Tayfun Korkut: Portekiz yenilgisi abartılmamalı! Biz çılgınlık yapmadan kazanamayız

Güncelleme Tarihi:

Tayfun Korkut: Portekiz yenilgisi abartılmamalı Biz çılgınlık yapmadan kazanamayız
OluÅŸturulma Tarihi: Haziran 24, 2024 07:00

Portekiz maçının ertesi sabahı kahvaltıda 1 numaralı gündem maddesi tabii ki, "Biz Portekiz’e nasıl yenildik?" mevzusuydu. Hemen herkesin eleştirileri A Milli Takım’ın teknik direktörü Vincenzo Montella üzerinde yoğunlaşırken, en dikkat çekici görüşlerden biri teknik direktör Tayfun Korkut’tan geldi.

Haberin Devamı

Portekiz yenilgisinin fazla abartılmaması gerektiğini vurgulayan Tayfun Hoca, şöyle dedi:

"PORTEKÄ°Z TAKIMININ KADROSU DAHA Ä°YÄ°"

"Öncelikle şunu kabul etmek lazım; Portekiz tek tek her mevkide bizden daha iyi oyunculara sahip. Bizim bir de millet olarak bazı kültürel özelliklerimiz var. Bu tarz 1 puanın bile yeterli sayılabileceği maçlarda kontrollü, dengeli oynamayı pek fazla yapamıyoruz.

Türkiye olarak biz dengeli gaza basamıyoruz. Ya gaza sonuna kadar basıp kazanma şansımızı yükseltiyoruz ya da o gaza hiç basamayıp kazanma şansımızı azaltıyoruz.

Tayfun Korkut: Portekiz yenilgisi abartılmamalı Biz çılgınlık yapmadan kazanamayız

"ÇEKYA KARŞILAŞMASI HAYATİ ÖNEME SAHİP"

BU bizim genlerimizde var. Biz ya yeneriz, ya yeniliriz. Daha önce üçüncü olduğumuz 2002 Dünya Kupası’nda ve yarı finale çıktığımız EURO 2008’deki başarılarımızın perde arkasında cesaret ve çılgınlık vardı. Biz çılgınlık yapmadan kazanamayız. Çekya maçı bizim için hayati derecede önemli. Bakalım bu sefer gaza dengeli basabilecek miyiz çok merak ediyorum.

Haberin Devamı

"MONTELLA'NIN SİSTEMİNDE TOP KAYBI ÇOK OLABİLİR"

Tayfun Korkut, "A Milli Takım neden santrforsuz oynuyor" tartışmasına da şu yorumu getiriyor:

Montella’nın oynattığı pivot santrforsuz sistemde Kerem Aktürkoğlu, Barış Alper Yılmaz ve Yunus Akgün gibi hareketli ileri uç oyuncuları sürekli yer değiştiriyor. Bunlar sürekli hareket halinde oldukları için top kayıpları çok olabiliyor. Bu kayıpları telafi etmek için, arkalarında oynayan orta sahanın ve defansın sağlam, dengeli olması şart. Savunmada ne kadar dikkatli ve dengeli olursanız, ön tarafta oynayan oyunculara o kadar özgürlük verirsiniz.

Â

Tayfun Korkut: Portekiz yenilgisi abartılmamalı Biz çılgınlık yapmadan kazanamayız

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!