Oluşturulma Tarihi: Mayıs 24, 2003 00:00
İstanbul'un gece hayatı, bahar yorgunluğunu üstünden atmaya başladı, yaz eğlencelerinin değişmez mekanı Boğaz, 2003 yazını karşılamaya hazır. Hit mekanlar yazlıkları paylaştı, trendsetterlar köşelerini çoktan kaptılar, büyük yarış bir-iki hafta içinde başlıyor. Bakalım gece hayatının liderleri bu yaz önümüze hangi vitrinleri koymuşlar, bu yaz nereye gidilecek, ne içilip, ne dinlenecek? Size hemen en önemli ipuçlarını verelim: Bu yaz eğlence erken saatte güneş batışıyla başlayacak, taze meyve sularıyla yapılan detoks kokteyller içilecek. 2003 yazının geçmiş yazlardan en önemli farkı eğlencenin erken saatlerde başlayacak olması... Bu yıl moda, bermudaları çekip, erken saatte 'mekanda' köşe tutmak, 'sağlıklı' içkileri yudumlayıp geceye güneş batışını seyrederek başlamak.Nitekim bu trendi İzzet Çapa'yla ortaklık kuran Kuruçeşme Zihni'de görüyoruz. İzzet Çapa'nın ‘‘burjuva-anarşist’’ tarzı ‘‘günbatımı konsepti’’yle birleşince ortaya bermuda partileri çıktı. Şimdi Zihni-Friends'in zemini çim kaplı, bambu dekorlu, palmiye ağaçlı mekanı pazar öğleden sonra bermuda partileriyle konuşuluyor. Safran'ın sahibi Aslı Altan günbatımı konseptinin teorisyenlerinden. Eğlenceye niye erken saatte başlandığını şöyle anlatıyor: ‘‘İnsanlar konuşamadıkları yüksek volümlü müziklerden sıkıldılar. Nereye gitseniz artık her yerde bu var. Onlara dinlenebilecekleri, sohbet edebilecekleri bir zaman dilimi de sunmak gerekiyor.’’ Demekle de kalmıyor, kendi mekanlarında daha Akdenizli bir müzik politikası güdeceğini söylüyor. Altan kesinkes kararlı: Daha derin dinlenmek isteyenlere Bodrum-Türkbükü'nde ağaçlı-hamaklı yeni bir mekan açıyor.Günbatımı konseptine bu yıl Reina da asılacak. Reina bu yaz erken gelen müşterilerini ağırlamak için saat 15.00'ten itibaren happy hour uygulamasına geçiyor. Yani 15.00-20.00 arasında içkiler daha ucuz olacak, böylece bu trend iyice yerleştirilecek.Laila'sız 'Akşamüsütü buluşalım' tribi olur mu hiç? Ama sürpriz günbatımı konsepti için yapacakları 'atraksiyon'un gizli olduğunu, merak edenlerin ayın 29'undaki açılıştan sonra bu sürprizi göreceklerini söylüyor.Anladık, işten çıkıp alelacele üstümüze bir şort geçirip sokağa fırlayacağız ama neler içeceğiz peki bu yaz?HORMONSUZ EĞLENCEBir kere frozen (yarı donmuş) içkileri tahttan indirmek mümkün değil. İster votkayla ister tekilayla, çilekli, kavunlu, şeftalili frozenlar pipetlerden kana kana çekilecek. Ama bu yazın asıl içki trendi sağlıklı sarhoşluk. Hürriyet yazarı Prof. Dr. Osman Müftüoğlu'nun kısa süre önce dilimize kazandırdığı detoks kavramı bu yazın içkilerine de damgasını vuracak. Vücuttaki toksinlerin atılmasına yardımcı olan kivi gibi meyvelerden elde edilen taze meyve sularıyla yapılan içecekler bu yaz barmenlerin ilk önerisi olacak. İzzet Çapa, bu konuda Dr. Müftüoğlu'nun görüşlerine de başvurdu ve bu