Murat Aksu adaylığını açıkladı

Güncelleme Tarihi:

Murat Aksu adaylığını açıkladı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 15, 2009 12:08

Beşiktaş Kulübü'nün 2010 yılı Ocak ayında yapılacak olağan seçimli genel kurulu öncesi eski yöneticilerden Murat Aksu, kulüp başkanlığına aday olduğunu açıkladı.

Beşiktaş Kulübü'nün 2010 yılı Ocak ayında yapılacak olağan seçimli genel kurulu öncesi eski yöneticilerden Murat Aksu, kulüp başkanlığına aday olduğunu açıkladı.

Murat Aksu, BJK Plaza'daki Divan Kurulu Lokali'nde düzenlediği basın toplantısında, başkan adaylığını resmen duyurdu.

Beşiktaş'ın kötü yönetildiğini savunarak, mevcut başkan Yıldırım Demirören'i eleştiren Murat Aksu, “Yapılan idari ve mali yanlışların hesabını sormak, özkaynağa dönmek, Beşiktaş'ın tahrip edilen değerlerini onarmak, unutulan geleneklerini hatırlatmak, güven ortamını kurmak, sözde değil, özde birliği sağlamak, 106 yıllık birikimimizi ve gücümüzü çağdaş bir yönetim anlayışıyla bütünleştirmek, yeni vizyonlar ve projeler ortaya koymak, yeni tesisler, araziler kazandırmak, yeni sportif başarılar kazanmak ve Beşiktaş'ı hak ettiği yere getirmek için Ocak 2010 kongresinde Beşiktaş Jimnastik Kulübü Başkanlığı'na adayım” dedi.

“BEŞİKTAŞ GİBİ BÜYÜK BİR GÜÇ ÇOK KÖTÜ YÖNETİLMEKTEDİR”

Beşiktaş'ın halkın kulübü olduğunu ve halka rağmen yönetilemeyeceğini, hiç kimsenin “Benim param var. Borç veriyorum. İstediğim gibi de harcarım, istediğim gibi de yönetirim” deme hakkına sahip olmadığını vurgulayan Murat Aksu, “Bu büyük camia avukat Hakkı Yeten'i, devlet memuru Süleyman Seba'yı onursal başkanlığa layık görmüştür. Beşiktaş, köklü ve değerleri olan bir kulüptür. Beşiktaş gibi büyük bir güç çok kötü yönetilmektedir. Başkan Sayın Yıldırım Demirören, kulübün borcunu astronomik rakamlara çıkarmıştır. Borç her sene katlanarak artmıştır” diye konuştu.

Takımın geçen sezon çifte kupalı şampiyonluğa ulaştıktan sonra bile, alınan kararlar ve yapılan hesapsız transferlerle kulübün borcuna önümüzdeki 3 yıl için 80 milyon lira daha ek yük bindirildiğini savunan Aksu, şöyle devam etti:

“Büyük gayretlerle izinlerini aldığımız Fulya Projesi'nde ek katlar ve kiralama sürecinde Beşiktaş'ın hakları korunamamış, olay, yönetim tarafından sürekli kapatılmaya çalışılmıştır. Yanlış transferler ve kontrolsüz harcamalarla, sürekli kulübün borcunu arttırarak ve kendisine borçlandırarak, 'Borçlandır, korkut, yönet taktiği uygulamaktadır. Görüldüğü üzere de bu zihniyet iflas etmiştir.”

“BEŞİKTAŞLILIK DURUŞU BU DEĞİLDİR”

Beşiktaş'ın asıl sorununun para değil, zihniyet sorunu olduğunu vurgulayan Murat Aksu, “Günü kurtarmak için her şeyi mubah sayan bir anlayışla karşı karşıyayız. Yakın tarihte, başkanın söz vermesine rağmen yerine getirmediği bir sürü olay görülmüştür. Tutulmayan ve havada kalan sözlerle Beşiktaş başkanlık makamının kamuoyunda itibarı sarsılmıştır. Günü kurtarma adına, Beşiktaş değerlerini ayaklar altına almıştır. Beşiktaşlılık duruşu bu değildir” dedi.

Taraftar ve genel kurul üyesi profilinin değişerek, giderek zedelendiğini iddia eden Murat Aksu, “Geçtiğimiz günlerde Beşiktaş Başkanı'na yapılan fiili saldıralar, içinde bulunduğumuz durumun vahametini apaçık göstermektedir. Kulübümüzün bu görüntülerle kamuoyuna yansımasından duyduğum üzüntüyü sizlerle paylaşırken, Beşiktaş Başkanı'na yapılan bu fiili saldırıları da şiddetle kınıyorum. Beşiktaş'ın saygınlığına ve marka değerine zarar veren, bu ve bunun gibi her olaya sert ve radikal tedbirler alınması gerekmektedir” ifadelerini kullandı.

