Maçın kaderini Jesus’un hamleleri ve hakemlerin kararları belirledi

Fenerbahçe ilk yarıda topa hakimdi ancak fazla pozisyon bulamadı. İkinci devrede ise maç bambaşka bir hale geldi.

Haberin Devamı

Jorge Jesus, hafta içi Sevilla maçındaki performansından memnun kalmış olmalı ki, Alanya karşısında orta göbekte Crespo ve Zajc’ın yerine ilk 11’de İsmail’e şans verdi. Szalai’nin cezalı olmasından dolayı ilk 11 çıkması beklenen Serdar Aziz’in yerine de Gustavo forma giydi. Henüz 4. dakikada gelen golde önce Rossi ve Ferdi uyudu, Caveleiro orta yapana kadar; sonra da Samet ile Gustavo uyudu ve aradan Koulouris ayağını uzatıp Fenerbahçe’nin bu sezon en erken yediği golü attı. Bu golden sonra kanatlarda İrfan Can ve Rossi yer değişikliğine gitti. Ardından, sakatlanan Oosterwolde’nin yerine Osayi-Samuel girince Ferdi sola geçti. Böylelikle Fenerbahçe’nin maça başladığı 11’deki kanat oyuncularının hepsi (sağdakiler sola-soldakiler sağa) yer değişmiş oldu.

Haberin Devamı

HER MAÇ YENi BiR SÜRPRiZ 

İlk kez yan yana oynayan Samet-Gustavo ikilisi uyumsuzdu. Nitekim Gustavo özellikle ilk yarıda bekleneni veremedi. Fenerbahçe, yediği gole çok benzeyen bir pozisyonda Rossi ile fileleri havalandırdı ancak ofsayt gerekçesiyle geçerli sayılmadı. Fenerbahçe’de her maçta kadro o kadar çok değişiyor ki, “Bu hafta şu isimler 11’de oynar” diyemiyoruz. Her maç sürpriz! Bu da oyuncuların mental hazırlığını olumsuz etkiliyor.

ALANYA iLK YARIDA SET ÇEKTi

İlk yarı kendi sahasına kapanan Alanyaspor adeta set çekti. Fenerbahçe ağırlıklı olarak kanatlardan ortalar yaparak tehlike yarattı. İlk yarının son 10 dakikasında Alanyaspor, Fenerbahçe’nin üstüne gelmeye başladı. Rakibine fazla pozisyon vermese de ilk yarıda Fenerbahçe’nin çok açık gol pozisyonu yoktu. Bu yarıda sarı lacivertliler 1’i isabetli 4 şut atarken, Alanyaspor 2 şutunda da kaleyi tutturdu. Gol erken gelince Alanya geriye çekildi ve bu da ilk yarı topla oynamada yüzde 75’e 25 gibi bir fark oluşmasını sağladı.

iKiNCi DEVRE 10 ŞUT ATTI

İkinci devre bambaşka bir maç izledik. Bu bölüme Zajc, Emre ve King’i oyuna alan Fenerbahçe yaptığı değişikliklerle risk alacağını gösterdi. Rakibinin üstüne giderken boş alanlar da verdi. Sarı lacivertliler ilk yarıya oranla daha arzulu ve istekli bir görüntü çizdi. Bunda Osayi-Samuel, Valencia, Ferdi ve sonradan giren Emre başrol oynadı. İlk yarı 4 şut atan Fenerbahçe ikinci devrede 10 şut buldu.

Haberin Devamı

ALANYA BOŞLUKLAR BULDU AMA... 

Alanya ise yakaladığı boş alanlarda sonuca gidemedi ve Fenerbahçe Valencia’nin iki penaltısı ve Emre’nin şık golüyle 3-1 kazanıp, kağıt üstünde puan farkını 6’ya indirdi. Maçın kaderinde belirleyici rol oynayan isimler ise, oyuna yaptığı müdahalelerle Jesus ve kritik kararlarıyla hakemler oldu.

Yazarın Tüm Yazıları