İrfan Can Kahveci’ye Carlo Ancelotti cümlesi lazım

Tıpkı Valverde gibi çok gol atabilir.

Haberin Devamı

Fatih Tekke’nin yerinde olduğunuzu düşünsenize. Takımın başına gelmişsiniz, sadece birkaç antrenman yapabilmişsiniz. İlk maçınız ligin en formda takımına karşı. Esame listesine bakıyorsunuz: Ferdi, Alioski ki kanat oynasa şaşırılmayacak iki oyuncu. İrfan Can Kahveci, Miha Zajc, Emre Mor, Joao Pedro ve Batshuayi. Tekke “E insaf! En azından 3 savunma vardı.” dese birçoğumuz empati yaparız herhalde. İşin enteresanı, Fenerbahçe bu korkutucu görüntüsünü (bu hafta oynanmadan önceki Opta rakamlarına göre) topa sahip olmada lig dördüncüsü, isabetli pasta lig dokuzuncusu olarak yapıyor.

PAS YAPMA TAKINTISI YOK

Şu net: Fenerbahçe topa sahip olma ya da pas yapma ile takıntılı bir takım değil. Ama önde top kazanmada ligin lideri, hücuma başlangıç mesafesinde de ligin ikincisi. Sarı lacivertliler sadece ama sadece topu önde kapıp rakip kaleye olabildiğince çabuk gitmeye odaklı bir takım. Ve bunu yapabilecek fiziksel kapasiteye de sahip. Batshuayi’nin 3., İrfan Can ve Valencia’nın gollerinde aynı şablonu bir kez daha gördük.

Haberin Devamı

İrfan Can demişken, ona da bir parantez açmak lazım. Sezon başında Carlo Ancelotti’nin bir cümlesi çok konuşuldu:

“Valverde bu sezon La Liga’da 10 gol atmazsa lisansımı yırtarım.”

Geçen sezon ligde 0 gol atmış bir oyuncu için çok cesur bir açıklama gibi gözükse de Fede bu sezon ilk 12 maçında 6 gol atmayı başardı. Belki Jesus’un da Ancelotti gibi bir açıklama yapıp, “İrfan Can 20 gole katkı yapmazsa lisansımı yırtarım” demesinin zamanıdır. İrfan Can, bu rakamlara ulaşması için gereken her türlü yeterliliğe sahip.

ALTAY’IN iŞi KOLAY DEĞiL

Jesus oyununda takım neredeyse rakip yarı sahada savunma yaptığı için arkaya düşen toplarda kalecinin pozisyon farkındalığı çok önemli. Altay, doğal olarak şu an her gelen ara topunda bir tereddüt yaşıyor. Bu da takıma zarar veriyor. Ne onun için ne Jesus için kolay bir durum değil. Taraftarın bu konudaki desteği çok önemli. Aksi takdirde sarı lacivertliler her seferinde 3 puana bu kadar kolay uzanamayabilir.

Yazarın Tüm Yazıları