Güncelleme Tarihi:
İki organizasyon için de sonuçlar 2013 yılında açıklanacak.
En çok tartışılan konu hangi organizasyonun Türkiye’ye daha çok yarar sağlayacağı.
Â
İşte tartışma konusu hakkındaki görüşler…
Artık bir gerçek var ki o da Türkiye bir dünya ülkesi İstanbul da bir dünya şehridir ve daha da ötesinde İstanbul kültürlerin ve sporun başkenti olabilecek kadar bir mesafe kat etmiştir. Elbette olimpiyatların İstanbul'da olmasını İstanbul hak eder ve daha da önemlisi ekonomik olarak ciddi sorunlar yaşayan Avrupa için genç ve dinamik nüfusu ile bir enerji kaynağı haline gelen İstanbul'un Avrupa Futbol Şampiyonası'nı da yalnızca coğrafi yapısıyla değil artık ruh haliyle de hak ettiğini düşünüyorum.
Ertuğrul Özkök (Hürriyet Gazetesi Yazarı)
Ben olimpiyatların alınmasından yanayım. Çünkü bu tür büyük organizasyonların sadece getirdikleri paraya bakmıyorum. O uluslararası olay gelip geçince ülkede bıraktığı ize de bakıyorum. Bugün olimpiyatlarının çoğunun nerede yapıldığını hala hatırlıyoruz. Ama Avrupa futbol şampiyonlarının sonuncusu nerede yapıldı diye sorsanız o kadar hatırlayan çıkmaz. Futbol daha popüler bir spordur, atletizm ise daha seçkin spor dallarıdır. Ve olimpiyatlar tarihin de getirdiği kendi asaletine uygun bir büyüklük yaratırlar. Ben o nedenle olimpiyatların Türkiye'de yapılmasının Türkiye’ye daha çok büyük modernite ve marka değeri getireceğine inanıyorum.
Yalçın Doğan  (Hürriyet Gazetesi Yazarı)
Olimpiyatlar olursa daha iyi olur. Çünkü çok daha kapsamlı bir organizasyon. Olimpiyatlar hem tarih olarak eskiye dayanıyor hem de kapsam açısından geniş. Katılım çok daha fazla. Spor dalları yaygın olduğu için yatırımlara ulaştırmaya katkısı çok daha fazla. Örneklerle de bu ortada. Olimpiyatlarda kente katkı çok daha fazla. Futboldaki adaylık olimpiyatlardaki adaylık için de bir dezavantaj.
Ali Şen (Fenerbahçe Spor Kulübü eski başkanı)
Olimpiyatların Türkiye’de yapılması konusunda endişem var. O da seyirci azlığı. Futbolun seyircisi daha fazladır. Olimpiyatların en büyük özelliği seyircidir. Tribünler dolar mı bilmem.
Mehmet Ali Birand (Kanal D Haber Genel Yayın Yönetmeni)
Ben olimpiyatları tercih ederim çünkü yatırımı çok daha yaygın. Türkiye’ye katkısı daha fazla olur. İlerde de bütün olimpiyatlara adaylığa destek olacak bir alt yapı hazırlar. Futbol gelip geçicidir. Yeteri kadar saha var zaten. Futbol şampiyonası bize pek fazla bir şey getirmez.
Türkiye aslında ikisini birden yapabilecek düzeyde bir ülke ama bir tercih yapılacaksa kesinlikle olimpiyatlar. Çünkü olimpiyatlar sadece bir organizasyon değil. Bir kentin tepeden aşağı yapılanmasıdır. Oysa Avrupa Şampiyonası ise sadece bir ev sahipliğidir.
İlker Yasin (Doğan Yayın Grubu Spor Müdürü)
Türkiye'de olimpiyat kültürü ve seyircisi yok. O nedenle futbol şampiyonası yapılmalı. Bomboş tribünlerde olimpiyat sadece bize nasip olur. Futbol bizim için önemli. Futbolda tribünler tamamen dolar.
Lütfi Arıboğan (TFF Eski Yöneticisi)
Ben futbol şampiyonasını tercih ederim. Olimpiyatlarda çok büyük organizasyon ama o sadece 1 şehirde oluyor. Futbol 6 şehirde oluyor. 6 şehirde olduğu için o ülkede standart yükseliyor. Yollar, havaalanları, oteller ve hızlı trene yapılan yatırım 6 şehir için yapılınca o ülkenin hayat standardı da artıyor. 6 şehrin yeni stat projelerini de göz önüne alınca stat inşaatları da bu listeye giriyor.