Mücadele var, kazanan yok

Galatasaray uzun süre tek kale oynasa da gol atamadı.

Haberin Devamı

Ağzına kadar dolu coşkulu tribünler önünde, mevsim normallerinin üzerinde Adana normallerinin altında bir sıcaklıkta, lig lideriyle lig ikincisi arasında liderlik için oynanan maçtan yüksek tempo, heyecan ve kaliteli futbol bekleyenler, maçın ne ilk yarısında ne ikinci yarısında aradıkları derli toplu ve akıllı futbola ulaşamasalar da tempo ve heyecan konusunda aradıklarını buldular.

Maçın genelinde her iki takım da üçüncü bölgeye çok hızlı geldi ve tam orada ya topu kaptırdılar ya da kaleciye teslim ettiler. İlk 45’te Onyekuru yakaladığı pozisyonlara biraz daha kararlı vursa ya da Muslera biraz daha az gününde olsa belki ev sahibi ekip öne geçebilirdi ve bu durum da bu sezon ilk golü attığı hiçbir maçı kaybetmeyen Adana Demirspor için kuşkusuz sevindirici bir durum olurdu. Olmadı.

Haberin Devamı

ERTAÇ GEÇiT VERMEDi

G.Saray’da Gomis’in ilk yarıda sadece dört kez topa değmiş olması, Kerem ve Yunus’un yakaladıkları pozisyonları iyi kullanamaması işleri misafir takım için kolaylaştırmayan unsurlardı. Mertens’le yakalanan birkaç pozisyon da Galatasaray maçlarındaki iyi performansına bir yenisini ekleyen Ertaç’ın ellerinde eriyince oradan da gol sesi çıkmadı.

İkinci yarıda ivmenin Galatasaray lehine bozulmasını sağlayan Stambouli’nin 64.dakikada ikinci sarıdan gördüğü kırmızı oldu. Uzun süre üstünlüğü ele alan Galatasaray, tek kale oynadığı sürede de bir türlü skoru yakalayamadı. Torreira çıktıktan sonra orta sahası düşünce, ev sahibi yine gelmeye başladı ama skor değişmedi. Milan’ın eski koçu Montella ile Inter’in eski oyuncusu Okan Buruk arasında oynanan maçta Serie A deneyimli iki isimden hangisi kazansa lider olacaktı, maçın sonunda koltuğa oturan ligin bir diğer İtalyan’ı Emre Belözoğlu oldu.

Yazarın Tüm Yazıları