Gol yağmurunda başrolü Fred oynadı | Maçın 5-0 bitmesi hakemin hatalarını örter mi

Fenerbahçe, 1-0 öne geçtikten sonra ön alan presini iyi yapıp hedefine ulaştı.

Haberin Devamı

Osayi-Samuel ve Ferdi Kadıoğlu’nun takıma kattığı güç Fenerbahçe’nin kanat organizasyonlarında yadsınamaz bir gerçekti. Sakatlanan Osayi-Samuel ve takımdan ayrılan Ferdi’nin yerlerine Mert Müldür ile Jayden Oosterwolde’yi tercih eden Jose Mourinho, forvet tercihini ise Edin Dzeko’dan yana kullanarak, geçen hafta bu oyuncuyla yan yana oynattığı Youssef En-Nesyri’yi yedek oturtu. Fenerbahçe için bir başka gerçek; Fred varsa İsmail Yüksek daha rahat oluyor, Sebastian Szymanski de daha hareketli oynuyor. Fenerbahçe ilk yarıda tempolu oynarken, bunda Fred’in bir sağda, bir solda olmasının büyük payı vardı. Her ne kadar kaleci hatası olsa da Fred’in ceza alanı dışından attığı şutla 1-0 öne geçen Fenerbahçe, golden sonra hücum presi daha etkili yaptı. İsmail-Fred-Szymanski orta sahası oyunda hakimiyet kurdu. Fenerbahçe, İlhan Palut’un Rizespor’a oynattığı derli toplu oyuna müsaade etmedi.

Haberin Devamı

DZEKO’UN GOLÜ ÇOK ŞIKTI

Fenerbahçe ilk yarıda ön alan presini iyi yapmasına karşın üçüncü bölgedeki tercihleri sorun olmaya devam ediyor. İkinci yarıda Fred farkıyla tam bir gol yağmuruna şahit olduk. İlk devrenin durgun ismi Edin Dzeko dar açıdan son derece şık bir vuruşla farkı 2’ye çıkardı. Bu golden sonra Rizespor’un arka tarafta bıraktığı boşlukları çok iyi değerlendiren Fenerbahçe’de Fred’in 2 güzel golünü daha izledik. 66. dakikada Alikulov’un talihsiz biçimde kendi kalesine attığı gol de farkı belirleyen vuruş oldu.

MAÇIN 5-0 BiTMESi HAKEMiN HATALARINI ÖRTER Mi

Hakem Turgut Doman’ın 3. haftada 3. maçıydı. Sanırsın ki harika performans gösteriyor da MHK üst üste 3 hafta görev veriyor. Gerçek şu ki, MHK bazı hakemlere maç vermemek uğruna, kadro sıkışıklığından, performansları hiçe sayarcasına bazı hakemleri üst üste maçlara atıyor. Aynı sıkıntı VAR odasında da yaşanıyor. Doman özellikle ilk yarı çok kötü yönetim gösterdi. Disiplin cezaları saç baş yoldurttu. Anlamsız gösterdiği sarı kartlar ve göstermesi gereken yerlerde göstermemesi, ceza sahasında hemen her şeyi VAR’a bırakması gerçekten inanılmazdı! Maçın 5-0 bitmesi belki kamuoyu önünde ilk yarıdaki kötü yönetimini örtecek ama bu performansıyla MHK ona 4. haftada da görev verecek mi çok merak ediyorum! Oosterwolde’ye yapılan itmede penaltı verse kimse bir şey diyemez ve penaltı düdüğü çalsaydı ben desteklerdim. Fred’e yapılan dikkatsiz hareket de net penaltı. Madem inanmadım ve kendini yere attığını düşündün, o zaman gereğini yapacaktın! İkinci yarının başında Akintola’nın Djiku’ya darbesine de penaltı verilebilirdi. İlk yarının sonlarında Alikulov’un Dzeko’ya yaptığı sarı kartlık hareket de Turgut Doman tarafından tolere edildi. Aslında en komik olanı, skor 5-0 diye ikinci yarıyı sadece 1 dakika uzatmasıydı.

Yazarın Tüm Yazıları