Güncelleme Tarihi:
TÜRKİYE Milli Olimpiyat Komitesi’nin düzenlediği, Samsung’un ana sponsorluğunda bu yıl 23’üncüsü yapılan Boğaziçi Kıtalararası Yarışmaları’na gondol, kano ve yüzme dallarında 43 ülkeden 1084 rekor sayıda katılım oldu. Kanlıca İskelesi’nden suya giren yarışmacılar 6500 metre kulaç atarak Kuruçeşme Cemil Topuzlu Parkı’nda finiş aldılar. Erkeklerde Hasan Emre Musluoğlu (0.48.16), kadınlarda Bulgar Sofiya Zlatkova (0.53.25) birinci oldu.
Yarışlara katılan Karadeniz Ereğlili Yüzücüler’in şike ile ilgili açtığı köpekbalığı resimli pankart bir hayli ilgi çekti. Pankartta “Şike yapanı köpekbalığı kovalasın” yazıyordu.
Duba sistemi Porsuk Çayı’ndan getirildi
Yarışların dört finiş kulvarlı yüzer duba sistemi TMOK-Eskişehir BŞB’nin ortak çalışması sonucu Porsuk Çayı’ndan getirildi. Elektronik aygıtlarla donanımlı yüzer duba sistemi 5 saatte kuruldu. Kanada’nın Alman Başkonsolosu Martin Gwozdecky’nin yanı sıra İtalya’nın İstanbul Başkonsolosu 43 yaşındaki Venedikli Jean Luca Alberini yarışı tamamladı. Alberini yarış sonrası, “Deniz analarına çarpmamak için yoğun gayret sarfettim” dedi. Sporculara finişe girdikten sonra iskeleden eşyalarının bulunduğu yere kadar ayakları sıcaktan etkilenmesin diye 300 metrelik VIP halı döşendi.
İtalyan gondolunda Türk ekipleri yarıştı
Organizasyon kapsamında geçmiş yıllarda düzenlenen kürek ve yelken yarışları bu yıl 23. Boğaziçi Kıtalararası Yarışları’nda yer almazken, yerlerine kano ve gondol yarışları konuldu. Ayrıca, İtalya Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 150. yılı etkinlikleri kapsamında, İtalya’nın Venedik kentiyle özdeşleşen gondol yarışları da ilk kez gerçekleştirildi. İtalya’dan getirilen 2 adet gondoldan birinde İtalyan, diğerinde Türk ekipleri yer alarak mücadele ettiler.
Hafta sonu Trabzon’da başlayacak olan Avrupa Gençlik Olimpiyatları’nın maskotu ‘Hamsi’ dün yüzücüleri yalnız bırakmadı. Denizden çıkanlara sarılıp kutlayan maskot ilgi çekti. Avrupa Gençlik Olim-piyatları’nın Atina’dan gelen meşalesi önceki gün TMOK’ta yapılan bir törenle Trabzon’a gitti.
Caner Ekin tarihe geçti
Down sendromlu sporcumuz Caner Ekin, Boğaziçi Kıtalararası Yarışlarını tamamlayıp, bir ilke imza atarak tarihe geçti. Caner, daha önce Ankara’daki Mogan Gölü’nü yüzerek geçen ilk down sendromlu sporcu olmuştu. Caner Ekin’e altın madalyasını eski bakanlardan Kürşad Tüzmen
verdi.
Nepalli boğuluyordu
Yarışlara katılmak için Nepal’den önce havuzda yapılan 400 metre seçmelerine katılan Nepalli işadamı Shambru Gurung, boğazda yüzerken oldukça zorlandı. Son 1.5 kilometrede boğulma tehlikesi atlatınca güvenlik botuna alındı.
Diyaliz hastası yarıştı
Diyaliz hastası olan ve hemodiyaliz tedavisi gören 56 yaşındaki Sedat Hepçakar, yüzme yarışına katılan isimler arasında bulundu. Akıntı nedeniyle yarışı tamamlayamayan ancak finişe çok yakın bir bölüme kadar gelen Hepçakar, Türkiye’deki diyaliz hastaları adına mücadele ettiğini vurguladı.