3'ü bir arada kaptan

G.SARAY adına maçın ilk yarısındaki problemler, son birkaç haftadır yaşanan ve kaynağı önce Cimbom sonra rakip olan etkenler sebebiyleydi.

Haberin Devamı

Öyle ki, Galatasaray maçın ilk yarısını 9.5 kişi oynadı. Melo’nun, fiziki yetersizlik sebebi ile yürüyerek ve seyrederek oynaması, Hamza Hoca’nın çok fazla şans verdiği ve üzerinde durduğu Bruma’nın geri ödeme yapamaması öncelikli sorunlardı. Sıkıntıyı büyüten ise Aykut Hoca’nın stratejisi oldu. Oyunu G.Saray’a terk eden Aykut Hoca, kendi gediklerini kapatırken aslında diğer taraftan açıkları ortaya çıkarıyordu.
Sahasına iyi ve ölçülü yayılmış Konyaspor, Yasin ve Sneijder’i iyi marke etmek için emek harcarken, diğer tarafta Bruma için işi daha kolay oldu. En acı olan ise Selçuk’un durumuydu. Melo’nun eksikliğini kapatmak için 2 kişilik koşması gereken, önde rakibe basması mecbur olan ve aynı zamanda oyun kurması beklenen ve birde üstüne gol atan kaptan, koşmaktan diğer işleri yapamaz oldu. Hamit ile oynarken çok farklı ve etkili oynayan Selçuk, Melo ile ciddi düşüş yaşıyor.

Haberin Devamı


KOCAMAN TAKTİK


Aykut Hoca’nın maç boyunca taviz vermediği oyun disiplini ve kendi alanında yakın savunma iş yaptı. Yasin alan bulamadı, Sneijder kurtulamadı, Selçuk nefes alamadı, Burak kaleyi tutturamadı derken, ikinci yarı tek kale gibi gözüken ama Konyaspor’un fazlaca final paslarını yapamadığı şekilde oynandı.
Fakat bu kadar savunma, ne kadar iyi yapılsa da hatayı mutlaka getirir. Aykut Hoca, savunmasının iyi oynamasını hesap etmiştir ama önde bu kadar etkisiz olmayı hesaba katmamıştır.
Sarı kırmızılı takım, daha önceki Konyaspor maçlarına göre çok zor bir maç oynadı. Yeteri kadar pozisyona girdi ama kaybedecek kadar pozisyon da verdi. Bu haftalar kazanma odaklı maçlara ve oyunlara sahne olacak. Galatasaray hem kendi adına hem de yarıştaki rakipleri adına finali, 33. haftada Arena’da yapacak. Böyle bir lige ve yarışa yakışan da ancak bu denli büyük bir final olurdu.

Yazarın Tüm Yazıları