Güncelleme Tarihi:
1-‘Somut deliller yok. Aziz Yıldırım ile diğer isimler, örgüt ve şikeden beraat etmeli.’
2-‘Tapeler hukuki değil. 6222 sayılı yasadan sonra yeni dinleme kararı alınmalıydı!’
Ve gözler cuma günü 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nin vereceği kararda
YARGILAMASI yenilenen Şike Davası’nda savcı beraat istedi. 9 Ekim Cuma günü saat 16.00’ya ertelenen duruşmada karar verilmesi bekleniyor. Çağlayan Adliyesi’ndeki 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen 6. duruşmaya F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım katılmazken, Şekip Mosturoğlu, Tayfur Havutçu, Ahmet Çelebi, Olgun Peker, Korcan Çelikay, İlhan Çelikay, Haldun Şenman ve Ali Kıratlı hazır bulundu. Savcı Abdullah Mirza Coşkun mahkemeye sunduğu 7 sayfalık mütalaasında ‘Suç işlemek amacıyla örgüt kurma’ ve ‘Şike ve teşvik’ suçlamalarından beraat talebinde bulundu.
YENİ DİNLEME KARARI NEREDE?
Savcı mütalaasında, 2010’da sanıkların tümünün örgüt kurmakla suçlandığı ama Olgun Peker ve Aziz Yıldırım dışında hiç bir sanığa bu suçtan ceza verilmediğini kaydetti. Örgüt suçunun somut delillerden yoksun olduğunu belirten savcı, 14 Nisan 2011’den önce kanunda ‘şike’ ve ‘teşvik primi’ suçunun olmadığı dolayısıyla bu mevzuların yargılama konusu yapılamayacağını vurguladı. 6222 sayılı kanun çıktıktan sonra aynı kişilerin şike ve teşvikle suçlandığı ama mahkemeden yeni karar alınmadan dinlendikleri ve bu yüzden tapelerin delil olamayacağı belirtildi.
PEKER’E, CİCİ’DEN ONAMA İSTEDİ
Savcı, yargılamaları yenilenen 6 sanıkla, Yargıtay’ın haklarındaki kararı bozduğu 31 sanığın beraatine karar verilmesini talep ederken, Olgun Peker’in Mustafa Cici’yi tehdit ettiği gerekçesiyle verilen cezaya dair önceki hükmün onayını istedi. Savcı ayrıca karar kesinleştiğinde beraatlere konu tüm telefon tapeleriyle teknik ve fiziki takip kayıtlarının da imhasına karar verilmesini istedi.
Hakim davayı cuma saat 16.00’ya erteledi. Cuma günü Olgun Peker’in avukatı savunma yapacak ve ayrıca dün mazaretli olanlar da son beyanlarında bulunacaklar.
İkinci aşama Yargıtay
Genel beklenti hakimin savcının beraat isteyen mütalaasına uyacağı yönünde... Ali Rıza Dizdar ise, muhtemel süreci şu sözlerle anlatıyor...
1-Mahkeme cuma günü ya tamamen veya kısmen beraat kararı verebilir. Savcının görüşüne uymamak da yetkisi dahilinde... Olgun Peker’in dosyasını ayırıp Giresun’a gönderebilir.
2-Kararı lehinde bulmayanlar için, duruşmaya gelmişlerse, tefhimden (bildirim) itibaren temyiz süreci başlayacak. Gelmemişlerse tebliğden itibaren süreç başlayacak.
3-Yargıtay’ın hükmüyle ilgili tarafların müracaat edecek hakları olabilir. Zayıf bir ihtimal ama tashihi karar ve yargılanmanın yenilenmesi olabilir. Ama Yargıtay’ın onaylamasıyla mahsumiyet tescil edilmiştir.