Güncelleme Tarihi:
Windsurf alanında dünya çapında büyük bir heyecanla takip edilen PWA Windsurf Dünya Kupası yarışlarının Türkiye ayağı olan Pegasus Airlines PWA Windsurf Dünya Kupası, bu yıl 17-22 Ağustos tarihlerinde dünyanın dört bir yanından gelerek #rüzgaraşkına yarışacak ünlü windsurfçüleri Alaçatı’da ağırlayacak.
Pegasus Hava Yolları’nın dokuzuncu kez ana sponsorluğunu üstlendiği Profesyonel Windsurf Birliği (PWA) Windsurf Dünya Kupası Türkiye ayağının, windsurf sporunun Türkiye’de gelişmesinde ve Alaçatı’nın bu alanda dünyanın önde gelen merkezleri arasında yer almasında önemli bir katkısı bulunuyor.
ÖZTÜRK: TÜRKİYE'DE SÖRF SPORU YAPANLARIN SAYISI 15 BİNİ AŞTI
PEGASUS Airlines PWA Windsurf Dünya Kupası öncesinde 4 Ağustos’ta, Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, Pegasus Hava Yolları Ticaretten Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Güliz Öztürk, PWA Yönetim Kurulu Başkanı Jimmy Diaz, organizatör Sportworks Ajans Başkanı Kutlu Torunlar ve turnuvada yarışacak Türk sporculardan Fulya Ünlü ve Bora Kozanoğlu’nun katılımlarıyla bir basın toplantısı düzenlendi.
Güliz Öztürk: “Türkiye’de sörf sporunu yapanların sayısı 15.000’i aştı. Türkiye’nin deniz ve rüzgar potansiyelinin sörf sporunda hak ettiği değeri bulmasındaki rolümüzden dolayı çok gururluyuz. ”
Pegasus Hava Yolları Ticaretten Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Güliz Öztürk basın toplantısında yaptığı konuşmada, 2007 yılından bu yana 9 yıldır Pegasus Airlines PWA Windsurf Kupası’nın ana sponsorluğunu üstlenerek windsurfe destek sağladıklarını belirterek şunları söyledi: “Yıllardır verdiğimiz destek ile windsurf sporunun gelişmesine, daha geniş kitlelerce tanınmasına ve Türkiye’nin farklı bölgelerinde yaygınlaşmasına yardımcı oluyoruz. Son yıllarda Türkiye’nin pek çok farklı bölgesinde sörfe ve sörf okullarına ilgi artıyor. Türkiye’de bulunan sörf okullarının sayısı, 5 yıl önce 10’dan azdı. Şu anda sadece Alaçatı’daki sörf okullarının sayısı 10’un üzerinde. Türkiye’nin farklı bölgelerinde bulunan sörf okullarının sayısı 50’yi geçti. Foça, Urla, Datça, Dikili gibi pek çok bölgemizde yeni sörf okulları açılırken Zonguldak/Ereğli, Adana/Yumurtalık, Mersin/Taşucu, Tekirdağ/Şarköy gibi Türkiye’nin farklı bölgeleri de, açılan sörf merkezleri ile birlikte bu alanda adlarını duyurmaya başladı. Türkiye Yelken Federasyonu’na kayıtlı sporcuların sayısı %50 oranında arttı ve şu anda Türkiye’de sörf sporunu yapanların sayısı 15.000’i aştı. Federasyona kayıtlı olarak sörf turnuvalarında aktif katılım gösteren sporcuların sayısı 5000’e yaklaştı. Türkiye’nin farklı bölgelerinde yetişen yeni sporcular, ülkemizi hem ulusal hem de uluslararası düzeyde yapılan turnuvalarda temsil ediyor.”
DİAZ: 30 ÜLKEDEN EN HIZLI WINDSURFÇÜLER KATILACAK
Rüzgar sörfünün dünyanın en ilham verici, ekstrem sporlarından biri olduğunu belirten PWA Yönetim Kurulu Başkanı Jimmy Diaz ise konuşmasında “Alaçatı, rüzgar sörfüne elverişli yapısı ve sörfçülerin yaşam tarzına uygunluğu ile mükemmel bir sörf merkezi. Pegasus’un ve Çeşme Belediyesi’nin verdiği destek ile Alaçatı, 9 yıldır PWA Windsurf Dünya Kupası’nın en heyecanlı yarışlarına ev sahipliği yapan merkezler arasında. Bu yıl Alaçatı ayağında 30 ülkeden gelen en hızlı windsurfçüler büyük ödül için mücadele edecek. Yarışlara katılan Türk sporcuların da her geçen yıl sayısının ve başarılarının artması bizleri mutlu ediyor” dedi.
