G.Saray’ın ilk gerçek sınavından çıkan sonuç: Torreira ve Icardi’siz olmaz

Yaz Transfer Ligi’nde atılan çalımlar, atılan taklalar ve verilen paralar akabinde cuma günü Süper Lig’in 66. sezonuna giriş yapıldı.

Haberin Devamı

Harcanan milyon Euro’ların karşılığında futbol adına beklentileri yükselten son şampiyon Galatasaray, ilk gerçek sınavını Kayseri deplasmanında verdi. Zaha, Bakambu ve Kerem Demirbay en çok merak edilen yeni transferlerdi. Kayserispor ise iki yıldır transfer tahtası kapalı olan bir takım. Buna rağmen geçen sezonun flaş ekiplerinden biriydi Çağdaş Atan yönetiminde.

YEDEKLER BiLE KAFAYA OYNAR 

Galatasaray öyle bir kadro kurdu ki, bu maçta yedek kulübesinde oturan oyunculardan oluşan takım bile ligde kafaya oynar. Kayserispor karşısında özellikle Torreira’nın eksikliği hissedildi. Okan Buruk’un ekibi ilk 15 dakika baskı kursa da Kayserispor dengeyi kurmayı bildi.

İlk yarıya Kerem Aktürkoğlu’nun top kayıpları ve iki takımın tehlike yaratan şutları damga vurdu. Buruk ikinci yarıda yaptığı değişikliklerle skor üretmek istese de, Kayserispor belli bölümlerde sonuca gidecek pozisyonlar buldu. Bu maç gösterdi ki, Galatasaray Torreira’sız olmaz. Ve top rakip ceza sahasına gidiyorsa, İcardi orada maçın her saniyesinde bulunmalı.

Haberin Devamı

HALiL UMUT MELER iYiYDi

Geçen sezon zor maçların hakemi Halil Umut Meler iyi bir müsabaka yönetti. Tek eleştirim, ikinci yarıdaki uzatmayı az vermesiydi. Maç içinde gösterdiği sarı kartlar doğruydu.

Barış Alper’in sarı kart gördüğü pozisyon sınırda bir pozisyon; ayağının ucu geliyor, taban tam oturmuyor. Ve temas anında topuk çimden ayrılmıyor. Yoğunluk, şiddet ve acımasızlık gibi kriterler ciddi faullü oyun kapsamında önemli. Burada kırmızı kart verseydi, VAR karışamazdı.

SIFIR TOLERANS ‘SIFIR’ ÇEKTi!

Yabancı eğitimci Hugh Dallas ‘sıfır tolerans’ manifestosu ile sezon öncesi hakemlere uyarı verdi. Gelin görün ki cuma ve dünkü maçlara baktığımızda hakemler tarafından Dallas fazla kaale alınmamış veya sıfır toleransın karşılığı sarı kart olarak hesap edilmiş olsa gerek; ‘sıfır tolerans ilkesi’ sıfır çekti. İlk 2 günde bu konuda sezon boyunca emsal gösterilecek pozisyonlar yaşandı. O zaman ben de şu tavsiyede bulunayım; ya verdiğiniz talimatları hakemlerinize uygulatın ya da hakemlerin uygulayabileceği talimatları verin, böylece sıfır sıkıntı yaşarsınız.

Haberin Devamı

Yazarın Tüm Yazıları