Paylaş
Skorbord 43. dakikayı gösterdiğinde her iki takımın da en fazla topla buluşan oyuncuları sol bekleriydi. Adriano zaten bu oyun kurucu özelliği sayesinde de müthiş bir kariyer yaptı. Latovlevici ise bu sezon ligde Adriano’dan bile daha iyi bir performans sergiledi. Bunda teknik direktör Tudor’un büyük payı var. Zamanında savunma sanatının mabedi İtalya Serie A’nın en iyi savunmacılarından olan Hırvat Tudor, Beşiktaş’ı çok iyi analiz etmiş. İtalya Serie A stili bir oyun planıyla hem Beşiktaş’ı iyi kapattı, hem de kontradan önemli pozisyonlar buldu. Yatabare yerine daha iyisi olsa ilk 45’te hem daha az ofsayda düşer, hem de öne geçebilirlerdi.
NAKLEN FIRÇA
Tudor’lu Karabük ligin hem en çok koşan hem de en iyi pozisyon alan takımlarından birisi. İlk yarı sonunda Barış Başdaş’ın hocasından yediği “naklen fırça” tam da bu pozisyon oyununun disiplinini vurgulayan cinstendi. Tudor’un doğru oyun tercihinin yanı sıra, olaylı Fenerbahçe derbisinde 50 dakika 10 kişi oynamanın yıpranmışlığı da Beşiktaş’ın ilk 45’te her zamanki temposuna yükselememesine neden oldu.
2. yarıda Beşiktaş’ın ilk yarıda yapamadığı bir şeyi yapması gerekiyordu: Alan savunması yerleşimini bozacak akıllı kilit paslar. Ancak “o pas” Ceyhun Gülselam’dan geldi ve Karabük Zec’in usta işi aşırtmasıyla golü buldu. Beşiktaş ise golü yemeden önce olduğu gibi rakip kaleci Ahmet’i hava topu çalıştıran cinsten “hiç kimseye ortalar”ı yapmaya devam etti. Karabük ise önce Tudor disipliniyle devam etti sonra duran topta “Orta öyle değil böyle yapılır” dercesine kesen Latovlevici’nin katkısıyla ikinci golü buldu.
Beşiktaş ise ezbere orta yapmak yerine ortadan ilk akıllı oynamayı başardığı pozisyonda skoru 2-1’e getirdi. Beşiktaş golden sonra umutlansa da ezbere ortalar pozisyonları eritti. Tudor baktı ki Beşiktaş sürekli içeri dolduruyor o da sahaya stoper doldurmaya devam etti, cebindeki 3 puanı vermedi.
Paylaş