Yaz gecelerinin modası guruba karşı detoks kokteyli yudumlamak olacak

Güncelleme Tarihi:

Yaz gecelerinin modası guruba karşı detoks kokteyli yudumlamak olacak
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 24, 2003 00:00

Ä°stanbul'un gece hayatı, bahar yorgunluÄŸunu üstünden atmaya baÅŸladı, yaz eÄŸlencelerinin deÄŸiÅŸmez mekanı BoÄŸaz, 2003 yazını karşılamaya hazır. Hit mekanlar yazlıkları paylaÅŸtı, trendsetterlar köşelerini çoktan kaptılar, büyük yarış bir-iki hafta içinde baÅŸlıyor. Bakalım gece hayatının liderleri bu yaz önümüze hangi vitrinleri koymuÅŸlar, bu yaz nereye gidilecek, ne içilip, ne dinlenecek? Size hemen en önemli ipuçlarını verelim: Bu yaz eÄŸlence erken saatte güneÅŸ batışıyla baÅŸlayacak, taze meyve sularıyla yapılan detoks kokteyller içilecek. 2003 yazının geçmiÅŸ yazlardan en önemli farkı eÄŸlencenin erken saatlerde baÅŸlayacak olması... Bu yıl moda, bermudaları çekip, erken saatte 'mekanda' köşe tutmak, 'saÄŸlıklı' içkileri yudumlayıp geceye güneÅŸ batışını seyrederek baÅŸlamak.Nitekim bu trendi Ä°zzet Çapa'yla ortaklık kuran KuruçeÅŸme Zihni'de görüyoruz. Ä°zzet Çapa'nın ‘‘burjuva-anarÅŸist’’ tarzı ‘‘günbatımı konsepti’’yle birleÅŸince ortaya bermuda partileri çıktı. Åžimdi Zihni-Friends'in zemini çim kaplı, bambu dekorlu, palmiye aÄŸaçlı mekanı pazar öğleden sonra bermuda partileriyle konuÅŸuluyor. Safran'ın sahibi Aslı Altan günbatımı konseptinin teorisyenlerinden. EÄŸlenceye niye erken saatte baÅŸlandığını şöyle anlatıyor: ‘‘İnsanlar konuÅŸamadıkları yüksek volümlü müziklerden sıkıldılar. Nereye gitseniz artık her yerde bu var. Onlara dinlenebilecekleri, sohbet edebilecekleri bir zaman dilimi de sunmak gerekiyor.’’ Demekle de kalmıyor, kendi mekanlarında daha Akdenizli bir müzik politikası güdeceÄŸini söylüyor. Altan kesinkes kararlı: Daha derin dinlenmek isteyenlere Bodrum-Türkbükü'nde aÄŸaçlı-hamaklı yeni bir mekan açıyor.Günbatımı konseptine bu yıl Reina da asılacak. Reina bu yaz erken gelen müşterilerini ağırlamak için saat 15.00'ten itibaren happy hour uygulamasına geçiyor. Yani 15.00-20.00 arasında içkiler daha ucuz olacak, böylece bu trend iyice yerleÅŸtirilecek.Laila'sız 'AkÅŸamüsütü buluÅŸalım' tribi olur mu hiç? Ama sürpriz günbatımı konsepti için yapacakları 'atraksiyon'un gizli olduÄŸunu, merak edenlerin ayın 29'undaki açılıştan sonra bu sürprizi göreceklerini söylüyor.Anladık, iÅŸten çıkıp alelacele üstümüze bir ÅŸort geçirip sokaÄŸa fırlayacağız ama neler içeceÄŸiz peki bu yaz?HORMONSUZ EÄžLENCEBir kere frozen (yarı donmuÅŸ) içkileri tahttan indirmek mümkün deÄŸil. Ä°ster votkayla ister tekilayla, çilekli, kavunlu, ÅŸeftalili frozenlar pipetlerden kana kana çekilecek. Ama bu yazın asıl içki trendi saÄŸlıklı sarhoÅŸluk. Hürriyet yazarı Prof. Dr. Osman MüftüoÄŸlu'nun kısa süre önce dilimize kazandırdığı detoks kavramı bu yazın içkilerine de damgasını vuracak. Vücuttaki toksinlerin atılmasına yardımcı olan kivi gibi meyvelerden elde edilen taze meyve sularıyla yapılan içecekler bu yaz barmenlerin ilk