Ülkemize madalya getirmek istiyoruz

Güncelleme Tarihi:

Ülkemize madalya getirmek istiyoruz
Oluşturulma Tarihi: Mart 04, 2010 10:55

Masa Tenisi Federasyonu Başkanı Oktay Çimen, Çinli sporcuları entegre ettikleri bayan ve erkek milli takımlarda büyük bir çıkış yakaladıklarını belirterek, “Diğer branşlar gibi artık ülkemize madalyalar getirmek istiyoruz” dedi.

Haberin Devamı

2009-2012 Joola Avrupa Milli Takımlar Ligi 3. raunt mücadelesinde Bayan Milli Takım'ın 3-0 kazandığı karşılaşmanın ardından Çimen, bütün maçlarını bu şekilde kazanarak üst lige doğru gitmek istediklerini kaydetti.
Çimen, şu ifadeleri kullandı:

“Bu takım bu lige biraz fazla bir takım. Amacımız ilk 8'e girmek, ilk 8'de de ilk 4'ü zorlamak. Bunu başarabilecek bir takım kurduk. Yaş ortalaması 19. Avrupa şampiyonu olan bir takımın yaş ortalamasının 25-26 olduğunu düşünürsek bizim önümüzde daha çok uzun süreler var. Bu milli takım Türkiye'yi daha iyi yerlere taşıyacak. Masa tenisi tarihinde ilk kez bu şansı yakaladık, bunu değerlendirmek istiyoruz. Masa tenisinde de artık diğer branşlar gibi, voleybol, futbol, basketbol, güreş, tekvando gibi Türkiye'yi madalyalar getirmek istiyoruz. En son Avrupa şampiyonasında bir Avrupa 3.'lüğümüz var. Akdeniz oyunlarında şampiyonluğumuz var. Bunlar çok önemli. Artık Avrupa'da söz sahibi bir takımımız var, bundan dolayı da mutluyuz.”

“SPORCULARIMIZ KENDİLERİNİ İKİ GÖMLEK YUKARI ATTI”

Masa tenisinin Türkiye'de daha da yaygınlaştığını, bunun için çalışmalar yaptıklarını, lisanslı sporcu sayısının 50 binlere geldiğini anlatan Oktay Çimen, yabancı sporcuların takımlara entegrasyonu konusunda gerçekleştirilen çalışmalarla belli bir seviyeye gelindiğini, bu konuda aslında biraz da geç kalındığını ifade etti.
Bu yöndeki bir soruyu yanıtlayan Çimen, Türkiye'de masa tenisine ivme kazandırmak için Çinli sporculardan yararlandıklarını, Türk sporcuların Çinli sporcularla entegrasyon sonucunda başarı çıtasını yükselttiğini söyledi.

Federasyon başkanı Çimen, şunları kaydetti:
“Dünyanın yaptığı işlerden geri kalırsanız, her işte olduğu gibi sporda da geri kalırsınız. Biz Çin argümanını kullanıyoruz. Çinli sporculardan yararlanıyoruz, bir adım atlama anlamında. Tüm dünya bunu yapıyor. Bugün Dünya Şampiyonası'na gidiyorsunuz ilk 3 Çin... Ne yapacaksınız? Olimpiyata gidiyorsunuz ilk 3 Çin, bayan erkek... Sadece siz değil, bunun arkasında ABD'si, Avrupa'nın bütün ülkeleri, Fransa'sı, İngiltere'si, Almanya'sı... Hepsi Çinli oyuncu kullanırken siz niye kullanmayasınız? Sporcularımızı yetiştirip Avrupa elemelerinde yenilip geliyorduk, ama şu anda yenilmiyoruz. Bizim sporcular da bunlarla entegre olarak kendilerini bir iki gömlek daha yukarıya attılar. Gelecekte de artık kendi sporcularımız bunlarla beraber yarışmaya başlayacaklar. Tabii ki geç kalınmış bir iş, ama neresinden dönersek kar.”

“DÜNYAYI YENİDEN KEŞFETMEYE GEREK YOK”

Türkiye'de artık birçok branşta kullanılan yabancı sporcuların, Türk sporcularına kendilerini geliştirmeleri ve buna paralel olarak kazanılan başarılar anlamında önemli katkılar yaptığını belirten başkan Oktay Çimen, yabancıların Türk vatandaşı yapılarak milli branşlarda yarıştırılmasının, kazanılan başarılar doğrultusunda yavaş yavaş sempati kazanıp kazanmadığı sorusuna şöyle yanıt verdi:

“Öyle düşünmemek lazım. Örneğin, güreş ata sporumuz, daha evvel hiç kimseye yenilmiyorduk. Ama artık rakiplerimiz yavaş yavaş bizimle mücadele
etmeye başladılar. Oyuncularımızı izleye izleye, sporcularımızı Almanya'ya, İsveç'e götüre götüre... Biliyorsunuz bir dönem başka ülkeler adına yarışan sporcularımız bile vardı. Şimdi artık biz de kim iyi yapıyorsa oradan yararlanıyoruz. Onun eğiticisinden, ülkesindeki potansiyelinden yararlanıyoruz. Basketbolda nasıl bir ABD üstünlüğü varsa, futbolda nasıl bir Almanya, Fransa, Brezilya üstünlüğü varsa, bunun gibi. Niye yararlanmayacaksınız. Futbol takımlarındaki yabancıları düşünebiliriz. Bunun ülkemize katkılarını göz ardı etmemek lazım. Milli takımımız dünya 3.'sü oldu. Bu küçük bir olay değil. Ancak bunun bir arka planı var. Bunda yabancı sporcuların çok etkisi var diye düşünüyorum. Basketbol da aynı. ABD'li sporcuların gelmesiyle basketbol iki üç gömlek daha yukarı çıkmıştır. Ligler daha kaliteli hale gelmiştir. Dolayısıyla onların kullandığı argümanı biz de kullanıyoruz. Çok farklı bir şey değil. Dünyayı yeniden keşfetmeye gerek yok.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!