OluÅŸturulma Tarihi: Ocak 09, 2002 00:00
Promedia ve ABD Pirinç Federasyonu işbirliği ile Hilton Oteli Şadırvan Salonu'nda düzenlenen
yemek yarışmasında bu sefer vejeteryanlar jüri önüne çıktı.Yarışmacılar, üç saat boyunca uÄŸraÅŸarak tüm hünerlerini, birbirinden deÄŸiÅŸik lezzetteki vejetaryen yemekleri için sergilediler. Tamamen pirinç ve sebzeyle yapılan ve hiçbir et ürününün kullanılmadığı yemeklerde ‘‘lezzet’’, ‘‘görüntü’’ ve ‘‘yaratıcılık’’ kıstas alınırken, birinciliÄŸi sebzeli dalyanla Nezaket Kalyoncu, ikinciliÄŸi vejetaryen mantıyla Ä°nci Kızılkaya, üçüncülüğü sebzeli lazanya ile Gül EÅŸiyok aldı. Jüri Özel Ödülü'nü ise menekÅŸe sarmasıyla bir yarışmacı kazandı. Jüride, vejetaryen ve yarı vejetaryen olan Zeynep KasımlıoÄŸlu, Murat Parasayar, Harun Kolçak, Serap Sapaz, Lezzet Dergisi yayın yönetmeni Gülhan Kara vardı. Â
button