yaz Zihni'de sunacakları detoks içkilerden oluşan yeni trende bir de isim buldu: Hormonsuz eğlence. Reina da, votka ve Cointreau ile yapılan 'cosmopolitan' başta olmak üzere taze meyve sularıyla yapılmış kokteylleriyle hormonsuz eğlence trendine iyi hazırlandı. Şefik Öztek ise bu yaz Lalia'da taze meyve suları ve votkanın ön planda olacağını söylüyor.Safran deniz kenarına iniyor onun yerine Ta Nisia geliyorGeçen yazın en popüler mekanı Reina'da bu yaz bazı değişiklikler var. Tepedeki gazebosuyla Reina'nın parlayan yıldızı olan Safran, bu yaz leb-i derya. Safran, Nişantaşı Niş'le birlikte Reina'nın sol alt kanadında. Safran'ın yerine ise adını bu kış duyurmaya başlayan Yunan lokantası Ta Nisia var. Dragon ve Köşebaşı aynı yerdeler. Sezona geç başladığı için parlak bir yaz geçiremeyen
balık lokantası Çatana'nın yerinde ise Ä°ÅŸkuleler'den bir misafir var: Ä°talyan lokantası Mirror. Ninja'nın sevimli Japon ustaları yok. Onların yerine bu yaz Benihana taşınıyor. Baci'nin balkonuna ise Åžamdan geliyor. Laila'da ise bu yaz Lübnan mutfağı olan Naya, Pera-Tai, suÅŸi üzerine Mori, Mezzaluna, Cafe de Paris, Tarihi Karaköy Balıkçısı, Yılmaz ErdoÄŸan'ın Yazı Kebapçısı ile Park Åžamdan var.NASIL EÄžLENECEĞİMÄ°ZE ONLAR KARAR VERÄ°YORASLI ALTANBeyoÄŸlu'ndaki ilk mekanı Safran'la meÅŸhur oldu. Geçen yaz Safran'la birlikte Reina'ya taşındı, kış sezonu ise Karaköy Liman'a... Bu yaz NiÅŸ'le ortak NiÅŸ Safran adıyla yine Reina'da bir yer açıyor. Altan Bodrum Türkbükü'nde de ismi henüz belli olmayan bir yer hazırlıyor.CELAL ÇAPASarayburnu Sepetçiler Kasrı'ndaki Hammam bu yaza yine tek tabanca giriyor. Çapa ortak kabul etmiyor. Canlı müzikte ısrarlı.Ä°ZZET ÇAPAEtiler'de Trends & Friends'le geçen kışın en konuÅŸulan mekanlarından birini yaratmıştı. Yazın Zihni'yle KuruçeÅŸme'de çalışacak. Bir de Taksim'deki Fourteen'i (14) ele aldı ve Akademi 14 adıyla yeniden açacak.ZÄ°HNÄ° ÅžARDAÄžKuruçeÅŸme'nin en eski mekanlarından Zihni, geçen yıl Safran'la anlaÅŸmak istemiÅŸ, ama bu gerçekleÅŸmemiÅŸti. Bu yıl Ä°zzet Çapa'yla ortaklık kurdu ve adı Zihni & Friends oldu.MEHMET TEOMAN2002 kışında BeyoÄŸlu Coco Palace'ı patlatan Mehmet Teoman, geçen yazı Bodrum'da geçirmiÅŸti. Bu kış Tünel'deki Gramofon'da kışladı. Gramofon yazın devam ederken Ginger'la da eski Garden 74'te olacak.MENDERES UTKUKılavuzu Menderes Utku olanlar bu yaz yine BoÄŸaz karmaÅŸasından uzakta herkese tepeden bakacaklar. 2002 yazında Tepebaşı'nda adını duyuran Nuteras, bu yıl haziran başında açılıyor.MEHMET KOÇARSLANBu adamın bu iÅŸe yeni girdiÄŸine inanmak mümkün deÄŸil. Hep doÄŸru kararlar alıyor, doÄŸru ortaklıklar kuruyor. Reina'da perdenin arkasındaki adam.ÅžEFÄ°K ÖZTEKTekstil kökenli olan Öztek Buddha Bar'la baÅŸladığı gece hayatına Eski Pasha'yı Laila'ya çevirerek önemli bir imza attı. Maksim faciasından sonra bu yıl Laila'da dördüncü yazına hazırlanıyor.Â
button