Serhat Akın kimdir, Fenerbahçe'de ne zaman, hangi yıllarda oynadı? Serhat Akın hangi takımlarda oynadı?

Güncelleme Tarihi:

Serhat Akın kimdir, Fenerbahçede ne zaman, hangi yıllarda oynadı Serhat Akın hangi takımlarda oynadı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 27, 2024 15:08

Serhat Akın kimdir sorusu, hayatı ve biyografisi hakkında bilgi edinmek isteyen pek çok kişi tarafından merak ediliyor. 5 Haziran 1981'de Almanya'nın Bretten kentinde doğan Serhat Akın, futbol kariyerine Karlsruher altyapısında başlamış, Fenerbahçe'deki başarılı performansıyla dikkat çekmiştir. Türkiye milli takımında da forma giyen Akın, Belçika'nın Anderlecht takımında şampiyonluk yaşamış ve futbolculuk kariyerini çeşitli Türk ve Alman kulüplerinde sürdürmüştür. Peki, Serhat Akın kimdir, nereli, kaç yaşında? İşte, o isim hakkında detaylı biyografi bilgileri.

Haberin Devamı

Türk futbolunun tanınan isimlerinden Serhat Akın, kariyeri boyunca hem kulüp bazında hem de milli takım seviyesinde önemli başarılar elde etmiştir. Fenerbahçe'de forma giydiği dönemlerde adından sıkça söz ettiren Akın, Anderlecht ile Belçika'da da şampiyonluk yaşamıştır. Peki, Serhat Akın kimdir, nereli, kaç yaşında? İşte, o isim hakkında detaylı biyografi bilgileri.

SERHAT AKIN KİMDİR?

5 Haziran 1981'de Almanya'nın Bretten şehrinde dünyaya gelen Serhat Akın, Türk asıllı eski milli futbolcudur. Futbola Almanya'da Karlsruher altyapısında başlayan Akın, 2000 yılında Fenerbahçe'ye transfer olmuş ve kariyerinde önemli bir çıkış yakalamıştır. Milli takım formasını 16 kez giyen Akın, kariyerini 2014 yılında sonlandırmıştır.

SERHAT AKIN KARİYERİ

Serhat Akın, profesyonel kariyerine Karlsruher SC'de başladıktan sonra Fenerbahçe'ye transfer oldu. Fenerbahçe'de 5 sezonda 3 Süper Lig şampiyonluğu yaşadı. Ardından Belçika'nın RSC Anderlecht takımına transfer olan Akın, burada da bir lig şampiyonluğu kazandı. Kariyerinin ilerleyen yıllarında Köln, Kocaelispor, Konyaspor ve Turgutluspor gibi takımlarda da forma giydi. 2014 yılında futbola veda eden Akın, Survivor 2017'ye de katılarak adını geniş kitlelere duyurmuştur.

BAKMADAN GEÇME!