A.A.
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 17, 2012 12:21
Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkanı Atilla Örsel, “Göksu Üçtaş, 2016 Rio Olimpiyatları için öncü oldu” dedi.
Atilla Örsel, Türk cimnastik tarihinde olimpiyatlara giden ilk bayan ve Cumhuriyet tarihinin olimpiyatlarda mücadele eden ilk Türk cimnastikçisi Göksu Üçtaş'ın performansını ve Londra'daki olimpiyatlarda edindiği izlenimleri değerlendirdi.
Göksu ile birlikte federasyonun özerkliğinden sonra olimpiyatlara katılma şansı için ilk denemeleri olduğunu kaydeden Örsel, “Göksu, dilediği şeyleri dilediği gibi yapma şansı buldu. Yurtiçi ve yurtdışı kamplarında deneyim kazandı. Bolu'da şanssız bir şeklide sakatlandı ama Ankara'daki doktorumuz 1 ay içinde onu toparladı. Fakat haliyle psikolojik anlamda o yıkıntı Göksu'yu etkiledi ve kendisinden emin olarak yarışma şansı bulamadı” diye konuştu.
“2016'ya gidecek en az 6 sporcumuz var”
Göksu'nun açtığı yoldan 2016 Rio Olimpiyatları'na gidecek en az 6 sporcuları bulunduğunu ve bunların başarılı olacağına inandığını kaydeden Örsel, “Bunun öncesinde 2014'te büyük bir sınavımız var. Dünya şampiyonasına İzmir ile evsahipliği yapacağız. Özgürlüğümüzü bağımsızlığımızı istediğimiz yönde kullanabilirsek yapamayacağımız hiçbir şey yok” ifadelerini kullandı.
Londra'da bir resepsiyona katıldığını ve salonda Göksu'nun dev bir posterini görünce çok mutlu olduğunu dile getiren Örsel, şöyle devam etti:
“Başka hiçbir sporcunun posteri yoktu. Ülkemizin önemli olan bir
spor dalında olimpiyatlarda bu şekilde yer alması mutluluk verici. Bir de Göksu'nun resminin olduğu 10 bin rozet bastırılıp dağıtılmış. Orada 10 bin insan bunu evine götürdü. Londra'da fırsat bulduğum her maçı, müsabakayı izledim. İnanın ABD-İspanya arasındaki basketbol maçı bile cimnastik kadar çok seyirci toplamadı. En fazla seyircisi olan spor cimnastikti. Bu ülke cimnastiğe ne kadar yatırım yapsa yeridir.”
“Sayın Başbakan göreve geldiğinden beri beni en az 5 kez aradı”
“Bakanlık ve Genel Müdürlük seviyesinde ilgi ve sevgiye ihtiyacımız var” diyen Örsel, “Biz bu ilgiyi şimdiye kadar göremedik. Sayın Bakan ve genel müdürümüzün bizimle oturup ciddi ciddi görüşmesi gerekiyor” dedi.
Uluslararası Cimnastik Federasyonu'nun yönetim kurulu üyeliği görevi nedeniyle dünyada cimnastiği yöneten insanlardan biri olduğunu kaydeden Örsel, şöyle konuştu:
“Londra'da cimnastik branşının organizasyon komite başkanıydım. O büyük organizasyon her şeyiyle bana bağlıydı. Olimpiyatlarda Uğur Erdener'den sonra sporculara madalya takan tek Türk benim. Tüm bunlara rağmen şu güne kadar beni arayıp da, 'kardeşim gel bakalım, sen kimsin, ne yaparsın, orada ne yapacaksın?' diyeni görmedim. Bazı değerlerimizi maalesef yeterince bilemiyoruz. 2020 Olimpiyatları'na adaysak bizim gibi orada tecrübe edinen insanlara ihtiyaç var. 2020 Olimpiyatları'nı yapacaksak, diğer idarecilerimizin en az Başbakan kadar bize yakın olmasını istiyorum. Sayın Başbakan, göreve geldiğinden beri beni en az 5 kez aradı. Diğer büyüklerimizden de aynı ilgiyi görmeyi bekliyoruz.”
Bazı branşlarda 2 yıllık altyapı çalışmasıyla başarı elde edilebildiğini, cimnastikte ise bu sürenin 10-15 yıla çıktığını anlatan Örsel, “Özellikle okul durumu çocukları çok zorluyor. Sporcunun günde 2'şer 3'er saatten 2 kez antrenman yapması gerekiyor. Çin, Rusya, ABD, İtalya'ya bakın, başarılı olabilecek sporcular seçiliyor ve diğerlerinden ayrılıyor. Onların eğitimi, yemesi, içmesi özel olarak sunuluyor” diye konuştu.