Son dakika: Ajax - Beşiktaş maçı sonrası Sergen Yalçın: Sevindirici olan şey...

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Eylül 28, 2021 22:05

Beşiktaş teknik direktörü Sergen Yalçın, 2-0'lık Ajax maçı sonrası açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

Sergen Yalçın'ın maç sonu açıklamaları şu şekilde:

Zor bir oyun oldu. Bu seviyelerde işler kolay olmuyor. Oyun planımız doğru işledi. 1 ve 2. bölgede bekleyelim ve rakibi sıkıştırıp pozisyon bulalım diye düşünmüştük. İlk pozisyonu da biz bulduk, golü atabilirdik. İyi mücadele etti oyuncularım. Rakip de pozisyonlara girdi. Kolay değil bu seviyede oynamak. İlk kez burada oynayan oyuncular var. Performanslarından memnunuz ama skordan memnun değiliz. Serdar bana göre çok iyi oynadı. 17-18 yaşında herkese nasip olmaz burada oynamak. Mücadelelerinden memnunuz. Daha iyi olabilir miydi? Olabilirdi ama söyleyecek fazla bir şey yok. İnşallah sonraki maçlar daha iyi olur.

"SAKAT VERMEMEMİZ SEVİNDİRİCİ"

İşimiz zor. Geriden gelip yakalamak kolay olmayacak. İki Sporting maçı gruptaki durumumuzu belli eder. Ne olabilir o an bilmiyoruz tabii ki. Bugün sevindirici olan bir şey de sakat vermememiz. Ayağı kalkarken biraz dizim ağrıdı. Stadın konumu çok güzel, çok beğendim. Oyunu rahat okuyabiliyoruz yukarıda oturduğumuz için.

Haberin Devamı

Genç oyuncularla bu seviyede oynamak tabii ki kolay değil. Ancak oyuncuların böyle bir atmosferi yaşamaları, bu atmosferin içinde olmaları bundan sonraki futbol hayatlarında çok önemli olacak diye düşünüyorum.

"OYUN PLANINA SADIK KALMAYA ÇALIŞTILAR"

Zor bir oyun oldu. Tabii ki bu seviyede oynamak kolay değil. Ajax bu turnuvanın önemli takımlarından bir tanesi. Yıllardır bu turnuvanın içinde olan bir takım. Maç boyunca futbolcularım oyun planına sadık kalmaya çalıştılar. Topu rakibe verip, biraz daha beklemeyi tercih ettik. Çünkü kadro yapımız bunu gerektiriyordu.

Böyle bir rakibe karşı iyi reaksiyon gösterdiler diyebiliriz. Mücadele açısından gayet memnunuz. Oyuncularımız istekliydi, arzuluydu ancak sonuç tabii ki istediğimiz gibi olmadı. Bu yüzden üzgünüz ama bu turnuva futbolun en üst seviyesi. Çok daha hazır olmak, çok daha fazla konsantre olmak gerekiyor. Oynadığımız takımlar gerçekten çok güçlü. Bu seviyede mücadele etmek için çok daha sağlam basmamız gerekiyor. Bugün için sadece mücadeleden ve iyi niyetten memnunuz Beşiktaş camiası olarak. Bir de sakatlık yaşamadığımız için memnunuz. Bugün sakatlık yaşamadık, inşallah nazar değmez ve bundan sonra da oynayacağımız müsabakalar böyle olur.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!