Şenol Güneş’in elinin dokunduğu Weghorst ve Cenk Tosun yıldızlaştı

Aslında Beşiktaş bu maçı Valerien Ismael ile yolların ayrıldığının açıklandığı çarşamba gecesi kazanmıştı.

Haberin Devamı

Maç öncesi Cumhuriyet Bayramımız’ın kutlamaları adına tribünlerde muhteşem bir görsel şölen vardı. 3.5 yıl sonra Beşiktaş’a geri dönen Şenol Güneş’in tribünleri selamlaması ve dolaşması karşılaşmaya ayrı bir renk kattı.

Güneş tarafından yapılan ilk radikal değişiklikler kaleci Mert Günok’un ilk 11’e girmesi ve kanatta Cenk Tosun’un oynaması oldu.

Saiss özellikle kafa toplarında Beşiktaş defansı için ne kadar önemli bir oyuncu olduğunu dün bir kez daha gösterdi. Siyah beyazlılar maça çok yüksek tempoda başladı. Yaptığı presle Ümraniyespor’u sahasından çıkarmadı. Bu baskı maçın başında penaltıdan golü getirdi.

2-0’DAN SONRA LAUBALiLiK BAŞLADI

30. dakikadan sonra boş alanlar bulup sahasından yavaş yavaş çıkmaya çalışan Ümraniyespor, Geraldo, Del Valle ve Avounou ile etkili olmaya çalışırken, tam bu sırada Gedson’un kaptığı topu Cenk’e aktarması ve bu oyuncunun pası sonrası Weghorst’un tek vuruşu ikinci golü getirdi. Bu dakikadan sonra Beşiktaş defansında laubalilikler başladı. Önce Rosier’in topu kaptırması, ardından Masuaku’nun bu sezon ikinci kez olmak üzere rakip oyuncuya hatalı pas verip, onu da Del Valle’nin güzel bir vuruşla filelere göndermesiyle fark 1’e indi.

Haberin Devamı

GÜNEŞ’iN DEĞiŞiKLiKLERiNE DiKKAT

Şenol Güneş’in devre arasında yaptığı 3 değişikliğin 2’sinin Rosier ve Masuaku olması maçın dikkat çekici olaylarından biri oldu. Dele Alli’nin yerine oyuna giren Redmond ile ikinci yarıya da baskılı başlayan Beşiktaş, 48. dakikada Tayyip Talha ile üçüncü golü buldu. Ümraniyespor özellikle Geraldo ile, Umut Meraş’ın aksayan tarafını kullanarak Beşiktaş defansının arkasındaki boşlukları değerlendirmeye çalıştı ve bunlardan birinde ikinci golü buldu.

Sonrasında Cenk ile Wout Weghorst ‘maçın adamı ben olacağım!’ yarışına girdiler ve Beşiktaş’ın golleri geldi. İkinci golü yedikten sonra çok çabuk reaksiyon veren Beşiktaş, aradığı golleri bulamasaydı 3-2’den sonra sıkıntı yaşayabilirdi. Bu maçta Cenk’in içeriye koşuları, hırsı ve azmi, Dele Alli’nin rakibe presi, çaldığı topları en doğru şekilde alıp vermesi, Gedson’un geldiğinden bu yana en iyi performansını sergilemesi, Redmond’un isteği ve Weghorst’un “İşte ben buyum” demesi sahada farklı bir Beşiktaş izlememizi sağladı. Aslında Beşiktaş için bu maç Valerien İsmael ile yolların ayrıldığının açıklandığı çarşamba gecesi kazanılmıştı. Taraftara gelince... İsmael ile yaşadığı gelecek kaygısı Güneş ile silinmiş oldu.

Yazarın Tüm Yazıları