Güncelleme Tarihi:
İzmir ve Ankara'da yapılan toplantıların ardından İstanbul'da düzenlenen toplantıya Kahraman Bapçum başkanlık, Çiğdem Koçak moderatörlük yaptı. Bapçum açılış konuşmasında, TMOK yönetiminin fonksiyonlarını göremez hale geldiğine işaret ederken, AOH hareketinin amacının iktidarı ele geçirmek değil, kollektif bir çalışma ile TMOK'a saygınlığını yeniden kazandırmak olduğunu söyledi.
AOH üyesi Aziz Başdoğan toplantıda yaptığı konuşmada hukuki süreç ile ilgili olarak bilgi verirken, TMOK tüzüğünün 11. Maddesi gereği seçimli genel kurul için böyle bir hukuki sürecin gerekli olmadığını vurguladı. Başdoğan, üyelerden imza teyidi istenmesini ise TMOK üyelerine saygısızlık olarak değerlendirdi.
İstanbul toplantısında söz alan Perviz Aran, TMOK'nın Türk sporunun yönetiminde söz sahibi olma özelliğini kaybettiğini ayrıca asıl amaç olan 2020 olimpiyatlarının alınması için hiçbir çalışma yapılmadığını vurguladı.
AOH kurucularından Erdoğan Arıpınar da yaptığı konuşmada Fair Play'de yaşanan süreci değerlendirdi. Türkiye'nin kendi adaylarını göstermeyip, ihmalini ortaya koyarken, Elvan'ı Etiyopya'nın aday göstermesinin bir ironi olduğunu söyledi.
Toplantıda söz alan TMOK üyeleri, TMOK yönetimi içinde saygın isimlerin bulunmasına karşın, yönetimin 3-4 başlı bir bölünmüşlük yaşadığını, bu durumun TMOK'un Türk Sporundaki saygın ve etkin konumunu zedelediğini belirtti.
Akil Adamlar Olimpik Hareketi'nin TMOK'da yaşanan bu olumsuz süreci ortadan kaldırmaya yönelik bir hareket olduğunun belirtildiği toplantıda ortak görüş, olağanüstü bir kongre kararının alınması olduğu vurgulandı.
26 Mart'ta (yarın) yapılacak Olağan Genel Kurul'un iyi bir fırsat olduğu üzerinde anlaşma sağlanırken, seçimli genel kurulun TMOK açısından önemine işaret edildi ve üyelerin yarın Olimpiyatevi'nde yapılacak ve saat 10.00'da başlayacak kongreye katılımı istendi.