Icardi ve Mertens'ten biri olmayınca performansları çok düşüyor

Karagümrük'te Ricci, Viviano ve Shukurov gibi önemli eksikler varken, cezalı Barış Alper’den yoksun Galatasaray’da İcardi riske atılmayıp yedek soyundurulmuştu.

Haberin Devamı

Mertens’in yokluğunda İcardi’nin bu oyuncuyu çok aradığına ve performansının düştüğüne şahit olmuştuk. Bu kez İcardi’siz Mertens’in ne yapacağını merak ediyorduk. Aynı şekilde İcardi’nin yerine ilk 11 oynayan Zaniolo’nun kanat oyuncuları Kerem ve Mertens’le iletişiminin nasıl olacağı da merak konusuydu. Galatasaray ilk atağında Kerem; Rashica ve Boey’in katkılarıyla golü buldu. Karagümrük uzun toplarla oynayıp özellikle Lobjanidze’nin süratinden faydalanmak istedi. Nitekim Diagne ile aradığı golü buldu. Hemen ardından Muslera’nın hatasında Lobjanidze topu kapıp Borini’ye aktardı; Toreira da müdahalede geç kalınca Karagümrük ikinci golü attı.

İLK YARIDAKİ OYUN ÇOK KEYİFLİYDİ

Galatasaraylılar “Ne oluyor?” demeye kalmadan, yine Borini ile üçüncü golü kalelerinde gördüler. Galatasaray ilk yarının son anlarında Oliveira’nın penaltısıyla farkı 1’e indirdi. Öyle bir ilk 45 dakika izledik ki, rüzgarın aniden yön değiştirmesi gibi, topun bir o kalede bir bu kalede koşuşturduğu, gol pozisyonlarıyla dolu ve filelerin 5 kez havalandığı, çok keyifli bir mücadeleye tanık oldu.

Haberin Devamı

ZANIOLO SIRTI DÖNÜK OYNAYAMIYOR

İkinci yarıya doğal olarak Galatasaray baskılı başladı. Bu da riski beraberinde getirdi. Zaniolo arkası dönük oynayabilen bir golcü değil. İcardi’nin bu özelliği zaten aralarındaki farkı gösteren en önemli faktör. Mertens yokken İcardi’nin performansı ne kadar düşüyorsa, İcardi’nin yokluğunda da Mertens’in performansı bir o kadar düşük gözüktü.

ICARDI PENALTIDA LAUBALİYDİ

60. dakikaya kadar Beşiktaş derbisi öncelikli iken, bu dakikadan sonra Karagümrük maçının önemi ön sırayı aldı ve Okan Buruk; Zaniolo-İcardi değişikliği yaptı. 63’te kazanılan penaltıda İcardi sanırım karşılıksız sevginin getirdiği laubalilik olsa gerek; kötü bir vuruşla penaltıyı kaçırdı. Galatasaray baskıyı öyle bir kurdu ve adım adım artırdı ki, beraberlik golünün gelmesi kaçınılmaz olmuştu ve nitekim geldi.

80. DAKİKAYA KADAR TEK KALE MAÇ

80. dakikaya kadar tek kale bir maç vardı. Bu dakikadan sonra adeta karşılaşma tekrar başladı ve son düdüğe kadar da böyle sürdü. Buruk; Dubois ve Mata’yı da oyuna alarak 3 puan için tüm kozlarını kullandı. İstatistiklere baktığımızda Galatasaray’ın tam 41 kez rakip ceza sahasına girdiğini ve 24 şut attığını görüyoruz. Belki de bu sezon ilk defa bu kadar baskılı bir maç oynadı ama 2 puan bıraktı.

Yazarın Tüm Yazıları