Sarı sayfalarda aradığını buldu

Gaziantep-Galatasaray maçını dizilişler üzerinden okumak gerekiyor.

Haberin Devamı

BU satırların yazarını düzenli okuyanlar, Pep Guardiola’nın dizilişler için “Sarı sayfalar gibidir. Sadece rakamlardan ibarettir” dediğini bilirler. Futbol, artık dizilişlerin iç içe girdiği bir oyun, doğru ancak sahaya ne şekilde yayıldığınız, maçın gidişatında hala çok belirleyici olabiliyor. Gaziantep FK-Galatasaray maçının başlangıcını da dizilişler üzerinden okuyabiliriz...

MOLDE TAKTiĞi iLE ÇIKTI 

Erdal Güneş, Molde’nin üçlü savunma ile sarı kırmızılılara çıkarttığı sorunları analiz edip, benzer bir kurgunun Okan Buruk’un öğrencileri karşısında işleyebileceğini öngörmüştü. Galatasaray’ın, karşısındaki 3-4- 3’e karşı planı hazırdı. Tete ve Boey üzerinden Mertens’i rakibin arkasına kaçırmak, sonrasında çok oyuncuyla rakip ceza sahasına koşu yapmak. İlk 20-25 dakika, bu plan kusursuz işledi. İlk 5 dakikada bir gol, bir ofsayt nedeniyle geçersiz olan gol. 7 ve 12. dakikalarda Kerem Demirbay’ın rakip ceza sahasına koşuları. 14. dakikada yine Kerem Demirbay-Mertens üzerinden sağ kanattan bir hücum. Bu süreçte Galatasaray’ın 7 şut girişimine karşı Gaziantep FK’nın sadece bir şutu vardı.

Haberin Devamı

GÜNEŞ DiZiLiŞi DEĞiŞTiRiNCE

İşler, Okan Buruk’un istediği gibi devam ediyordu. Sonrasında Erdal Güneş, Gradel’i sol kenara çekip Maxim’i içeri alarak 5-4-1 şeklinde sahaya yayılmaya başladı ve ilk yarının kalan bölümünde oyuna denge geldi. İkinci yarı, Galatasaray daha fazla pas yaparak oyunu tutmayı başardı. İkinci perdenin başrolü, her golünde tribünlere şarkılar söyleten adam İcardi’ydi. Önce Kerem Aktürkoğlu’nun -artık Batman ile Robin gibi oldular- asistini gole çevirdi, sonra kendi kazandığı penaltıyı ağlara gönderdi. Sarı kırmızılılar, Zaha-Ziyech’e istediği dakikaları veremediği bu dönemi neredeyse kusursuz geçmeyi ve ligde kalesini üç maçta da gole kapamayı başardı. Artık sıra, Kopenhag maçına kadar oyunu istenilen seviyeye çekmeye geldi.

Yazarın Tüm Yazıları