Taha Akgül'den bronz madalya! Kariyerini noktaladı

Güncelleme Tarihi:

Taha Akgülden bronz madalya Kariyerini noktaladı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 10, 2024 21:15

Milli güreşçimiz Taha Akgül, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları serbest stil güreş 125 kiloda Kırgızistanlı rakibi Ayaal Lazarev'i yenerek bronz madalya kazandı. Sporcumuz müsabaka sonrası ayakkabılarını çıkarıp minderde bıraktı ve kariyerine nokta koyduğunu duyurdu.

Haberin Devamı

Milli güreşçimiz Taha Akgül, Paris 2024 erkekler serbest stil güreş 125 kiloda Kırgız rakibi Ayaal Lazarev'i 7-0 mağlup etti ve bronz madalyanın sahibi oldu.

Rio 2016'da altın, Tokyo'da bronz madalya kazanan Taha Akgül, art arda üç olimpiyatta madalya kazanmış oldu.

Böylece Paris'teki madalya sayımız 8'e yükseldi. Güreşte ise ikinci madalyamızı aldık. Daha önce Buse Tosun Çavuşoğlu bronz madalya kazanmıştı.

AYAKKABILARINI ÇIKARIP MİNDERE BIRAKTI! KARİYER SONU

Bronz madalya kazanan Taha Akgül, müsabakanın ardından ayakkabılarını çıkarıp mindere bıraktı. Güreşte bunun anlamı kariyerine nokta koymak. Taha ardından minderi öptü. Kırgız rakibi de aynı şekilde ayakkabılarını çıkarıp kariyerini noktaladığını duyurdu.

 "GÖNÜL İSTER Kİ ALTINLA BIRAKSAYDIK"

Haberin Devamı

Bugün duygusal bir gün. Kariyerimizi burada noktaladık. Gönül isterdi ki altın olsun. Yarı finalde hakem kararıyla kaybettik. Ben bu olimpiyatta kimseye puan vermedik. Hakem kararına tepki mesajları aldık. En sonda bana pasif cezası verildi. Hayırlısı olsun. Çok hassas bir dönem. Eşim hamile, yakında çocuğumuz olacak. Yalnız başına çok çile çekti. Ona çok teşekkür ediyorum. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan hep yanımızdaydı, spor bakanımız Osman Aşkın Bak, ASKİ Spor, Mansur Yavaş... Hepsine teşekkür ediyorum. Çok fedakarlıklar yaptık. Omzum ağrıdı, o geçti boynum başladı, o geçti dizim başladı. Burada altını alıp bırakacaksın dedim. Bronz madalyayla bıraktık. Tüm ülkemize armağan olsun.

3 KEZ DÜNYA, 11 KEZ AVRUPA ŞAMPİYONU

33 yaşında güreşi bıraktığını duyuran Taha Akgül'ün 1 olimpiyat, 3 dünya ve 11 Avrupa şampiyonluğu bulunuyordu.

BAKAN BAK'TAN TEBRİK

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Paris 2024 Olimpiyatları'nda bronz madalya kazanmasının ardından kariyerini noktalayan milli güreşçi Taha Akgül'ü kutladı.

Bakan Bak, Rio 2016'daki altın ve Tokyo 2020'deki bronz madalyadan sonra Paris 2024'te de podyuma çıkmayı başaran Taha için X hesabından "Üçüncü kez olimpiyat madalyası kazanan gururumuz Taha Akgül’ü yürekten tebrik ediyorum." paylaşımını yaptı.

Haberin Devamı

Bak, 33 yaşındaki Taha'nın güreşe veda etmesine ilişkin ise "Mindere çıktığı ilk zamanlarda olduğu gibi son maçında da yanında olmak nasip oldu. Sen Türk sporunun yaşayan efsanelerindensin Taha. Bundan sonra da yolun, bahtın hep açık olsun kardeşim..." ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!