Son dakika: Portekiz basını duyurdu! "Jorge Jesus, Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü"

Güncelleme Tarihi:

Son dakika: Portekiz basını duyurdu Jorge Jesus, Fenerbahçenin yeni teknik direktörü
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 09, 2022 20:42

Portekiz'de basınında çıkan haberde, Jorge Jesus'un Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü olduğu iddia edildi.

Haberin Devamı

Vitor Pereira'nın ardından takımın başına İsmail Kartal'ı getiren ve aldığı başarılı sonuçlarla 2. sıraya kadar yükselen sarı lacivertlilerde teknik direktör konusu netlik kazanmazken Portekiz basınından çarpıcı bir iddia geldi.

Portekiz'de yayın yapan televizyon kanalı CMTV, dünyaca ünlü teknik adamın Fenerbahçe'nin yeni hocası olduğunu açıkladı.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Jorge Jesus ile görüşmek için Portekiz'e giderken anlaşmaya varıldığı iddia edildi.

ŞAMPİYONLAR LİGİ ŞARTI

Portekizli Gazeteci Pedro Sepulveda ise Jorge Jesus'un Fenerbahçe'ye şartlı evet dediğini belirtti.

Sarı lacivertlilerin Şampiyonlar Ligi'ne katılım hakkı elde etmesi halinde nihai karar verileceğini ve bu konuda anlaşma sağlandığını açıkladı.

"KARARLAR ALMAYA BAŞLAMAM GEREKECEK"

Haberin Devamı

Geçtiğimiz günlerde Brezilya'da sürece ilişkin açıklamalarda bulunan Jorge Jesus, transferle ilgili önemli açıklamalar yapmıştı.

SporTV'de "Bem, Amigos!" programına konuşan Jorge Jesus, Nisan ayından bu yana tatilini sürdürdüğü Rio'da Fenerbahçe ile anlaşma konusunda bulunulan noktayı da net şekilde ifade etti. Portekizli teknik adam, ülkesine döndüğünde durumun netlik kazanacağını belirtti.

Fenerbahçe'nin kendisini beklediğini aktaran Jesus, "Portekiz'e döndüğümde hayatımla ilgili ne yapacağım konusunda konuşmaya başlayacağım. Fenerbahçe de Portekiz'e dönmemi bekliyor. Ne olacağını bilmiyorum ama kararlar almaya başlamam gerekecek" ifadelerini kullanmıştı.

JORGE JESUS KİMDİR?

Jorge Fernando Pinheiro Jesus 24 Temmuz 1954'te Portekiz'de dünyaya geldi. Pofesyonel futbol kariyerine 1973'te başlayan Jesus; Sporting CP, Belenenses, Farense, Benfica Castelo Branco gibi ekiplerin formasını giydi.

Jesus teknik direktörlük kariyerine 1989'da Amora takımıylabaşladı. Jergus teknik direktörlük kariyerinde; Vitória Guimarães, Braga, Benfica, Sporting CP, Flamengo takımlarını çalıştırdı. Jorge Jesus, Benfica'dan 28 Aralık 2021'de ayrıldı.

Jorge Jesus'un 3 Portekiz şampiyonluğu, 6 Portekiz Lig Kupası, Brezilya Şampiyonluğu ve Brezilya Süper Kupası başarısı bulunuyor.

Haberin Devamı

Hem Portekiz’de Benfica’da hem de Brezilya’da Flamengo’da şampiyonluklar yaşayan Jesus, lig şampiyonluğu konusunda çok tecrübeli bir isim.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!