Güncelleme Tarihi:
Vücut geliştirmede 1 Avrupa, 3 dünya ve 1 kainat şampiyonluğu bulunan, 33 yaşındaki engelli sporcu Balıkçı, yaptığı açıklamada, sol bacağını 1998'de geçirdiği bir trafik kazasında kaybettiğini söyledi.
Hayata küsmeyip, en iyiyi yapmak için sürekli çalışan Balıkçı, "Hastanedeyken gidene üzülmeyip var olanı güçlendirmeye karar verdim. İyileştikten sonra vücut geliştirme sporuna başladım. Ardından üniversite sınavını kazanarak Aydın'da iktisadi ve idari bilimler fakültesinde, iktisat okudum. Hiç vazgeçmedim" dedi.
Balıkçı, yaptığı sporda en iyi olmak için var gücüyle çalıştığını dile getirerek, "1998'den 2009'a kadar çok ciddi şekilde çalıştım. 2009'da engelliler kategorisinde dünya vücut geliştirme şampiyonluğumu aldım. 2010'da Avrupa şampiyonu ve tüm klasmanlarda şampiyonlar şampiyonu oldum. 2010'da yine kainat şampiyonu, ayrı bir yarışmada da dünya şampiyonu oldum. 2011'de Barcelona'da sağlamların da girdiği dünya şampiyonasında ikinci oldum" diye konuştu.
Engelliler Haftası'na dikkati çekmek için yola çıktı
Şampiyon sporcu Engelliler Haftasına dikkati çekmek amacıyla bisikletiyle İzmir Foça'dan yola çıktığını, kısa molalar vererek, birkaç saat uyuyarak Ankara'ya ulaştığını kaydeden Balıkçı, şöyle devam etti:
"Engelliler Haftası çok sönük geçiyor. Ben bu haftanın biraz daha ses getirmesini nasıl başarabilirim diye düşünerek böyle bir etkinlik yapmaya karar verdim. Bisiklet kullanmayı çok severim. Uzun yol bisiklet performansı zordur, bu nedenle 1-2 hafta hazırlık yaptım. Gerekli donanımımı tamamladıktan sonra yola çıktım. Yol boyunca bir arkadaşım da otomobille beni arkadan takip etti. Protezim kırılırsa diye yedek protezimi de yanıma aldım. Genelde molalarımızı kısa tutarak erken zamanda Ankara'ya varmayı planladık. Ankara giderken rakım yükseldiği için rampalar beni çok zorladı ama engel olamadı. 61 saat pedal çevirdikten sonra Ankara'ya vardım. İlk işim Anıtkabir'i ziyaret etmek oldu. Bundan sonraki hedefimiz Hükümetimizi ziyaret ederek teşekkür etmek ve gelecek için önerilerde bulunmak olacak."
Gidene üzülmeyin, var olanı güçlendirin
Balıkçı, bacağı protez olup da bırakın bisikletle kilometrelerce yol gitmeyi adım atmaya cesaret edemeyen, proteziyle barışık olmayan, vücuduna küsen birçok engelli bulunduğunu dile getirerek şunları kaydetti:
"İstediğim tüm engellilerin benim sloganımla hareket etmeleri, 'gidene üzülmeyin, var olanı güçlendirin' Bacağınızı, kolunuzu, elinizi gözünüzü kaybedebilirsiniz, bunlar gidebilir ama geride mutlaka bir şeyler vardır. Sahip olduğumuz ne varsa ona sarılmalı ona şükretmeliyiz. Her halimize şükrederek, azmedip en iyi standartlarda yaşamalıyız. Memleketimizin 2023 hedefinde engelliler vagon olmak yerine lokomotif olarak ülkeyi sürüklemesi lazım. Bizler daha azimli, hırslı kuvvetli dayanıklı insanlarız. İçimizdeki enerjiyi mutlaka açığa çıkarmalı, devletten bakım ücreti alan, engelli maaşı alan engelliler olmak yerine devlete vergi veren üreten bireyler olmamız lazım. Protezim takıldığı gibi hayatıma döndüm. protezim benim parçam. protezim beni yıkılmaz bir güç haline getiriyor."