önerisi olacak. Ä°zzet Çapa, bu konuda Dr. MüftüoÄŸlu'nun görüşlerine de baÅŸvurdu ve bu yaz Zihni'de sunacakları detoks içkilerden oluÅŸan yeni trende bir de isim buldu: Hormonsuz eÄŸlence. Reina da, votka ve Cointreau ile yapılan 'cosmopolitan' baÅŸta olmak üzere taze meyve sularıyla yapılmış kokteylleriyle hormonsuz eÄŸlence trendine iyi hazırlandı. Åžefik Öztek ise bu yaz Lalia'da taze meyve suları ve votkanın ön planda olacağını söylüyor.Safran deniz kenarına iniyor onun yerine Ta Nisia geliyorGeçen yazın en popüler mekanı Reina'da bu yaz bazı deÄŸiÅŸiklikler var. Tepedeki gazebosuyla Reina'nın parlayan yıldızı olan Safran, bu yaz leb-i derya. Safran, NiÅŸantaşı NiÅŸ'le birlikte Reina'nın sol alt kanadında. Safran'ın yerine ise adını bu kış duyurmaya baÅŸlayan Yunan lokantası Ta Nisia var. Dragon ve Köşebaşı aynı yerdeler. Sezona geç baÅŸladığı için parlak bir yaz geçiremeyen balık lokantası Çatana'nın yerinde ise Ä°ÅŸkuleler'den bir misafir var: Ä°talyan lokantası Mirror. Ninja'nın sevimli Japon ustaları yok. Onların yerine bu yaz Benihana taşınıyor. Baci'nin balkonuna ise Åžamdan geliyor. Laila'da ise bu yaz Lübnan mutfağı olan Naya, Pera-Tai, suÅŸi üzerine Mori, Mezzaluna, Cafe de Paris, Tarihi Karaköy Balıkçısı, Yılmaz ErdoÄŸan'ın Yazı Kebapçısı ile Park Åžamdan var.NASIL EÄžLENECEĞİMÄ°ZE ONLAR KARAR VERÄ°YORASLI ALTANBeyoÄŸlu'ndaki ilk mekanı Safran'la meÅŸhur oldu. Geçen yaz Safran'la birlikte Reina'ya taşındı, kış sezonu ise Karaköy Liman'a... Bu yaz NiÅŸ'le ortak NiÅŸ Safran adıyla yine Reina'da bir yer açıyor. Altan Bodrum Türkbükü'nde de ismi henüz belli olmayan bir yer hazırlıyor.CELAL ÇAPASarayburnu Sepetçiler Kasrı'ndaki Hammam bu yaza yine tek tabanca giriyor. Çapa ortak kabul etmiyor. Canlı müzikte ısrarlı.Ä°ZZET ÇAPAEtiler'de Trends & Friends'le geçen kışın en konuÅŸulan mekanlarından birini yaratmıştı. Yazın Zihni'yle KuruçeÅŸme'de çalışacak. Bir de Taksim'deki Fourteen'i (14) ele aldı ve Akademi 14 adıyla yeniden açacak.ZÄ°HNÄ° ÅžARDAÄžKuruçeÅŸme'nin en eski mekanlarından Zihni, geçen yıl Safran'la anlaÅŸmak istemiÅŸ, ama bu gerçekleÅŸmemiÅŸti. Bu yıl Ä°zzet Çapa'yla ortaklık kurdu ve adı Zihni & Friends oldu.MEHMET TEOMAN2002 kışında BeyoÄŸlu Coco Palace'ı patlatan Mehmet Teoman, geçen yazı Bodrum'da geçirmiÅŸti. Bu kış Tünel'deki Gramofon'da kışladı. Gramofon yazın devam ederken Ginger'la da eski Garden 74'te olacak.MENDERES UTKUKılavuzu Menderes Utku olanlar bu yaz yine BoÄŸaz karmaÅŸasından uzakta herkese tepeden bakacaklar. 2002 yazında Tepebaşı'nda adını duyuran Nuteras, bu yıl haziran başında açılıyor.MEHMET KOÇARSLANBu adamın bu iÅŸe yeni girdiÄŸine inanmak mümkün deÄŸil. Hep doÄŸru kararlar alıyor, doÄŸru ortaklıklar kuruyor. Reina'da perdenin arkasındaki adam.ÅžEFÄ°K ÖZTEKTekstil kökenli olan Öztek Buddha Bar'la baÅŸladığı gece hayatına Eski Pasha'yı Laila'ya çevirerek önemli bir imza attı. Maksim faciasından sonra bu yıl Laila'da dördüncü yazına hazırlanıyor.Â
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!