Bu konuda son derece kararlı olduğunu anlatan Murat Aksu, şunları kaydetti:

“Tribün rantını ve bu rantın oluşturduğu çeteleri bir daha Beşiktaş ismiyle yan yana gelmeyecek şekilde bitireceğiz. Beşiktaş'ın geleneklerini bozan, 2000 ve sonrası tüm seçimlerinde başrol oynamış, destekledikleri adaylar kazansa da kaybetse de iktidardan hiç uzaklaşmamış, Beşiktaş'ı rant kapısı gören bir zümre maalesef kulüpte kök salmıştır. Nitelikli ve sağduyulu birçok Beşiktaşlı bu yüzden kulüpten giderek uzaklaşmaktadır. Uçaklara alınan 'Yan misafirler!' nedeniyle, deplasmanlara gitmemekte, 'Olay çıkar mı?' diye, İnönü Stadı'na gitmekten dahi çekinir hale gelmişlerdir. Saygın Beşiktaşlılar bu görüntüden çekinmektedir.”

“BEŞİKTAŞ ALTERNATİFSİZLİK GİRDABINDA DEĞİLDİR”

“Beşiktaş alternatifsizlik girdabında değildir” diyen Murat Aksu, siyah-beyazlı kulübün Ocak 2010'da tarihinin en kritik kongrelerinden birini yaşayacağını vurgulayarak, konuşmasına şöyle devam etti:

“Beşiktaş'ın suskun, ama gerçek sahiplerine sesleniyorum. Sesinize, çağrınıza, isyanınıza kulak veriyorum. 'Ne olacak bu Beşiktaş'ın hali' diyerek yüreğinizden yansıyan haykırışa cevap veriyorum.

Yapılan idari ve mali yanlışların hesabını sormak, özkaynağa dönmek, Beşiktaş'ın tahrip edilen değerlerini onarmak, unutulan geleneklerini hatırlatmak, güven ortamını kurmak, sözde değil, özde birliği sağlamak, 106 yıllık birikimimizi ve gücümüzü çağdaş bir yönetim anlayışıyla bütünleştirmek, yeni vizyonlar ve projeler ortaya koymak, yeni tesisler, araziler kazandırmak, yeni sportif başarılar kazanmak ve Beşiktaş'ı hak ettiği yere getirmek için Ocak 2010 kongresinde Beşiktaş Jimnastik Kulübü Başkanlığı'na adayım.”

“SORUNLARI DA ÇÖZÜMLERİNİ DE BİLİYORUZ”

Önlerinde zorlu bir seçim dönemi olduğunu, seçimi kazanmaları durumunda daha zor bir yeniden yapılanma sürecinin yaşanacağını bütün Beşiktaşlıların bilmesi gerektiğine dikkati çeken Murat Aksu, şöyle devam etti:

“Bu hareket raydan çıkartılmış kulübümüzü, yeniden rayına koyma hareketidir. Bu kararı verirken, 'Bu gidişata kayıtsız kalmamalıyız, Beşiktaş için ne gerekiyorsa yapmalıyız' dedim. Camianın büyükleriyle bir araya geldim. Onların da fikirlerini aldıktan sonra, güven ortamının sağlanması halinde camiamızın bu sorunları çözme konusunda ne kadar istekli olduklarını gördüm. Bu yola 3,5 ay önceden çıkıyorum. Erken çıkmamın başlıca sebebi hiç kimseye taviz vermeden bu süreci yürütmek istememdir. Bu kararlılığı çoğunluk kongre üyelerinin de göstereceğinden eminim. Kulübümüzü çok iyi biliyoruz. Sorunları da çözümlerini de biliyoruz. Mevcut zorlukları aşacak her türlü donanım ve birikime sahibiz.”

“ÇOK GÜÇLÜ BİR YÖNETİM KURUYORUM”

Beşiktaş için çok güçlü bir yönetim kurup, alışılagelmiş ezberleri bozacağını anlatan Murat Aksu, basın toplantısında daha sonra şu ifadeleri kullandı:

“Kimseyle yöneticilik pazarlığı yapılmayacak. Bundan önce olduğu gibi bundan sonra da Murat Aksu olarak, yapamayacağım hiçbir söz ve vaatte bulunmayacağım. Söz verdiğimde de var gücümle çalışacağım. Zaman içinde yönetici adaylarını tek tek tanıyacaksınız. Ne kadar ciddi ve derin bir çalışma yaptığımıza önümüzdeki seçim sürecinde yakından şahit olacaksınız. Yönetici arkadaşlarımla beraber gerçekleştirmeyi planladığımız hareket, sadece Beşiktaş için değil Türk sporu için de devrim niteliğinde olacaktır.”

Murat Aksu Kimdir?

