Güncelleme Tarihi:
">
Paris'teki Parc de Princes Stadı'nda oynanan 0-0 sona eren karşılaşmanın ardından doping kontrolüne Ronaldo çağrıldı.
Maçın bitiş düdüğünün ardından soyunma odası koridoruna girer girmez haber verilen Ronaldo bu duruma isyan etti.
Portekizli yıldız iki elini yana açıp, "Neden hep ben?" diye söylenerek doping numunesi verilen odaya gitti.
FUTBOLDA DOPİNG KONTROLÜ NASIL YAPILIYOR?
1-) Müsabaka sırasındaki Doping Kontrollerinde her takımdan en az ikişer futbolcu doping kontrolüne alınır.
2-) Doping kontrolüne alınacak futbolcuların seçimi kural olarak kura yoluyla olur. Ancak gerekli görülen durumlarda Kurul veya Doping Kontrol Görevlileri, Doping Kontrolüne alınacak futbolcuların seçim kriterlerini kendileri belirleyebilirler.
3-) Kura çekim işlemi müsabakanın devre arasında, Doping Kontrol Görevlileri tarafından belirlenen yerde, genellikle doping kontrol odasında, takım ve TFF temsilcilerinin huzurunda yapılır.
4-) Kura sırasında iki takım için de ayrı kura torbası hazırlanır. Tüm numaralar her takım için iki ayrı torbaya konur. Her torbadan 2 asil 2 yedek numara çekilir. Numaralara bakılmadan asil ve yedek zarflarına konur.
5-) Zarflar Doping Kontrol Görevlileri tarafından müsabakanın 75. dakikasına kadar açılmadan saklanır. Müsabakanın 75. dakikasında görevliler zarfları açar.
6-) Yaralanan ya da rahatsızlanan futbolcu çok acil durumlar dışında; doping kontrol görevlisi tarafından muayenesi ve gerekli değerlendirmesi yapılmadan stadı terkedemez.
7-) Doping Kontrolüne alınacak futbolcularda müsabakada fiilen oynamış olma zorunluluğu aranmaz. Müsabakada fiilen oynamayan futbolcular da doping kontrolüne alınabilirler