Son Dakika | 6.8'lik deprem sonrası TFF talebi kabul etti, Elazığspor resmen ligden çekildi

Güncelleme Tarihi:

Son Dakika | 6.8lik deprem sonrası TFF talebi kabul etti, Elazığspor resmen ligden çekildi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 07, 2020 11:31

Elazığ'da meydana gelen 6.8’lik depremin ardından ligden çekilme talebinde bulunan Elazığspor’un bu talebi Türkiye Futbol Federasyonu tarafından kabul edildiği bildirildi.

Haberin Devamı

Elazığ’da 24 Ocak Cuma günü meydana gelen 6.8’lik deprem sonrası Türkiye Futbol Federasyonu’na yapılan ligden çekilme başvurusu olumlu sonuçlandı.

Türkiye Futbol Federasyonu Genel Sekreteri Kadir Kardaş imzasıyla TFF 2. Lig Kırmızı Grup kulüplerine gönderilen yazıda, "Elazığspor Kulübü Derneği, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanlığına 26.01.2020 tarih ve 20 sayılı başvurusunda; 24 Ocak 2020 tarihinde meydana gelen Elazığ Depremi sebebiyle tesislerinin kullanılamaz hale geldiğini, sahalarının depremzedelere tahsis edildiğini, mevcut oyuncularından 19 tanesinin Elazığ doğumlu olması sebebiyle bu durumdan olumsuz olarak etkilendiklerini belirterek, kulüplerinin 2019-2020 sezonunda tüm haklarının dondurulmasını ve 2020-2021 sezonunda yeniden TFF 2. Lig’de sportif faaliyetlerine devam etmesini talep etmiştir. Deprem felaketi sonrasında Türkiye Futbol Federasyonu tarafından yapılan inceleme ve değerlendirmeler neticesinde, Elazığspor Kulübü’nün ligden çekilme talebinin kabulüne, kulübün 2019-2020 futbol sezonunda 26.01.2020 tarihinden itibaren ertelenmiş olan tüm müsabakalar da dahil olmak üzere kalan müsabakalarda hükmen yenik (3-0) sayılmasına, lig puantajının buna göre düzenlenmesine, Elazığspor Kulübü’nün 2020-2021 futbol sezonunda TFF 2. Lig’de sportif faaliyetlerinin devamına, kulübün 19 takımlı grupta yer almasına, 2019-2020 futbol sezonunda TFF 2. Lig Kırmızı Grup'tan, Elazığspor takımı hariç olmak üzere, puan sıralamasına göre 2 takımın küme düşürülmesine, Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu’nun 06.02.2020 tarih ve 21 sayılı toplantısında karar verilmiştir” denildi.

Payet'ten harika performans;



Haberin Devamı

Konuyla ilgili Elazığspor da resmi sitesinden bir açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi;

"Kulübümüz, 26 Ocak 2020 tarihinde Türkiye Futbol Federasyonuna yapmış olduğu başvuruda; 24 Ocak 2020 tarihinde şehrimizde meydana gelen deprem nedeniyle sunduğumuz sebeplerden dolayı 2019-2020 sezonunda tüm haklarının dondurulmasını ve 2020-2021 sezonunda yeniden TFF 2.ligde sportif faaliyetlerine devam etmesini talep etmiştir.

Haberin Devamı

Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulunun 06.02.2020 tarihinde yapmış olduğu toplantı  sonucunda;

-Deprem felaketi sonrasında yapılan inceleme ve değerlendirmeler neticesinde, Kulübümüzün ligden çekilme talebinin kabulüne,

-Kulübümüzün 2019-2020 futbol sezonunda 26.01.2020 tarihinden itibaren ertelenmiş olan tüm müsabakalar da dahil olmak üzere kalan müsabakalarda hükmen yenik (3-0) sayılmasına, lig puantajının buna göre düzenlenmesine,

-Kulübümüzün 2020-2021 futbol sezonunda TFF 2.Lig’de sportif faaliyetlerinin devamına ve 19 takımlı grupta yer almasına, 2019-2020 futbol sezonunda TFF 2.Lig Kırmızı Gruptan, kulübümüz hariç olmak üzere puan sıralamasına göre 2 takımın küme düşürülmesine

karar verilmiştir."

Haberin Devamı

Elazığspor'da yol haritası belirlenecek

TFF 2. Lig Kırmızı Grup’ta ligden çekilme talebi kabul gören Elazığspor’un bundan sonraki yol haritası bu hafta Teknik Direktör Levent Eriş ile Başkan Selçuk Öztürk’ün yapacağı görüşmenin ardından belli olacak.

TFF 2. Lig Kırmızı Grup’ta Elazığ'da yaşanan deprem sonrası Türkiye Futbol Federasyonu’na çekilme talebi kabul gören Elazığspor’un bundan sonra izleyeceği yol haritası belli olacak. Başkan Selçuk Öztürk ile Teknik Direktör Levent Eriş’in bir görüşme gerçekleştirerek 2020-2021 sezonunun planlamasını kurgulayacağı belirtildi. Takımdaki son sürece ilişkin olarak değerlendirmelerde bulunan Kulüp Başkanı Selçuk Öztürk, “Türkiye Futbol Federasyonu’nun verdiği kararı memnuniyetle karşılıyoruz” dedi.

Türkiye Futbol Federasyonu’nun kararı sonrası bu sezonun kendileri için bittiğini belirten Öztürk, “Futbolcularımızın antrenmanlarını yapıp yapmayacağına teknik heyetimizle görüştükten sonra karar vereceğiz. Onlar da psikolojik olarak çok yıprandılar ama hayat bir şekilde devam ediyor. Gelecek sezonun planlamasını da yapmamız gerekiyor. Hocamızın belirleyeceği programa göre antrenman yapıp yapmayacağımız şekillenecek” ifadelerini kullandı.
Türkiye Futbol Federasyonu yetkilileriyle futbolcuların sezonu boş geçirmemeleri adına başka takımlara kiralık gidebilmeleri için görüşeceklerini kaydeden Başkan Öztürk, “Gerek Elazığlı, gerek il dışındaki futbolcularımızın sözleşmeleri zaten devam ediyor. Özel bir maddeyle futbolcuların başka takımlarda kiralık oynayabilmeleri için görüşme gerçekleştireceğiz. İnşallah onlar da onay gelirse formlarını koruyabilirler ve yeni sezon için hazır hale gelirler” şeklinde konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!