Filenin Sultanları, İtalya'ya kaybetti! Bronz madalya için rakip Brezilya

Güncelleme Tarihi:

Filenin Sultanları, İtalyaya kaybetti Bronz madalya için rakip Brezilya
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 08, 2024 20:45

Filenin Sultanları, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları yarı final maçında İtalya'ya setlerde 3-0 mağlup oldu.

Haberin Devamı

A Milli Kadın Voleybol Takımımız, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları yarı final mücadelesinde İtalya'ya 3-0 mağlup oldu ve altın madalya şansını yitirdi.

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’nda voleybol branşının yarı finalinde A Milli Kadın Voleybol Takımı ile İtalya, Fransa’nın başkenti Paris’teki South Paris Arena’da karşılaştı.

İtalya, 25-22, 25-19 ve 25-22’lik setlerle mücadeleden 3-0 galip ayrıldı. İtalya, Brezilya’yı mağlup ederek finale çıkan ABD ile altın madalya mücadelesi verecek.

Ay-yıldızlılar ise 10 Ağustos Cumartesi günü üçüncülük maçında Brezilya ile karşı karşıya gelecek.

Öte yandan yarı finalde İtalya’ya 3-0 mağlup olan Filenin Sultanları, dünya sıralamasında 4’üncü sıraya geriledi.

Filenin Sultanları, İtalyaya kaybetti Bronz madalya için rakip Brezilya

Haberin Devamı

DANİELE SANTARELLİ: ARTIK BİR BRONZ MADALYA MAÇIMIZ KALDI VE BUNU KAZANMAK İSTİYORUZ

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda yarı finalde İtalya'ya 3-0 yenilen A Milli Kadın Voleybol Takımı'nda başantrenör Daniele Santarelli, Brezilya ile yapacakları bronz madalya maçına odaklanmaları gerektiğini söyledi.

Müsabakanın ardından basın mensuplarına açıklamada bulunan İtalyan başantrenör, güçlü bir rakiple karşılaştıklarını belirterek, "Şimdi önümüzde bronz madalya maçı var ve buna odaklanmalıyız. Bu turnuvada oynadığımız hiçbir maç kolay değil. Çünkü dünyanın en iyi takımlarıyla oynuyoruz. Artık bir bronz madalya maçımız kaldı ve bunu kazanmak istiyoruz." dedi.

İtalya'nın iyi bir takım olduğunu vurgulayan Santarelli, "Bu maçtan gereken dersleri çıkarıp önümüze bakacağız. Brezilya tamamen farklı bir takım. Harika oyunculardan kurulu. Gabi takımın en iyilerinden biri." ifadelerini kullandı.

A Milli Takım'ın genç oyunculardan kurulu olduğunu aktaran Daniele Santarelli, "Eda ve Gizem var ama Ebrar, Derya, Elif, Vargas gibi oyuncularımız da var. Vargas harika bir oyuncu ama ilk kez olimpiyat oyunlarında bu seviyede böyle bir tecrübe yaşadı. Bu tip maçlarda tecrübe de önemli. Herkese hatırlatmak isterim ki İtalya da buralara kolay gelmedi. Tokyo'da çeyrek finalde elendiler ama şimdi burada finaldeler." diye konuştu.

Haberin Devamı

İtalyan başantrenör, finale çıkamamanın üzüntüsünü yaşadıklarını dile getirerek, şunları kaydetti:

"Bize kızgın olabilirler veya performansımızdan memnun olmayabilirler. Biz herkesten daha çok üzgünüz buna emin olsunlar. Türk halkı için turnuvayı en iyi şekilde bitirmeye çalışacağız. Şunu da her zaman söylüyorum. Biz her takımı yenebilecek güçteyiz. Brezilya'nın finalde olmasını bekliyordum. Ancak ABD'nin de inanılmaz bir kadroya sahip olduğunu söyleyebilirim. Maçı kazanmak için kadroda her türlü çözüme sahipler. Finale kalmayı da hak ettiler."

Filenin Sultanları, İtalyaya kaybetti Bronz madalya için rakip Brezilya

EDA ERDEM DÜNDAR: MADALYAYI KAZANMAK İÇİN HER ŞEYİ ORTAYA KOYACAĞIZ

Haberin Devamı

A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın kaptanı Eda Erdem Dündar, maçta sakin kalamadıklarını belirterek, şöyle konuştu:

"İtalya geride olduğu bölümlerde bile sakin kalmayı başardı. Kötü topları çok iyi kullandılar, akıllı hücum ettiler. Biz biraz fazla heyecanlıydık. Sakin kalamadık. Önde olduğumuz setleri bitiremedik. Yine de yarı finalde olmak çok keyifli. Bu kadar şansızlık ve sakatlığa rağmen yarı finalde olduğumuz için gurur duymalıyız. Hala madalya ile bitirme şansımız var. Cumartesi günü madalyayı kazanmak için her şeyi ortaya koyacağız."

YİNE İTALYA YİNE YARI FİNAL

A Milli Kadın Voleybol Takımı, 2023 CEV Avrupa Voleybol Şampiyonası yarı final maçında da İtalya ile karşılaştı.

Haberin Devamı

Rakibini zorlu mücadelede 3-2 yenen milli takım, yenilgisiz yükseldiği finalde de Sırbistan'ı geçerek Avrupa şampiyonu oldu.

İKİ TAKIMIN GRUP ETABINDAKİ PERFORMANSI

C Grubu’nda Hollanda’yı 3-2, Dominik Cumhuriyeti’ni 3-1 yenen Filenin Sultanları, İtalya’ya 3-0 mağlup olarak ikinci olmuştu. A Grubu’nda yer alan Çin ise ABD’yi 3-2, Sırbistan’ı 3-1, Fransa’yı 3-0 yenerek lider çıkmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!