9 canlı Muslera

GALATASARAY açısından ilk yarı, rahatlığın ön plana çıktığı bir maçtı. Üç etken, Galatasaray’ın ‘kebap gibi maç’ oynamasını sağladı. Fenerbahçe’nin mağlubiyeti, Trabzonspor’un puan kaybı ve Gaziantepspor’un gücü daha baştan maçın belirleyicileri olmuştu.

Haberin Devamı

Karşılaşmanın başlangıcı da bu dozda oldu. Galatasaray daha maçın ilk çeyreği bittiğinde 3 bin 500 pas yapacak kadar rahat ama pozisyon üretemeyecek kadar da etkisizdi. Antreman temposu bile daha yüksek iken, Galatasaray bu rahatlık içerisinde Josue ile golü buldu.

Zaten pas yapma konusunda ligin en iyilerinden olan bir takımın öne geçtikten sonra bütün maçı pas yaparak bitirmesi lazım değil mi? Üstelik, Gaziantepspor’un kabullenmiş hali de ortada iken. Ama Galatasaray’dan bahsediyorsak işler böyle yürümüyor!..

İkinci yarı çok değişen bir şey yokken, devreye giren, duran ama Galatasaray için durmayan bir top skoru dengeledi. Tudor gibi iyi bir savunmacı geçmişi olan bir teknik adamın takımının, duran toptan gol yemeye devam ediyor olması, her şey bir yana tek başına Tudor’u yer bitirir.

Haberin Devamı

YİNE DURAN TOP

Gol sonrası G.Saray’ın hali ise bu seneyi anlatıyordu. Birbiri ardına verilen net pozisyonlar, oyundan kopmalar ve devreye girerek farklı mağlubiyeti engelleyen Muslera.

Bu sene Galatasaray’ın duran toptan çok gol yediğini ve bu sebeple maçlar kaybederek yarıştan koptuğunu düşünürsek, Galatasaray için ‘bir Duran Top’luk canı ama 9 canlı Muslera’sı var’ desek abartmış olmayız.

Duran toplar Galatasaray için zehirse, Muslera da kalitesi ve müthiş performansı ile panzehirdir.

Ama şunu da kesinlikle unutmamak lazım... Vücuda fazla zehir girerse panzehir de işlemez.

GALATASARAY UZATMALARI OYNUYOR

GALATASARAY için kendi kalitesi ve kalibresinin altında bir rakibe karşı kazanılmış bir maç olarak listeye 3 puan yazıldı.

Ama ne oynanan oyun ne de futbolcuların sahada verdikleri mesaj tatmin edici değildi. Lig Galatasaray için önceden bitmişti uzatmaları oynuyor.

SİNAN GÜMÜŞ’Ü KAYBETMEYİN

TUDOR’un Sinan Gümüş tercihi enteresandı. Hafta içi, kulüpten ayrılacağı konuşulan ve menajerinin açıklamaları medyaya yansıyan genç oyuncunun birden forma bulması sürprizdi. Aslında formayı giymesi gereken isim Sinan. Ama kendinden, ama hocadan kaynaklı sebeplerden oynayamamış olması Galatasaray’ın kaybı. Potansiyeli, yetenekleri ve özellikle sol ayaklı olması sebebiyle, Sinan Gümüş elden çıkarmanın akıllara bile getirilmemesi gereken bir oyuncu. ‘Sinan’ı daha iyi ve faydalı hale nasıl getiririz’i düşünecek ve ona güven verecek bir teknik adam olmazsa, uzun yıllar çok iyi işler yapacak bu yeteneği kaybeder Galatasaray. Sinan’ı kaybetmeyin, pişman olursunuz.

Yazarın Tüm Yazıları