Majör hatası yoktu ama disiplin uygulaması tutarsızdı

Maç içinde beklenen, özellikle elle oynama ile ilgili ceza sahası içi pozisyonlarında devam kararları doğruydu... Fakat gösterdiği ve göstermediği sarı kartlar ile tartışılır bir yönetim sergiledi. Faul, fena hareketler ve disiplin kararlarında yetersizdi. Futbolcu itirazlarına çok müsamaha gösterdi.

Haberin Devamı

Geçen hafta Kayserispor-Fenerbahçe karşılaşmasında başarılı bir maç yöneten Atilla Karaoğlan bu başarısından dolayı bu hafta Galatasaray-Kasımpaşa maçına atanmış. Gözlemci notları, koşu mesafeleri ve bu gibi algoritmik veri kriterleri baz alındığında yapay zeka tarafından bu maça verildi. Atilla Karaoğlan maç boyunca spesifik ve majör bir hata yapmasa da genelinde faul, fena hareketler ve disiplin kararlarında yetersizdi.

Okan hocanın mimiklerine duyarsız kaldı

Maç çinde beklenen, özellikle elle oynama ile ilgili ceza sahası içi pozisyonlarında devam kararları doğruydu... Fakat gösterdiği ve göstermediği sarı kartlar ile tartışılır bir yönetim sergiledi. Özellikle ilk yarı bir taç pozisyonunda Okan hocanın jest ve mimiklerine duyarsız kalıp değil sarı kart göstermek uyarı bile yapmaması otoritesi adına zafiyetti. 2 takımın futbolcu itirazlarına çok müsamaha gösterdi. · 41’de elle oynamadan G.Saray penaltı beklentisinde devam doğru. 44’te Chouiar penaltı beklerken Oliviera’nın net topa teması var, kararı doğru.

Haberin Devamı

Penaltılarla ile ilgili kararlar doğru

· 45’te G.Saray’ın penaltı beklentisinde devam kararı doğru. Kollar arkada bağlı.

· 74’te yine G.Saray’ın penaltı beklentisinde Kasımpaşalı oyuncunun kolu doğal konumda devam doğru.

· 90+9’da serbest vuruşta Kasımpaşa penaltı bekledi. Elle oynama yok devam doğru. Evet bu gibi penaltı beklentilerinde kararları doğru. Ama otorite ve teknik disiplin cezalarının ayarsızlığından dolayı bu maçı tekrar seyredip notlarını almasını tavsiye ederim.

Majör hatası yoktu ama disiplin uygulaması tutarsızdı

Yazarın Tüm Yazıları