TORUNLAR: SÖRF GENİŞ KİTLELERE ULAŞIYOR
Sportworks Ajans Başkanı Kutlu Torunlar da konuşmasında yıllardır devam eden kupanın öneminden bahsetti. Torunlar, “Eski bir olimpik milli sörfçü olarak sörf alanında dünyanın en çok bilinen ve takip edilen turnuvalarından olan PWA Windsurf Dünya Kupası’nın bir ayağının yıllardır ülkemizde gerçekleşmesine katkı sağlamış olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Bu tür organizasyonlarda başarıyı, istikrar ve doğru iş ortakları getiriyor. Bu vesileyle Surf & Sound Spor ve Müzik Festivali’nin yıllardır devam ederek sörf sporunun geniş kitlelere ulaşmasında büyük rol üstlenen Çeşme Belediyesi’ne, Pegasus Hava Yolları’na ve Türkiye Yelken Federasyonu’na teşekkürlerimizi sunuyorum” dedi.
BÜYÜK ÖDÜL 55 BİN EURO
Erkeklerde 4., kadınlarda 2. Ayak slalom yarışları Alaçatı’da yapılacak
1 Mayıs’ta Kore’de başlayan PWA Windsurf Dünya Kupası slalom yarışları bu yıl Erkekler kategorisinde 6, Kadınlar kategorisinde 3 ayaktan oluşuyor. Kupanın Erkekler kategorisinde 4., Kadınlar kategorisinde ise 2. ayak slalom yarışları Alaçatı’da gerçekleştirilecek. 30 ülkeden gelen windsurfçüler kupanın Alaçatı ayağında 55.000 Euro’luk büyük ödül için mücadele edecek.
Pegasus, ilk kez 2 yıl önce başlatılan ve kupaya ayrı bir heyecan katan “Pegasus Özel Hız Ödülü”nü bu yıl da vermeye devam edecek. Sporcular, geçen yıl olduğu gibi final yarışlarında kollarına takılan GPS cihazlarıyla yarışacak. Yarışlar sonucunda, GPS cihazlarından alınan sonuçlar ile Alaçatı’nın en hızlı Kadın ve Erkek windsurfçüsü belirlenecek. En yüksek hıza ulaşan iki sporcu, Pegasus tarafından 1000’er Euro ile ödüllendirilecek. Pegasus’un Özel Hız Ödülü’nü geçtiğimiz yıl erkeklerde 68.5 km hıza ulaşan Fransız Cedric Bordes, Kadınlarda ise 61.8 km hızla Arubalı Sara Quita Offringa kazanmıştı.
Pegasus Airlines PWA Windsurf Dünya Kupası yarışları ile izleyiciler, Alaçatı’da #rüzgaraşkına yarışan sporcuların heyecanına ortak olurken Pegasus Airlines Surf & Sound Spor ve Müzik Festivali kapsamında festival alanında gerçekleşen dans yarışması, canlı langırt gibi pek çok aktiviteye katılabilecek. Ödül töreninin yapılacağı 22 Ağustos Cumartesi günü gazeteci-yazar Oben Budak’ın DJ kabinine geçtiği Pegasus Airlines Surf & Dance Party ile keyifli anlar yaşayabilecek.
PEGASUS SPOR FAALİYETLERİ
“Uçmak herkesin hakkı” ilkesiyle Türkiye’yi “low cost” (düşük maliyetli hava yolu) modeli ile tanıştıran ve havacılığı değiştiren Pegasus Hava Yolları, tarifeli uçuşlarına başladığı 2005 yılından beri hem farklı spor dallarının hem de spor turizminin gelişimine öncülük ediyor.
2006 yılından beri PWA Dünya Windsurf Şampiyonası’nın Türkiye ayağının ana sponsorluğunu üstlenerek havacılık alanında yarattığı dinamizmi windsurf sporunun Türkiye’deki gelişimine aktaran Pegasus, 2011 yılında Türkiye Yelken Federasyonu (TYF) işbirliğiyle Türkiye’de ilk kez Windsurf Ligi’nin kurulmasına ön ayak oldu ve lige ismini verdi.
Pegasus 2014 yılında, Pegasus Türkiye Windsurf Ligi’nin ardından yeni bir ilke imza atarak Türkiye’de yeni ve hızla gelişmekte olan Kiteboard sporunun gelişimine de destek olarak Pegasus Türkiye Kiteboard Ligi’ni hayata geçirdi. Pegasus, ayrıca 2009 yılından beri yaygınlaşmasını istediği Golf sporunu da her yıl düzenli olarak gerçekleştirilen Pegasus Golf Challenge turnuvası ile desteklemeye devam ediyor.