Arda Güler başladı, Crespo bitirdi

İlk yarıda Arda Güler tam anlamıyla şov yaparken, hayat veren gol Crespo’dan geldi.

Haberin Devamı

Bazı oyuncular vardır, top ayağına geldiğinde heyecanlanırsın. Ağzın açık, bir sonraki pozisyonda ne yapacağını beklersin. Çünkü bilirsin ki yapacak, yine yapacak. Arda Güler, Gavi’nin karakterine, Pedri’nin yeteneğine sahip, çok özel bir adam. Fenerbahçe’nin Ankaragücü karşısında ilk 45 dakikada ürettiği neredeyse her atakta Arda vardı. Uzaktan vurdu, savunmayı yatırıp kaleci ile karşı karşıya denedi. Orta yaptı, zorladı. Kullandığı her korner tehlike oldu. Kabul etmemiz gerekiyor ki bu genç, sadece Türkiye’nin değil Avrupa’nın şu anki en büyük 10 potansiyelinden bir tanesi.

STATTAKi HERKESi UYANDIRDI

Arda’yı izlemek ne kadar zevkli ise, onun oyunun içine dahil olmadığı anlarda Fenerbahçe’yi izlemek bir o kadar zordu. Ankaragücü ilk şutunu maçın 29. dakikasında atsa da ilk 10 dakikalık bölümünden sonra 25 dakika boyunca hiç baskı kuramadı sarı lacivertliler. Devrenin sonunda yine Arda’nın etkinliğini artırmasıyla hem takım hem taraftar uyandı.

Haberin Devamı

SOWE DÖRDÜNCÜDE ATABiLDi

İkinci yarıda Fenerbahçe risk aldıkça, Ankaragücü tehlike üretmeye başladı. Şu bir gerçek ki; sarı lacivertlilerin pres kalitesi ve toplu hareket etme becerisi ligin ilk yarısının altında. Bunda oyuncu tercihlerinin de tabi ki rolü var. Jesus’un ekibinin kısa bir baskısının ardından Ankara ekibi tehlikeleri başladı. Sowe, 53-62-65’te üst üste üç net pozisyon buldu. 55’te Diack’ın karşı karşıyasını İrfan Can kurtardı. Sowe, kaçırdıklarım yeter dercesine dördüncü fırsatı değerlendirdi.

KALP MASAJI YAPTI 

Beşiktaş maçının ardından sezonun ikinci kırılma anında geri düşmeye muazzam bir tepki verdi Fenerbahçe. Önce penaltıdan Valencia, sonra kadife bir dokunuşla Crespo sarı lacivertlilere kalp masajı yapıp hayata döndürdü.

Yazarın Tüm Yazıları