Saatlerce havalimanında bekletildiler! Osayi-Samuel çılgına döndü: 'Hiçbir güvenlik garantisi yok' | Federasyondan maça çıkmama kararı...

Güncelleme Tarihi:

Saatlerce havalimanında bekletildiler Osayi-Samuel çılgına döndü: Hiçbir güvenlik garantisi yok | Federasyondan maça çıkmama kararı...
Oluşturulma Tarihi: Ekim 14, 2024 15:38

2025 Afrika Uluslar Kupası Elemeleri'nde Libya-Nijerya mücadelesine sahne olacak karşılaşma öncesi Nijerya kafilesinin Libya'ya girişine izin verilmedi. Aralarında Fenerbahçe'de forma giyen Osayi Samuel'in de bulunduğu Nijerya heyeti farklı bir havalimanına acil iniş yapmak zorunda kaldı. Nijerya Milli Takımı saatler süren beklemenin ardından maça çıkmama kararı aldı. İşte tüm detaylar...

Haberin Devamı

15 Ekim Salı günü 2025 Afrika Uluslar Kupası Elemeleri'nde Libya ile karşılaşacak olan Nijerya kafilesi, Libya'ya iniş yapmasına engel olundu. Futbolcuları ve teknik heyeti taşıyan uçağın havalimanına inmesine izin vermeyen Libya yetkilileri, uçağı plan dışı olan El Ebrak Havaalanı'na acil iniş yapmak zorunda bıraktı. Saatler süren beklemeye sosyal medyada büyük tepki veren Nijerya Milli Takım futbolcuları, isyan bayrağı kaldırdı. Bu gelişmenin ardından takım kaptanı William Troost-Ekong, Uçağımıza yakıt dolduruluyor ve yakında Nijerya'ya gideceğiz.' paylaşımını yaparak müjdeyi duyurdu. Nijerya Futbol Federasyonu ise karşılaşmanın oynanmayacağını bildridi.

YAKLAŞIK 18  SAAT GEÇTİ

Nijerya kafilesini taşıyan uçağın Benghazi Havaalanı yaklaştığı sırada aniden gelen yönlendirme sonrası El Ebrak Havalimanı'na iniş yaptığı belirtildi. Nijerya tarafından kiralanan ValueJet uçağı Benghazi Havaalanı'na iniş yapılmasına müsaade edilmemesinin ardından El Ebrak'a acil iniş yaptı ve burada mahsur bırakıldı. Oyuncuların 18 saati aşkın süre bekletildiği ve aşırı yorgun düştüğü aktarıldı.

Haberin Devamı

SADECE HACILIK İŞLEMLERİ YAPILIYOR

Libya tarafının Nijerya Milli Takımı'nı taşıyan uçağı şehir merkezine yakın olan Benghazi Havaalanı'na gelmesine izin verilmediği ve gazeteci Atinuke Esan'ın haberine göre El Ebrak'a iniş yaptırdığı Havalimanı'nın sadece hacılık işlemleri için kullanıldığı öğrenildi.

KARŞILAMA YAPILMADI, OTELE GÖTÜRÜLMEDİLER

Yorgun oyuncular ve yetkililer, ev sahibi Libya Futbol Federasyonu'nun, heyet üyelerini havaalanından 3 saat uzaklıktaki Bingazi'deki otellerine götürmek için herhangi bir karşılama yapılmadığını yarım günü aşacak kadar bekletildiği ve araç bile gönderilmemesinin şaşkınlıkla karşılandığı ifade edildi.

Seyehat öncesi Nijerya Futbol Federasyonu'nun milli takımları için kendi karşılama araçlarını yönlendirdiği fakat ani bir şekilde havalimanı değişikliğinin araç işlemlerini de sekteye uğrattığı aktarıldı.

Haberin Devamı

OSAYI-SAMUEL DE İSYAN ETTİ

Nijerya Milli Takımı'nda bulunan Fenerbahçe'nin yıldız futbolcu Osayi-Samuel de sosyal medya hesabından Libya'da bir havalimanında 15 saattir mahsur kaldığını açıkladı.

Osayi paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

15 saattir hiçbir sağlık ve güvenlik garantisi olmadan bir Libya havaalanında mahsur kaldım.

Afrika Futbol Konfederasyonu'nu da etiketleyen Nijeryalı futbolcu "Daha iyisini yapabiliriz" dedi.

FENERBAHÇE TEMASTA

Osayi-Samuel'in forma giydiği Fenerbahçe de konuyu yakından takip ediyor. Kulüpten gelen bilgide bulundukları yerde sınırlı internet olduğu için iletişimde problem yaşandığı ancak sportif direktör Mario Branco'nun yıldız futbolcuyla temasta olduğu ifade edildi.

Haberin Devamı

OSIMHEN'DEN DE TEPKİ GELDİ

Galatasaray'ın Nijeryalı yıldız golcüsü Victor Osimhen de duruma tepki gösterdi. Sakatlığı sebebiyle Milli Takım'da olmayan Victor Osimhen sosyal medya hesabından şu paylaşımı yaptı:

'Dün gece Libya havalimanında kardeşlerimin ve koçlarımın karşılaştığı haksız muamele beni hayal kırıklığına uğrattı. Bunun gibi hareketler sportmenlik ruhuna aykırıdır. Desteğim takımımla ve bu engellere rağmen güçlü kalacaklarını biliyorum.

Takım arkadaşlarım ve yetkililerim Libya'daki havalimanında mahsur kaldığı için CAF ve diğer futbol kurumlarını müdahale etmeye çağırıyorum. Bu yersiz ve insanlık dışı. Birlikte duruyoruz, her zamankinden daha güçlü.'

Haberin Devamı

Saatlerce havalimanında bekletildiler Osayi-Samuel çılgına döndü: Hiçbir güvenlik garantisi yok | Federasyondan maça çıkmama kararı...

NİJERYALI OYUNCULARIN İSYANI

William Troost-Ekong: "Libya hükümeti, onaylanmış inişimizi iptal etti ve bizi 12 saatten fazla bir süre boyunca terk edilmiş bir havalimanında telefonsuz, yiyeceksiz, içeceksiz bir şekilde bıraktılar."

Victor Boniface: "Neredeyse 13 saattir havalimanındayım. Yemek, Wi-Fi ve uyuyacak yer yok."

KAPTAN MÜJDEYİ VERDİ

Yaşanan olaylara sosyal medyadan tepki veren Nijerya Milli Takımı kaptanı William Troost-Ekong yaptığı paylaşımda müjdeyi duyurdu

Ekong, 'Sosyal medyanın gücü. Uçağımıza yakıt dolduruluyor ve yakında Nijerya'ya gideceğiz. Herkese destekleri için teşekkürler!' ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

MAÇ OYNANMAYACAK

Afrika Uluslar Kupası’nda Nijerya, 11 Ekim Cuma günü oynanan maçta Libya’yı 1-0 mağlup etmişti. 15 Ekim’de Libya’da oynanması planlanan rövanş mücadelesi yaşanan olaylar sebebiyle iptal oldu. Nijerya Milli Futbol Takımı, Libya'da maç oynamayı reddederek ülkesine dönme kararı aldı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!