'Nedir Beşiktaşlıların bu kalecilerden çektiği?'

Güncelleme Tarihi:

Nedir Beşiktaşlıların bu kalecilerden çektiği
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 08, 2017 08:23

Kenan Başaran, Beşiktaş-Fenerbahçe maçını değerlendirdi.İşte, Kenan Başaran'ın 1-1 sonuçlanan dev mücadeleyle ilgili yorumları ve siyah beyazlı takımla ilgili yorumları...

Haberin Devamı

SON düdük çaldığında bir çok Beşiktaşlı ağlıyordu Dolmabahçe’de.
Yağmur bekleniyordu İstanbul’da dün ama tam da son düdüğün çalmasıyla bardaktan boşanırcasına olacağını kimse tahmin etmemişti.
Fenerbahçe’ye ‘sıfır pozisyonsuz’ maçta 1 gol hediye eden futbol ilahları, sanki yağmuru da gözyaşı niyetine yağdırdı siyah beyazlılar için.
Kadıköy’deki derbide de Beşiktaş, ‘sıfır pozisyon’suz 1 puanı kapıp gelmişti. O gün de Fenerbahçeliler feveran etmişti, lakin onlar da çok az pozisyona girmiş ve gol de atamamışlardı.
Dünse Beşiktaş, attığının yanında en az 2 net pozisyon bulup, sayısız da atak yaptı…

KALECİ
“Fenerbahçe maçlarını iyi oynayamıyor” denilen Şenol Güneş, belki de kariyerinin en iyi Fenerbahçe derbisini oynadı.
Geçen sezon 3-2 kazanırken bile Fenerbahçe’ye çok sayıda şans vermişti.
Oysa dün, Güneş, maçı saniye saniye çok iyi örgütlemişti. Elbette ‘son saniye’ hariç. Ama onda da kusur onun değil, kaleci Fabri’nindi.
Eski bir kaleci olan Şenol Güneş, geçen sezon da bu sezon da kalecilerin kritik hatalarıyla Avrupa’dan elendi. Ve geçen sezon, yine kalecinin kritik hatasıyla Akhisar’da lig şampiyonluğu riske attı, dünkü gibi…
Nedir Beşiktaşlıların bu kalecilerden çektiği?
Jurkovic’i hatırlarım. Denizlispor’dan 35 metreden yediği golle şampiyonluğu Galatasaray’a ikram etti.
Fevzi, ayağının altından geri pası kaçırdı ve o da Galatasaray’ı sevindirdi.
Şuurlu olarak yaklaşık 30 yıldır şahitlik ettiğim Beşiktaş’ın futbol macerasında şampiyonluğu kurtaran bir tek kaleci gördüm, o da Zafer Öğer’di. Trabzon’da sayısız golü önlemiş ve Beşiktaş, Gökhan Keskin’in de attığı golle 1-0 kazanıp şampiyon olmuştu. Zafer’den hariç kalecinin şampiyonluğa etki ettiği başka bir performans hatırlamıyorum.

“Cordoba” diyenlere şunu derim: O takım 100. yılda kalede kim olsa şampiyon olurdu.
Derbide kaybedilen 2 puan için taktiksel olarak söylenecek çok şey yok.

Sadece her ihtimale karşın “2. golü bulmanız lazımdı” diyebilirsiniz. Neylersiniz ki Quaresma, iyi bir gol vuruşu olmadığını bir türlü anlamak istemiyor!
Aboubakar, olacağı değil, olmayacağı atıyor.
Ve fakat işte hiç değilse Fabri de yenilebilecek olanı yese de yenilmemesi gerekeni yemese, değil mi…

Haberin Devamı

Nedir Beşiktaşlıların bu kalecilerden çektiği


FITRAT
Bir de şunu yapabilirdi Beşiktaş: Son dakikalarda zaman çalabilirdi. Ancak bu takımın fıtratında bu yok. Ki hocasının da “Biz zaman çalarak kazanmak istemeyiz” diyerek, ikrarı vermiştir.
Sakatlık için taca atılan bir topu Fenerbahçeli oyuncu, centilmenlik namına Beşiktaş’a verdi, ama nasıl? Doğrudan Fabri’ye atarak; ıskalama payını hesaplayıp! Dileği 94’te gerçekleşti işte…

KUPA
Kupa maçından çok iyi ders almıştı Beşiktaş. Sadece futbol topuna odaklandı. Öyle ki Volkan Demirel’in tüm çabasına rağmen sinirlerini bozmadı. Aksine sertliğe yenilip 2 oyuncusu atılan bu kez Fenerbahçe oldu.
Beşiktaş, 2 puanı kendi kendine yoktan var ettiği bir pozisyonla kaybetti.
Derbinin skorunu unutur, ama oynadığı oyunu unutmayıp devam ettirirse, şampiyonluk gelir.

