Rezerv lig nedir, ne demek? Rezerv lig bitecek mi?

Güncelleme Tarihi:

Rezerv lig nedir, ne demek Rezerv lig bitecek mi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 30, 2022 11:01

Rezerv lig ifadesi, her geçen hafta dikkat çekmeye devam ediyor. Rezerv lig, yeni sezonda futbolseverlerin gündemindeki organizasyonlar arasında yer alıyor. Avrupa liglerinde olduğu gibi Süper Lig'de yer alan takımların B kadroları ile çıktığı karşılaşmalar puan durumu oluşturacak ve lig bitiminde şampiyon ilan edilecek. Peki, Rezerv lig nedir, ne demek? İşte, o detaylar

Haberin Devamı

Rezerv Lig, Türkiye Futbol Federasyonu tarafından Süper Lig kulüplerinin altyapı takımlarına yönelik düzenlenen ligdir. 30 Haziran 2022 tarihinde ligin kurulduğu ve 2022-23 Süper Lig'te yer alan 19 takımın katılacağı açıklanmıştır.

Ligin kurulmasının açıklanmasının ardından 28 Temmuz 2022 tarihinde yayınlanan statü belgesinde Süper Lig'te yer alan ve 35 kişilik A takım listesinde bulunan yerli ve yabancı tüm futbolcular yer alabileceği belirtilmiştir. A Takım listesine yer almayan Türk statüsünde yer alan profesyonel, gelişim liglerinde oynama hakkı olan yerli ve yabancı tüm amatör veya profesyonel futbolcular müsabakalarda yer alabilecektir.

Ligin ilk maçı 6 Ağustos 2022 tarihinde İstanbulspor ile Trabzonspor takımları arasında oynandı. Lig tarihinin ilk golünü maçın 19. dakikasında Trabzonspor'dan Ali Alperen Çelik kaydederken, maçı ise İstanbulspor 3-2 kazandı.

Haberin Devamı

REZERV LİG BİTECEK Mİ?

Kulüplerin ısrarlı talebiyle hayata geçirilen lig iptal edilmek üzere. Kulüpler Birliği Başkanı Ali Koç, tüm kulüplere yazı göndererek, “Rezerv Lig’in iptaline ilişkin görüşlerinizi acilen bildirin” dedi.

Fenerbahçe ve Trabzonspor’un başını çektiği bazı kulüplerin ısrarlı talebi üzerine TFF tarafından başlatılan ve 4 haftası oynanan Rezerv Lig iptal edilmek üzere...

Kulüpler Birliği Başkanı Ali Koç tüm kulüp başkanlarına birer yazı göndererek, “Kulüpler Birliği’nin 24 Ağustos’ta yaptığı toplantıda, finansal ve lojistik problemlerden dolayı Rezerv Lig’in yeniden değerlendirilmesi talep edilmiştir. Tüm kulüplerin görüşüne başvurulmak suretiyle, 3’te 2 çoğunluk sağlandığı takdirde Rezerv Lig uygulamasının iptal edilmesi için TFF’ye başvuruda bulunulacaktır. Bu doğrultudaki görüşünüzün ivedilikle tarafımıza bildirilmesini rica ederiz” denildi.

BAKMADAN GEÇME!