Roberto Mancini, Suudi Arabistan cephesinden dudak uçuklatan tazminat alacak! Galatasaray'dan almamıştı...

Güncelleme Tarihi:

Roberto Mancini, Suudi Arabistan cephesinden dudak uçuklatan tazminat alacak Galatasaraydan almamıştı...
OluÅŸturulma Tarihi: Ekim 26, 2024 13:15

Suudi Arabistan Milli Takımı'ndan kovulan deneyimli çalıştırıcı Roberto Mancini, rekor bir tazminat almaya hazırlanıyor.

Haberin Devamı

Bir dönem ülkemizde Galatasaray'ı çalıştıran ve kariyerinde Manchester City ile Premier Lig şampiyonluğu da bulunan Roberto Mancini, geçen sezon başına geçtiği Suudi Arabistan Milli Takımı Teknik Direktörlük görevinden alındı. Bu gelişmenin ardından yıllık 21 milyon eurodan 4 yıllık sözleşmesi bulunan Mancini'nin görülmemiş bir tazminat bedeli kazanacağı iddia edildi.

Mirror'ın haberine göre, Suudi Arabistan yetkilileri, 59 yaşındaki teknik adama 14 aylık maaş ve tazminat dahil olmak üzere toplam 78 milyon euro ödeme yapacak.

TEKS SEFERDE EN YÃœKSEK TUTAR

Suudi Arabistan Milli Takımı'ndaki görevinden alınan İtalyan çalıştırıcı 78 milyon Euro alması durumunda tek seferde alınan en yüksek tazminat bedelini cebine koyacak.

Â

Roberto Mancini, Suudi Arabistan cephesinden dudak uçuklatan tazminat alacak Galatasaraydan almamıştı...

Haberin Devamı

BÄ°R DÄ°ÄžER Ä°DDÄ°A: 20 MÄ°LYON EURO ALACAK

İtalyan medyasından La Gazzetta dello Sport'a göre ise Suudi Futbol Federasyonu ile Mancini arasında yapılan anlaşmada İtalyan çalıştırıcının yıllık 30 milyon euro maaş kazandığı belirtiliyor. 14 aylık süreçte ücretinin belirli bir kısmını kazanan Mancini, bu paket sebebiyle Suudi Futbol Federasyonu'ndan sadece 20 milyon Euro tazminat alacak.

ARABİSTAN KARNESİ İYİ DEĞİLDİ

Suudi Arabistan Milli Takımı'nın başında çıktığı 18 maçta yalnızca 8 galibiyet elde eden Roberto Mancini, istenilen performansın uzağında kalmıştı.

Mancini yönetiminde Asya Kupası'ndan elenen Suudi Arabistan Milli Takımı, 2026 Dünya Kupası Elemeleri'nde Japonya ve Avusturalya'nın arkasında 3. sırada yer aldı. 

Dünya Kupası Elemeleri'nde grupta 2.'lik şansı devam eden federasyonun, şanslarını riske atmamak için Mancini'nin görevine son verdiği belirtildi. 

YENÄ° HOCA YAKINDA

Suudi Arabistan Futbol Federasyonu, İtalyan teknik adama vedayı duyururken yeni teknik direktörün kısa sürede açıklanacağı vurgulandı.

GALATASARAY'DAN TAZMÄ°NAT ALMAMIÅžTI

İtalyan teknik adam, uzun yıllar Manchester City'yi çalıştırdıktan sonra 2013/14 sezonunda Galatasaray'ın başına geçmişti. Sarı kırmızılılarda görev yapan İtalyan hoca, ayrılırken 'Hak etmedim' diyerek 12.5 milyon euro tutarındaki tazminatını bırakmış ve Galatasaray taraftarının gönlünde yer edinmişti.

Haberin Devamı

Sarı-kırmızılılar ile çıktığı 46 karşılaşmada 1.89 maç başı puan ortalaması yakalayan Mancini, Ziraat Türkiye Kupası'nı müzeye götürmüştü.

Roberto Mancini, Suudi Arabistan cephesinden dudak uçuklatan tazminat alacak Galatasaraydan almamıştı...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!