Galibiyet kolay gelmedi

F.Bahçe’nin, kalesinde 15 yaşında Deniz’i oynatan rakip karşısında sadece tek gol pozisyonu üretmesi beklenecek bir ÅŸey deÄŸil.Â

Haberin Devamı

Fenerbahçe’den özellikle ofansif olarak çok daha fazlasını bekleniyordu dün akşam. Kabul etmek gerekir ki Adana Demirspor, Süper Ligin en mütevazı kadrolarından birine sahip. Transfer yapamadığı gibi tüm as kadrosunu kaybetti. Fenerbahçe’nin, kalesinde 15 yaşındaki Deniz’in oynadığı bir takıma karşı ligin ilk iç saha maçında 90 dakika boyunca sadece tek gol pozisyonu üretmiş olması böylesine ofansif zenginliğe sahip bir kadrodan asla beklenilecek bir şey değil.

BERABERE BiTEBiLiRDi

Son bölümde Demirspor, beraberlik golünü de bulabilirdi. Adana Demirspor’un 5’li savunmasını alt etmek için daha hareketli, topun daha hızlı dolaştığı, beklerin sürekli hücuma katıldığı bir Fenerbahçe olmalıydı. Anlaşılan o ki Mourinho sezon başındaki bu süreçte daha kontrollü ve emniyetli bir oyunu tercih ediyor. Düşük temponun yoğun maç takviminden kaynaklanıyor olması da muhtemel, henüz sezona bazı takımlar başlamamışken Fenerbahçe 4’üncü resmi maçını oynadı.

Haberin Devamı

MAXiMiN FARK YARATTI

Yeni transfer Allan Saint-Maximin patlayıcılığı, hızı ve dribblingleriyle ilk yarıda Fenerbahçe’nin en etkili oyuncusuydu. Topu ayağına aldığı zaman heyecan yaratacak ve takımı hızlı şekilde rakip ceza sahasına taşıyacak bir oyuncu.

LiLLE MAÇI BÖYLE OLMAMALI 

Fenerbahçe için Lille rövanşı büyük önem taşıyor ve hatanın telafisinin olmayacağı bir 90 dakika olacak. Mourinho gibi büyük bir tecrübenin dehası Lille sınavını geçmek için yeterli olacak mı? Şu bir gerçek ki Lille’e karşı çok daha yüksek bir enerji gerekiyor.

Adana Demirspor ise kısıtlı ve genç kadrosuna rağmen gücü yettiğince disiplinli oynadı ve son ana kadar maçın içinde kaldı.

Yazarın Tüm Yazıları