Avrupa’nın en iyi defansı Fenerbahçe’de

İsmail Kartal’ın takımının savunması olağanüstü boyutta. Avrupa’nın 10 büyük ligi ve Süper Lig’de F.Bahçe’den az gol beklentisi veren bir takım yok. 8 maçta rakiplere verilen gol beklentisi 3.6.

Haberin Devamı

Fenerbahçe, bir takımdan bekleyeceğiniz tüm özelliklere sahip. Atletizm deseniz var. Fiziksel kalite yüksek. Oyun zekâsı ve yaratıcı oyuncunun azı yok fazlası var. Üst seviye kariyer sahibi profiller mevcut. Bu profiller hem de lider oyuncu. Hepsi birleşince ve doğru kurguda sahada olunca, 8’de 8 ile lige başlayan bir takım ortaya çıkıyor.

Kasımpaşa karşısında, sahne Dzeko ve İsmail’indi. Genç forvet adaylarına tavsiyemdir. Bosnalıyı izleyin. Not alın. Uygulayın. Hem toplu hem topsuz oyunda. İlk golde İsmail’e atması gerektiği yeri söyledi. Kendini Sadık ile eşleştirip çapraz koşusuyla zaten pozisyona bir adım önde başladı ve bitirdi. Penaltıda pası yine İsmail’den aldı ancak aslında topu istemedi ve pas arkasına geldi. Buna rağmen doğru dokunuşla Yasin’i çaresiz bıraktı. İki nokta daha önemli... İlki İsmail Kartal’ın dokunuşları. Dün Ferdi’yi oyun kurulumunda merkeze çekmesi, takımın zaman zaman Manchester City gibi 3-2-5 dizilmesi. Yine Pep’in takımı gibi saha içerisinde oyuncuların yer değiştirerek oynaması ve bununla paralel mükemmele yakın saha içi dağılımı.

Haberin Devamı

iNANILMAZ BiR YARIŞ OLACAK

İkincisi ise aslında ilk konuyla doğru orantılı olarak savunma becerisi. Sarı lacivertliler, rakibi kendi kalesine getirmiyor. Getirdiği anlarda da kaliteli şut çektirmiyor. Avrupa’nın 10 büyük ligi ve Süper Lig’in istatistiklerine baktığımızda, Opta verilerine göre rakiplerine Fenerbahçe’den az gol beklentisi veren bir takım yok. 8 maçta rakiplere verilen 3.6 gol beklentisi (maç başı 0.45), gerçekten olağanüstü bir başarı. Gidişata bakılırsa bizleri sezon sonuna kadar iki takımlı, inanılmaz heyecanlı bir şampiyonluk yarışı bekliyor.

 

Yazarın Tüm Yazıları