Güncelleme Tarihi:
Orman, dere, atlar, alternatif tedavi yontemleri, kerpic evlerin dogal konforu... Doganin tam ortasinda tamamen dogal malzemeler kullanilarak yapilmis tam bir dinlenme kompleksi. Konaklama yerlerinden atlarin barindigi bokslara, restorandan cocuk parkina kadar dogal malzemeleri kullanilmis.
Beykoz'dan cikip Polonezkoy'u gectikten sonra Sakli Koy'e kivriliyorsunuz. Ormanin icinden gecen yolunuz agaclarin cepe cevre sardigi bir ovada nihayet buluyor. Ve karsiniza ‘‘Sakli Koy Country Club'' cikiyor.
Kerpicten yapilmis binalarin hikayesini buranin sahibi Hakan Kok soyle anlatiyor:
‘‘Daha okul yillarindayken kerpic binalari kafama takmistim. Sonra buyuk tesadufler sonucu buraya geldigim zaman 'binalari kerpicten yapacagim' dedim ve arastirmaya basladim. Sonunda hazirlattigim kerpic tuglayi alip, Almanya'ya gittim. Karsimda duran uzman elimdeki kerpic tuglayi aldi, bir parca kopartip hemen agzina atti. Saskinlik icinde ona bakarken o agzinda evirip ceviriyordu. Sonra basini salladi ve, iyi, dedi. Tuzu yerinde, diye ekledi. Ben saskinlik icinde bakmaya devam ediyorum. Meger kerpic binanin saglamligi icindeki tuzun miktariyla ilgiymis. Neyse, buranin topraginin kerpic bina icin cok uygun oldugu anlasildi ve ben olumlu sonucu ogrendikten sonra hemen binalarin yapilmasi icin kollari sivadim. Gordugunuz gibi her seyi kerpicten yaptim. Sadece binalarin temelinde ve iki katli olanlarin icinde birazcik beton var. Bu da saglamlik icin sart oldu. Bunun disinda dogal olmayan hicbir malzeme yok.''
Kerpic, binanin icini yazin serin, kisin sicak tutan bir malzeme ve son derece saglikli. Ustelik dogayla tamamen butunlesmis gibi gorunuyor.
Sadece uyelerine hizmet vermeye yonelik bir isletme gibi gorunen Sakli Koy Country Club'in sahibi Hakan Kok ‘‘burada yaris yok, marka yok, herkes oldugu gibi ve cok rahat'' diyor. Birbirinden rahatsiz olmayacak kisilerin birarada bulunmasina ozen gosteriyor. Bu nedenle de uyelik sistemini bir yil ile baslatmis. Eger yilin sonunda taraflar birbirlerinden memnun kalirlarsa az bir fark uyelik ucreti daha alarak bes yillik olarak uzatiyor.
Vejetaryan mutfak
Esi Sibel Hanim, mutfaktan sorumlu. Restoran, bir hanimin elinden ciktigi belli olan bir gorunume sahip. Kendinizi evinizdeki kadar rahat hissediyorsunuz. Yemekler ise, gercekten lezzetli.
Bu organizasyonu yapan ‘‘Devitken'' adli sirketin sahibi Canan Karaalioglu da vejetaryen yemekler hazirlatmis. ‘‘Dogal ortamda saglikli beslenmek gerek'' diyor ve etsiz yapilmis yemekleri tanitirken icinde sogan ve sarimsak bulunmadigini anlatiyor. Soyledigine gore sogan ve sarimsak zihinsel faaliyeti zayiflatiyormus. Ayrica, cig yenen gidalari da hazmetmek icin midemiz cok fazla enerji sarfediyormus. Enerjimizi daha yararli islere kullanmak icin pismis gidalarla beslenmeye dikkat etmeliymisiz.
Canan Hanim doganin icindeki bu cok ozel yerde ozel seminerler ve kurslar organize ediyor. Ve diyor ki, ‘‘sirketin adini ozel olarak sectim 'Devitken' yani harekete geciren demek. Ben de simdi burada insanin kendini gelistirmesi icin gereken programlari yapacagim.''
Ilk once Amerika'dan gelen Avatar Master Tulin Ok Neal aroma ve auro terapi, fobi travma terapi ve avatar kurslarini baslatip ardindan yoga seminerlerini organize ediyor. Tabii taslarin sihirli gucunu de unutmamak gerek. Bu konuda da taslarin dilinden anlayan Sedat Kandemir var.
Ayrica cocuklar icin heykel calismalarini programliyor Canan Hanim ve bu konuda heykeltiras Akin Yildirim'dan yardim aliyor. Yildirim konuya soyle yaklasiyor ‘‘Konumuz burada sanat degil. Ilk baslangicta cocuklarla sanatsal bir seyler yapmaktan bahsetmek mumkun degil. Ama sonucta butun bu calismalar, onlarin kendi iclerinde yakaladiklari seylerle sanatsal boyutlari algilayabilmelerini saglayabiliriz. Ve sanatsal boyut; kanallarin en buyuk oldugu, en acik oldugu, en genis oldugu bolgelerden biridir insanin yasaminda. Butun her sey cocuklara bunlari hissettirebilmek.''
Tabii bu ‘‘kendinizi gelistirin'' programina katilmak icin buraya uye olmaniz sart degil. Devitken sirketini arayip Canan Hanim'a katilmak istediginiz programi soylemeniz yeterli.
Tel: 0216 422 40 56