Güncelleme Tarihi:
Türkiye'de sosyal güvenliği olan tüm sporculara hizmet verecek olan sağlık merkezi, devlet hastanelerinde içerisinde "İlk" olma özelliğini taşıyor. İnşaatı ve içerisinde barındırdığı cihazları ile birlikte toplam maliyeti 100 bin TL'yi bulan merkezden SSK güvencesi olan bütün sporcular yararlanabiliyor. Yoğun mesai harcanarak kurulan merkezde, Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Murat Bozkurt, başhekim yardımcısı ve spor hekimi Savaş Kudaş, fizyoterapist Cem Gök ile Emin Kaya görev alacak.
BAŞHEKİM BOZKURT: "BU MERKEZDE BAŞARILI BİR ŞEKİLDE ÇALIŞACAĞIZ"
Faaliyete sokulan "Sporcu Sağlığı Merkezi"nin teknik özellikleri ve hizmetleri hakkında DHA'ya açıklamalarda bulunan başhekim Prof. Dr. Murat Bozkurt, Türkiye'de bu yönde bir merkezin eksikliğini hissettiklerini belirtti. Elit sporcuların her zaman istedikleri sağlık hizmetinden yararlanabildiğini hatırlatan Bozkurt, "Ama amatör sporcular, bu yönde şikatlerini zaman zaman dile getiriyorlardı. Ankara Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ortopedi ve Trawmatoloji klinikleri içerisinde bir sporcu sağlığı merkezi kurduk. Adını da özellikle "Sporcu Sağlığı Merkezi" koyduk. Çünkü biz sporcuların sadece hastalıklarıyla değil, sağlıklarıyla da ilgileniyoruz. Bu merkezde ortopedistler, spor hekimimiz, fizyoterapistler ve römatologlarla birlikte çalışacağız. Gelen hastalarımıza tanı koyup onları tedavi ediyoruz. Gerekirse onların cerrahi tedavilerini biz üstleniyoruz. Genellikle kapalı ameliyatlar yapıyoruz. Eğer ameliyatın ardından fizyoterapist gerekiyorsa o hizmeti de veriyoruz. Sporcuların performansını arttırıcı cihazlarımız gelecek. Burada başarılı bir şekilde çalışacağımızı düşünüyorum." diye konuştu.
BAŞHEKİM YARDIMCISI KUDAŞ: "ÜCRET ALMADAN HİZMET VERECEĞİZ"
Atatürk Hastanesi'nin sağlık bakanlığına bağlı üniversite ve eğitim araştırma hastanesi olduğunu altını çizerek sözlerine başlayan başhekim yardımcısı ve spor hekimi Savaş Kudaş ise, sporla ilgilenen bütün hastaları bu merkeze kabul ettiklerini vurgulayarak, "Sadece profesyonel veya lisanslı sporcu olması gerekmiyor. Özellikle sağlık bakanlığına bağlı olduğu için sosyal güvencesi olan bütün sporculara tedavi hizmeti veriyoruz. Cihazlarımız tamamlandıktan sonra daha iyi hizmet vereceğiz. Belli branşlarda profesyonel sporcular maddi olarak diğer sporculara oranla çok daha fazla maddi gelire sahip. Atletizm, güreş ve vb. sporu yapanları bekliyoruz biz. Amatör ile başladık. Maddi gelirimiz yok. Biz temelde amatör sporcularla başladık bu işe. O sporcular profesyonel olduktan sonra geriden gelen kardeşlerini bize emanet edecekler. Herhangi bir maddi ücret almadan biz burada tedavilerini yapacağız. İnşallah Türk sporuna da yararımız dokunacaktır. En büyük eksikliğimiz reklam. Sağlık turizmine bağtığımızda yurtdışından gelerek tedavi olan insanlar var. Spor hekimi sayısı çok az. Profesyonel sporcular da kendilerini daha çok tanınan yerlere gitmek istiyorlar. Ama biz bu konuda birçok ülkeden daha iyiyiz. Türk hekimlerinin biraz reklama ihtiyacı var ve insanlarımızın Türk hekimlerine güvenmeleri gerekiyor." ifadelerini kullandı.