Güncelleme Tarihi:
Bu ailelerle görüşme içinde olduklarını aktaran Seyhan, domuz gribiyle ilgili Türkiye'ye gelmekte tereddüt eden bir sporcu ya da spor takımı olmadığını açıkladı.
GSGM ile Burdur Belediyesi tarafından ortaklaşa düzenlenen “Dumansız Havada Doğa Yürüyüşü” etkinliğe katılan Sağlık İşleri Daire Başkanı Seyhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kuş gribi, domuz gribi gibi hastalıkların spora etkisi hakkında bilgi verdi. Domuz gribinden dünya genelinde ölen kişi sayının 70'in üzerinde olduğunu hatırlatan Seyhan, normal gripten ölenlerin sayısının bile belki bundan çok fazla olduğunu savundu. İstanbul'da tedavi altına alınan 2 turistin tedavilerinin yapıldığını hatırlatan Seyhan, “Bu hastalığa her yakalanan ölecek diye bir şey yok. Sağlık Bakanlığı'nın bu konuda genel bir uyarısı oldu, 'mecburiyetler haricinde yurt dışında çıkılmamasında fayda var' diye. Biz de ona istinaden domuz gribi konusunda sporcularımızı aydınlatma çalışmalarına girdik, ama genel itibariyle bu sürecin sporcularımızı çok etkilemeyeceğini düşünüyorum” diye konuştu.
Çek Cumhuriyeti takımını 3-0 yenerek Meksika'da düzenlenecek Dünya Voleybol Şampiyonası'na katılacak Genç Milli Takım oyuncularının ailelerinin şu an biraz tedirginlik yaşadığını bildiren Sultan Seyhan, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Önümüzde Meksika'da yapılacak voleybol dünya şampiyonası var. Bilindiği gibi domuz gribinin ilk çıktığı yer Meksika. Aileler Meksika'ya çocuklarını göndermek istemiyor, ancak ailelerle görüşmeler sürüyor. Bütün ailelerle bir araya gelinip bir toplantı da yapılacak. Ama ben şu an korkulacak bir şey olmadığını düşünüyorum. Normalde uyulması gereken temizlik kuralları vardır. Bunlara biraz daha dikkat edersek hiç sıkıntı yaşamayız.”
Seyhan, Türkiye'ye domuz gribi olduğu endişesi ile gelmeyen bir takım ya da sporcu bulunmadığı bilgisini de verdi.
“TEPKİLER OLACAK AMA DUMANSIZ HAVAYA ALIŞILACAK”
Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Sağlık İşleri Daire Başkanı Sultan Seyhan, “Dumansız hava” projesinde ikinci etaba girilecek olmasıyla ilgili açıklamasında da Türkiye'de bazı şeylerin yasaklarla oturtulduğunu dile getirdi.
Dumansız hava sahası çalışmasında amacın sigarayı yüzde 100 yasaklamak olmadığını aktaran Seyhan, ancak belli bir noktaya kadar da indirmenin hedeflendiğini belirtti. Seyhan, şöyle devam etti:
“Burada bir kişiyi bile kurtarabilirsek mutluyuz. İlk etapta belki insanlar zarar edecekler, şikayet edecekler. İlk zamanlar şehirlerarası otobüslerde sigara içiliyordu. Yasak geldi. Kimse, sigara içilmiyor diye şehirlerarası otobüsleri bırakmadı. Otobüsler yine tamamen doluyor. Kimse sigara içmek için uzak bir şehre özel aracı ile gitmiyor. Sadece yenilikler ve kötü alışkanlıklardan kurtulmak biraz zaman istiyor. Ama inşallah iyi olacak.”