Misimovic'in çiğnediği ciklet 5 milyon TL

Güncelleme Tarihi:

Misimovicin çiğnediği ciklet 5 milyon TL
Oluşturulma Tarihi: Şubat 09, 2011 19:18

Galatasaray Kulübü şubat ayı Olağan Divan Kurulu Toplantısı Swissotel'de yapılırken, kulüp yönetim kurulu içinde Mehmet Helvacı, Vedat Eşkinat ve Doğan Yalçınkaya'dan oluşan muhalif gurupla diğer yöneticiler arasındaki soğukluk belirgin bir şekilde ortaya çıktı.

Galatasaray Yönetim Kurulu içinde yaşanan görüş ayrılıkları, Divan Kurulu Toplantısı'ndaki yönetim masasına da yansıdı.

Yönetim masasında başkan Adnan Polat ile Yiğit Şardan, Taner Aşkın, İbrahim Çağlar, Murat Yalçındağ ve Selim Sayılgan yan yana otururken, Polat'ın istifalarını istediği Mehmet Helvacı, Vedat Eşkinat ve Doğan Yalçınkaya ise diğer grupla aralarında bir sandalye boşluk bırakarak birlikte oturmayı tercih ettiler.

Toplantı öncesi bazı üyelerin sadece Adnan Polat grubunun, bazı üyelerin ise sadece Mehmet Helvacı grubunun ellerini sıkması dikkat çekti.

YÖNETİME AĞIR ELEŞTİRİ

Toplantının güncel konular bölümünde söz alan Divan Kurulu Üyesi Mehmet Bilen, konuşmasında sarı-kırmızılı yönetime ağır eleştirilerde bulunurken, Misimovic'in kadro dışı bırakılmasının Galatasaray'a maliyetine değindi.
Galatasaray'ın yüksek miktarda borcu olduğunun bilindiğini ve mali raporlarda yanlışlıklar olduğunu savunan Bilen, teknik direktör Gheorghe Hagi tarafından disiplinsizlik nedeniyle kadro dışı bırakılan Zvjezdan Misimovic'in yüksek maliyetine karşın kullanılamadığını aktarırken, “Galatasaray'ın son 10 yıldaki büyük harcama kalemleri incelenmeli. İlerde daha iyi kararlar alınabilmesi için bu gerekli. Özellikle yabancı futbolcu transferi konusu çok hassas. Büyük yanlışlıklar var. Konu çok iyi mercek altına alınmalı. En büyük mali yük bu yanlış sistemden kaynaklanıyor. Misimovic'in çiğnediği cikletin Galatasaray'a maliyeti 5 milyon liradır. Dünyanın en pahalı cikletinin faturasını Galatasaray ödedi” diye konuştu.

Sarı-kırmızılı futbol takımının yüksek maliyetine karşın sergilediği performansın hayal kırıklığı olduğunu söyleyen Bilen, şu ifadeleri kullandı: “Futbol takımının performansı ortada. Takımın 100 milyon Avro'nun üzerinde bir değeri var ama gerçek maliyeti bu değildir. En az iki mislidir. Çünkü devamlı yanlış tuhaf bir transfer politikasıyla devamlı teknik direktör, futbolcu geliyor gidiyor. Bunların tazminatları ödeniyor. Maliyet artıyor. Biz 7'ye aldığımızı 3'e veriyoruz. 20 milyon avro maliyetli takım da ligde sana 20 puan fark atıyor. İnsaf, bu nasıl futbol yönetimi. 105 yıllık kulübüz, güya duayeniz, neresi duayenlik. Bu hovardalıktır. Kulübün paraları menajerlere, bilemediğimiz başka aracılara gidiyor. Transfer paraları buhar oluyor. Bu gidişattan kulüp mali yönden batacak noktaya gelecektir.”

Bilen ayrıca, Galatasaray Yönetim Kurulu'nu olağanüstü genel kurula götürmek için gerçekleştirilen imza kampanyasının da normal karşılanması gerektiğini sözlerine ekledi.

“HUZURUN YOLU ERKEN SEÇİM

Galatasaray Divan Kurulu üyelerinden ve sarı-kırmızılı camianın önemli isimlerinden olan Hayrettin Kozak, sarı-kırmızılı yönetimi erken seçime giderek kan tazelemeyi önerdi.

Sarı-kırmızılı kulüpte 45 yılını geçirdiğini ve son bir aydaki gibi karışık ve sıkıntılı bir dönemi hiç görmediğini belirten Kozak, şunları söyledi: “Yönetim kurulu burada görüyorsunuz. Başka bir takımmış gibi 3 kişi ise ayrı oturuyor. Siz bu yönetimin başarılı çalışacağına inanıyor musunuz? Ortada saygı ve sevgi kalmamış. Kağıtlar ellerde dolaşıyor. Yapmayalım bunu. Bir şey yapalım ama. Ciddi bir memnunsuzluk ve moralsizlik var. Yönetim kurulundan 2 üye ayrılmış, 3 üyenin de istifaları istendi. Bu durum ağır sorumluluk taşıyan bir yönetim için son derece ciddi bir dezavantajdır sayın başkan. Bunu dikkate alın. Tüzük değişti, yeni stat açıldı, şirketle birleşti, Riva'nın inşaat ruhsatı alındı. Bunlar sizin başarı hanenize yazılmıştır. Kargaşanın son bulması ve huzur projesine ihtiyacımız var şimdi. Bunun tek yolu da lider ve ekibinin erken seçim kararı almasıdır. Gelin bu kararı alın ve tarihimize ciddi bir noktayı koyun. Aksi takdirde bu yönetim göreve devam edecek olursa sizin için sadece üzüntü olacaktır. Erken seçimde kadronuzu yenileyip yeniden aday olmanızın önü açık.”

KEMAL ONAR'A PLAKET

Galatasaray Kulübü'nün eski ikinci başkanlarından Kemal Onar'a, toplantıda Divan Kurulu Teşekkür Plaketi verildi. “Hatırladıklarım” adlı 3 ciltlik eseri nedeniyle geçen ay yapılan toplantıda plaket verilmesi kararı alınan Kemal Onar'a, Divan Kurulu Teşekkür Plaketini kulüp eski başkanlarından Ali Tanrıyar verdi.

AKTAR'A KARŞI ÖNERGE

Divan Kurulu Toplantısı öncesi, İrfan Aktar'ın yürüttüğü Divan Kurulu Başkanlığı görevinde yeniden seçime gidilmesi yönünde bir önerge için imza toplandı. Salonda üyelerden konuyla ilgili imzalar alınmasına karşın, bu önerge toplantının gündemine gelmedi.

KALPAKÇIOĞLU-AKTAR TARTIŞMASI

Divan Kurulu Üyesi Özdemir Kalpakçıoğlu ile Divan Kurulu Başkanı İrfan Aktar arasında toplantı esnasında tartışma yaşandı.

Özdemir Kalpakçıoğlu'nun daha önce tüm Divan Kurulu üyelerinin adres ve telefonlarını talep etmesine karşın, divan yönetiminden olumsuz yanıt alması nedeniyle, oğlu Sinan Kalpakçıoğlu söz alarak, talebin karşılanması ve babasından özür dilenmesini istedi.

Bilgilerin kendilerine emanet olduğunu ve böyle bir şekilde kimseye veremeyeceklerini yineleyen İrfan Aktar ile oturduğu yerden söz isteyen Özdemir Kalpakçıoğlu arasında gergin bir ortam oluştu.
İkili arasında bir süre devam eden gergin anlar, güncel konulardaki görüşmelere devam edilmesinin ardından yatıştı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!