Riskin azı çoğu yoktur ya kazanırsın ya kaybedersin

Jesus’un ikinci yarıdaki değişiklikleri oyun felsefesinin kanıtıydı.

Haberin Devamı

Giresun’un düne kadar aldığı 3 galibiyetin de İstanbul takımlarına karşı (Kasımpaşa, Galatasaray, İstanbulspor) olması gerçekten enteresan bir istatistik. Rotasyonlarına alışık olduğumuz Jesus, Sivas maçının 11’inden 3 farklı isimle oyuna başladı. En ilginci Crespo’nun kulübede olmasıydı. Ama bu tür sürprizlere herkesi alıştıran Jesus’un bu tercihleri artık yadırganmıyor. Fenerbahçe her zamanki gibi maça baskılı oyunla başladı ve henüz 51. saniyede gole yaklaştı. Sarı lacivertliler ilk 15 dakikada baskılı oyununu rakibine kabul ettirmeye çalışırken Giresunspor’un 16. dakikada kaçırdığı bir gol var ki, inanılmaz! Sergio’nun pas vermekten ziyade kaleye vurmayı tercih etmesi Giresunspor’u golden etti. Akabinde 18. dakikada Ferdi’nin beş kişiyi geçerek slalom yaptığı pozisyonda Fenerbahçe penaltı kazandı ve 13. golünü atarak kariyer rekorunu kıran Valencia takımını 1-0 öne geçirdi. 40. dakikada Pedro, 13. dakikada gördüğü sarı kartın benzerini ikinci kez görerek takımını 10 kişi bıraktı. Çevre kontrolü eksikliği ve kontrolsüz hareket pahalı pahalıya mal oldu Pedro adına.

Haberin Devamı

PEREZ KANDIRMAYA ÇALIŞTI

Şunu söylemeden gecemeyeceğim; bu pozisyon tamam sarı kart ama Perez’in sanki yüzüne darbe gelmiş gibi hareket yapması var ki şaşırtıcı. Buna benzer kandırmaya yönelik hareketlere dur demek gerekiyor. İlk yarının yıldızı kesinlikle Ferdi olurken en çok dikkat çeken istatistik tam 20 faul olmasıydı.

ACELECi VE PANiK HALiNDE

Fenerbahçe'nin 10 kişi kalmasından dolayı ikinci yarı dengeler değişti. Üzerine yorgunluk eklenince, Giresun doğal olarak gelmeye başladı Fenerbahçe kalesine. Bunun farkına varan Jesus, Rossi ve Zajc’ın yerlerine Crespo ve Osayi’yi alırken Ferdi’yi sola çekti, Osayi’yi de sağda oynattı.

AYNI SENARYO FARKLI FiNAL

Giresun’un üst üste pozisyon ürettiği dakikalarda Serdar Aziz’in ‘al da at’ dercesine yaptığı asisti Sainz affetmedi. Bu golden sonra Jesus, Serdar Dursun ve Emre Mor’u oyuna alıp forveti ikiledi. Tabii bu aynı zamanda bir riskti. Jesus’un felsefesi paralelinde ‘riskin azı çoğu olmaz’ dercesine yapılan değişikliklerdi. Ve bu risk Serdar Aziz’in anlık panikle yaptığı hatayla Giresunspor’un ikinci golünü getirdi. Bu golün ardından aceleci ve panik halde bir Fenerbahçe vardı sahada. Aaro’yu çıkartıp Arda’yı alması ‘ya hep ya hiç’ hamlesi idi. Sonuç itibari ile Jesus galibiyet için ne kadar risk alsa da bunun sonunu getiremedi ve Fenerbahçe sahasında ilk yenilgisini aldı.

Yazarın Tüm Yazıları