Sucuktan döner yaptılar

Güncelleme Tarihi:

Sucuktan döner yaptılar
OluÅŸturulma Tarihi: Nisan 13, 2002 00:00

Fast food'ta yeni moda sucuk döner. Kapış kapış gidiyor. Afyonlu sucuk üreticileri kalkmış Ä°stanbul'a gelmiÅŸler. Afyon'un nesi meÅŸhursa satıyorlar.Kaymak, ekmek kadayıfı ve tabii ki sucuk. Sucuktan köfte, döner, dürüm, ekmek arası, artık ne mümkünse... Ä°steyen kangal olarak da alıp gidiyor. Tek bir sorun var: Hepsi sucuk döneri biz icat ettik diyor. Gözlerimle gördüm, özellikle haftasonları sucuk dönercilerin önünde kuyruklar oluÅŸuyor. Talibi o kadar çok ki, BeÅŸiktaÅŸ'ta iki rakip firma, Ä°kbal ve Ä°pek sucukları karşı karşıya dükkanlar açmış. BaÄŸdat Caddesi'ndeki ÅŸubelerinde yer bulmak bir mesele. Yıl sonuna doÄŸru sucuk döner modası tüm Türkiye'yi saracak. Åžu anda Ä°kbal, Ä°pek ve Cumhuriyet sucuklarının büfe-restoranları bulunuyor. Afyon'dan önce Ä°stanbul'da döner satmaya baÅŸlamışlar. Üçünün de hemen hemen aynı yerlerde ÅŸubeleri var. Fiyatlar yere göre deÄŸiÅŸiyor. BeÅŸiktaÅŸ'ta yediÄŸiniz sucuk dönere, BaÄŸdat Caddesi'nde neredeyse iki katı para ödüyorsunuz. Ä°stanbul piyasasına ilk kimin girdiÄŸi, kimin sucuk döneri icat ettiÄŸi pek belli deÄŸil. Herkes ilk ben geldim, ben icat ettim diyor. HerÅŸey dondurulup Afyon'dan hazır getiriliyor. Ä°kbal sucuklarının Afyon dışına çıkması ekonomik krizle olmuÅŸ. O tarihe kadar mallarını büyük marketlere satan firma, tahsilatta zorlanınca kendi malını kendi satmaya karar vermiÅŸ. Ä°lk dükkan Ankara'da açılmış. Ä°stanbul'a geleliyse 4 ay oldu. Åžu anda İçerenköy ve Ãœmraniye Carrefour, BeÅŸiktaÅŸ, Osmanbey, BaÄŸdat Caddesi ve Bakırköy'de toplam 6 yerleri var. Haziran sonunda ÅŸube sayısı 20'yi bulacak. Ankara'daki ÅŸube sayısı ise 4. Bir yılda tüm ülkede 100 ÅŸube açmayı planlıyorlar. Firma yetkilileri Türk damak tadını, fast food anlayışıyla birleÅŸtirdiklerini belirtiyor. Böylece vatandaÅŸ marketlerde pahalıya satılan sucuÄŸu daha düşük fiyatla tadabiliyor. Ä°kbal'in BaÄŸdat Caddesi ÅŸubesine haftasonları bin 300 kiÅŸi geliyor. Rakip firma Ä°pek, Ä°stanbul'daki ilk restoranı 6 ay önce açtı. Fast food iÅŸinde artık olaÄŸanın dışına çıkmak gerektiÄŸini söylüyorlar. Öğle tatilinde gelen müşteriler fazla olduÄŸundan, sucuÄŸun içindeki sarımsak ve baharat miktarını biraz azaltmışlar. Böylece gönül rahatlığıyla iÅŸe geri dönebileceÄŸinizi söylüyorlar. Ama ben denedim. Ne olursa olsun, yediÄŸiniz nihayet sucuk ve sucuk yiyip de rahat etmek pek mümkün deÄŸil. Siz yine naneli birÅŸeyler bulundurun yanınızda. Ä°pek'in de BeÅŸiktaÅŸ, Osmanbey, Sirkeci ve Etiler'de ÅŸubesi var. Fiyatlar:Sucuk döner (Ekmek arası): 1 milyon 750 bin (Porsiyon) 3 milyonKangal sucuk: 10 milyon 900 binKaymak (kutusu): 3 milyon 500 bin - 5 milyonBal kaymak: 2 milyonÂ
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!