Profesyoneller de abur cubur sever

Güncelleme Tarihi:

Profesyoneller de abur cubur sever
Oluşturulma Tarihi: Ocak 10, 2015 11:38

Kış aylarında, soğuklarla birlikte ipin ucunu kaçırdığımız ve abur cubur yediğimiz doğrudur. Ama kendinizi suçlu hissetmeyin. Profesyonel bisikletçiler bile arada ipin ucunu gevşetebiliyorlar.

Haberin Devamı

Profesyonel bisikletçiler Aralık ayını, off-season olması sebebiyle çoğunlukla çikolata, bol karbonhidrat ve alkolle beslenerek geçiriyorlar. Tabii ocak ayı gelip çattığında kendilerini fazla kilolu ve suçlu hissediyorlar. Evet insanüstü yeteneklerini ve mükemmel bisikletçi olduklarını bir kenara bırakırsak onlar da insan. Ve onlar da bazen abur cubura saldırabiliyorlar.. İspanya’da kış kampında olan BMC takımıyla yaramazlık yaptıklarında neler yedikleri hakkında konuşmuşlar. Ben de bu soğuk kış gününde size bunlardan bahsedeyim de siz de bir parça çikolatayısuçluluk hissetmeden yiyin!

Brent Bookwalter: Bira ve çikolata

30 yaşındaki Amerikan bisikletçi: ‘Pişmanlıkla söylüyorum ki; ben sanırım her şeyi seviyorum! Kuzey Carolina, Asheville’de yaşıyorum. Burada çok fazla bira çeşidi ve mükemmel bira festivalleri var. Bu arada çikolatayı çok sevdiğimi de söylemeden geçemeyeceğim. Yemeklerde tatlı kısmını es geçip bir parça çikolata yemeyi tercih ederim.’

Haberin Devamı

Profesyoneller de abur cubur sever

Taylor Phinney: Hamburger ve milkshake

“Sanırım kendimi suçlu hissetmem için sevdiğim fazlasıyla abur cubur mevcut.” Amerikan milii sporcu ve zamana karşı şampiyonu Phinney geleneksel Amerikan yemekleriyle arasının çok iyi olduğunu özellikle hamburger ve milkshake’e karşı koyamadığını söyledi ve ekledi: “Patates kızartmalarını milkshake’e banmayı çok seviyorum. Biliyorum hem garip hem de yeterince suçluluk hissetirebilecek bir hareket ama biz Amerikanlar için çok normal…”

Profesyoneller de abur cubur sever

Tejay van Garderen: Pizza

“Kesinlikle şarap ve bira, ama en sevdiğim pizza pepperoni” diyen 26 yaşındaki bisikletçiye, “Ne sıklıkla kendine pizza yemek için izin veriyorsun?” diye sorulduğunda, “Olabildiğince çok” diye cevap verip şaşırttı. Van Garderen bu konuda şunları söylüyor. “Eğer uzun bir antrenman yaptıysam ve dışarısı soğuksa çokta suçluluk hissetmem. Ama söz konusu Tour de France’a hazırlık süreciyse arada sırada bir dilim pizzayla yetinirim.

Haberin Devamı

Profesyoneller de abur cubur sever

Rick Zabel: Yumuşak şeker

Tour de France’da 6 kez yeşil mayoyu kazanan Eric Zabel’in oğlu Rick, abur cubur merakını sorunca; “Şimdi kampta antrenman yapıyoruz ve burada her yemeği mükemmel pişiren iki tane şef var. İnsan kendini fazla yememek için zor tutuyor. Eğer ağır antrenman yapıyorsam yüksek kalorili yemek yemekten çekinmem, ama dinlenme günümse kendimi tutar ve sadece salata yerim. Eğer soğuk havada yarış koştuysam ve takım aracına geldiysem işte o zaman yumuşak şeker ya da çikolata yememi kimse engelleyemez.”

Profesyoneller de abur cubur sever

Greg Van Avermaet: Dondurma

Haberin Devamı

29 yaşındaki Belçikalı bisikletçi zayıf noktasının çikolata ve dondurma olduğunu belirterek şöyle konuştu:
“Şu an kampta olduğumuz için çok dikkat etmiyorum. Yani eğer şimdiden dikkat etmeye ve çok disiplinli olmaya başlarsam bütün sezon buna devam etmek zor olabilir. Belli dönemlerde kendime hediye veriyorum ama onun dışında hiç suç işlemiyorum! En sevdiğim dondurma ise çikolata ve hindistan cevizli. Belki şaşıracaksınız ama takım arkadaşlarımın aksine pekte bira merakım yok. İki bardak içip alacağım binlerce kalori yerine sevdiğim yemekleri yemeyi tercih ederim.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!