MEMLEKET
Güneş’in kaderini memleketi Trabzon belirleyecek. Başakşehir’in fikstüründeki tek zorlu maç Trabzon deplasmanı…

Haberin Devamı

Nedir Beşiktaşlıların bu kalecilerden çektiği


HAKEM
Maçın hakemi Fırat Aydınus, çok tartışıldı. Şenol Güneş, puan kaybını ona bağlamadı. Çünkü, öyle bir gol yedi ki takımı…
Hasan Ali Kaldırım’ın Babel’e yaptığı hareketin penaltı olduğunda bir çok kişi mutabık. Yine de Babel, çok üstelemedi.
Aydınus, iki Fenerbahçeliyi attı, daha ne yapsın? Hayır, mesele attıkları değil, atamadığıydı!
Volkan Demirel’in sarı kart gördükten sonraki meydan okumalarına göz yumdu. Aydınus, Volkan’ı atıp maçın sonlarında Skrtel ve Josef’i atmasa kimse laf edemezdi.

KAPTAN
Takımların, hele de ‘büyük’lerin kaptanlık pazubandının çok büyük ağırlığı vardır. Bu bandı takmak için sadece iyi futbolcu olmak değil, iyi de sporcu olmak gerektiğine inanıyorum.
Tarihte bir çok kaptan vardır ki her renkten taraftarın kalbini fethetmiştir. Çok uzaklara gitmeyelim. Misal Fenerbahçeli Oğuz Çetin, misal Galatasaraylı Cüneyt Tanman, misal Beşiktaşlı Rıza Çalımbay…
Bir kaptan sahada bir taraftar gibi davranmamalıdır. Suni şeylere tenezzül etmemelidir. Volkan Demirel, çok iyi bir kaleci ve fakat sahadaki davranışlarıyla ‘iyi sporcu’ kategorisini bile isteye reddedip, kendisine yazık ediyor.
Fenerbahçe kaptanının birinci amacı herkesin saygısını kazanmak olmalıdır bence. Değil mi ki bu camia “Fenerbahçe’nin büyüklüğü şampiyonluk büyüklüğü değildir” der…
Madem, Talisca’dan ‘sorry’ diyeceksin de neden maç içinde ortalığı yangın yerine çevirmek istedin? ‘Profesyonel davranış’la açıklamak, vaziyeti kurtarır mı?

Haberin Devamı

Ve Talisca da ‘sorry’yi kabul etmeyip ‘parmak işareti’ yapmış…
Neyse cezası verilsin… Gazeteci döven Başakşehirlilere verildiği gibi!
Derbideki bu sportmenlik dışı haller, bir başkanın bir başka başkanı tokatladığı gün yaşandı, bu arada!
Aydınus, maçın başlarında vermesi gereken sarı kartları ‘nasihatlerle’ geçiştirdi. Maçı Beşiktaş’ın kazandığına da kendince hükmettiği için o ikinci sarıları da rahat rahat çıkardı bence.
Fakat sonuçta, Fabri öyle bir gol yedi ki hakikaten Aydınus’u da kurtardı…

Nedir Beşiktaşlıların bu kalecilerden çektiği



SUSMAYA…
Beşiktaşlılar, meşhur tezahüratında şöyle der, “Gücüne güç katmaya geldik”… Ancak dünkü derbide siyah beyazlı taraftar, adeta susmaya gelmişti. Biliyorum, tüm derbilerde skor sıkıntılıysa taraftar kilitleniyor. Herkes binbir totem yaparak, zamanı çekip çekiştirerek, eritmeye çalışıyor adeta.
Dün akşam Fenerbahçe, maçın son anlarında 9 kişi kaldığında siyah beyazlı tribünler, canlanıp şampiyonluk şarkıları söyledi. Bu da malum golle kısa sürdü.
Derbilerde statlar dolsa da taraftardan ziyade, ‘kalabalık’tan söz edebiliyoruz.
Derbinin en kötüsü Fenerbahçe ofansı kadar siyah beyazlı tribünlerdi…

NAZIM’A
Beşiktaşlılık sebattır. Başarıya acı çekerek ancak ulaşır. “Güzel günler göreceğiz çocuklar” diye bağırdılar sezon boyunca. Sözün sahibi Nazım Hikmet, 3 Haziran 63’te göçmüştü aramızdan. Ve bu lig de 4 Haziran’a kadar sarktı bu sezon.
İyi ya, ‘çocuklar’ da şampiyonlukla ansınlar bu Haziran’da Nazım’ı..

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!