Beşiktaş'ın 2010 Ocak ayında yapılacak Olağan Genel Kurulu'nda başkan adayı olduğunu bugün yaptığı basın toplantısı ile açıklayan Murat Aksu, hem futbol kamuoyunun, hem de siyah beyazlı camianın karşısına 31 Mayıs 2004 tarihinde yapılan Beşiktaş Olağanüstü Kongresi sonrasında çıkmıştı. O gün yapılan seçimlerde Başkan Yıldırım Demirören'in listesinden yönetime giren ve ikinci başkanlık görevini üstlenen Aksu, 2007 yılına kadar bu siyah beyazlı kulüpte aktif yöneticilik yaşantısını sürdürdü. Daha sonra Demirören ile yollarını ayıran Murat Aksu, son üç yıldır çok fazla göz önünde olmadan sade bir Beşiktaş taraftarı olarak yaşantısına devam etti.

Beşiktaş camiası ve Türk spor kamuoyunun çok yakından tanımadığı Murat Aksu, 24 Temmuz 1969 tarihinde Diyarbakır'da doğdu. İlk ve orta öğrenimimi Ankara'da tamamlayan Aksu, lise eğitimini İzmir Fen Lisesi'nde gerçekleşterdi. 1986'da girdiği Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden 1990 yılında mezun olan Murat Aksu 1992-1994 yılları arasında Amerika'ya yüksek lisens eğitimi için gitti. Bu iki yıllık süreçte Oklahoma City Master of Business Administration'da eğitim gören Aksu, 1994-1999 yılları arasında da İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde İşletme Yönetim ve Organizasyonu konusunda doktora yaptı.

1994'de geldiği İstanbul'dan geri dönmeyen ve 1999 yılında tamamladığı doktora eğitimi sonrasında Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu'nda öğretim görevlisi olarak çalışmaya başlayan Murat Aksu, 1994-1999 yılları arasında İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi Araştırma Görevlisi olarak çalışırken ve bir yandan da İstanbul Üniversitesi Yönetim Bilimleri bölümünde doktora çalışması yaptı. Asku öğretim görevlisi olarak çalıştığı dönemde insan kaynakları yönetimi, hukuka giriş ve işletme hukuku konularında dersler verdi.

İlk olarak 1995'de Kalyon Plastik A.Ş. İstanbul Koordinatörü olarak meslek hayatına atılan Aksu, 2001 yılında AKSU-SAVAŞ-ÇALIŞKAN Avukatlık ortaklığını kurdu.

Spor camiasına ilk adımını 1990 - 1991 yılları arasında Türkiye Boks Federasyonu Dış İlişkiler Kurulu Üyesi görevi ile adım atan Murat Aksu, kayak ve futbol federasyonlarında da yönetim kurulu üyeliği yaptı. 2004-2007 yılları arasında da Beşiktaş Yönetim Kurulu İkinci Başkanlığı görevini üstlendi.

Murat Aksu'nun eğitim ve iş hayatı kariyeri tam olarak şu şekilde gerçekleşti:

ÖĞRENİM DURUMU

1975 - 1980 : Ankara Çizmeci İlkokulu

1980 - 1983 : Ankara Namık Kemal Ortaokulu

1983 - 1986 : İzmir Fen Lisesi

1986 - 1990 : Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi (lisans)

1992 - 1994 : Oklahoma City Master of Business Administration

1994 - 1999 : İstanbul Ün. İşletme Fak. Sosyal Bilimler Enstitüsü Doktora Programı

(İşletme Yönetim ve Organizasyonu)

AKADEMİK KARİYERİ1999 - 2002 : Marmara Üniversitesi SBMYO Öğretim Görevlisi

1997-1999 : İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi Araştırma Görevlisi

1994-1999 : İstanbul Üniversitesi,Yönetim Bilimleri Doktora Çalışması

VERDİĞİ DERSLER:

İnsan Kaynakları Yönetimi, Hukuka Giriş, İşletme Hukuku

İŞ DENEYİMLERİ

1995 - 1996 : Kalyon Plastik A.Ş. İstanbul Koordinatörü

1996 - 1997 : Demirören Enerji A.Ş. Danışmanı

1997 - 1999 : Kalpeks Dış ticaret A.Ş. Gn. Md. Yrd.

1999 - 2001 : Kalyon Grup Genel Koordinatör

2001 - : AKSU&SAVAŞ& ÇALIŞKAN AVUKATLIK ORTAKLIĞI

SPOR YÖNETİMİ

1990 - 1991 : Türkiye Boks Federasyonu Dış İlişkiler Kurulu Üyesi

1994 - 1998 : Türkiye Boks Federasyonu Hukuk Kurulu Üyesi

1996 - 1998 : Türkiye Kayak Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi

1996 - 2000 : Türkiye Futbol Federasyonu Dış İlişkiler Kurulu Üyesi

2000 - 2004 : Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi

FAALİYET ALANLARI:

Ekonomi Hukuku, Spor Hukuku, Yatırım Hukuku, Şirketler Hukuku

YABANCI DİL:

İngilizce

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!