Merih Demiral ceza aldı mı? TFF, CAS'A gitme kararını duyurdu.. UEFA'dan garip gerekçe!

Güncelleme Tarihi:

Merih Demiral ceza aldı mı TFF, CASA gitme kararını duyurdu.. UEFAdan garip gerekçe
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 05, 2024 16:54

Merih Demiral ceza aldı mı sorusu, yaşanan son olayların ardından merak konusu oldu. UEFA Disiplin Kurulu, Avusturya - Türkiye maçında attığı golden sonra bozkurt işareti yapan milli futbolcu Merih Demiral'a 2 maç ceza verdi. TFF, itiraz için Spor Tahkim Mahkemesi CAS'a gidiyor. İşte, Merih Demiral'ın ceza süreci hakkında bilgiler

Haberin Devamı

UEFA, A Milli Futbol Takımı'nın 2024 Avrupa Şampiyonası son 16 turunda Avusturya'yı 2-1 yendiği maçta "uygunsuz davranışlarda bulunduğu iddiasıyla" Merih Demiral ile ilgili soruşturma açmıştı.

MERİH DEMİRAL CEZA ALDI MI?

UEFA, Avusturya - Türkiye maçında attığı golden sonra bozkurt işareti yapan milli futbolcu Merih Demiral'la ilgili kararını açıkladı. Milli futbolcumuza iki maç ceza verildi.

HOLLANDA VE TURU GEÇERSEK YARI FİNALDE YOK

Merih Demiral, çeyrek finaldeki Hollanda maçında ve turu geçmemiz halinde yarı final müsabakasında forma giyemeyecek.

CEZANIN SEBEPLERİ

UEFA'nın ceza açıklamasında şu ifadeler yer aldı: Genel davranış ilkelerine uymamak, iyi davranışın temel kurallarıı ihlal etmek, spor etkinliklerini sportif olmayan amaçlarla kullanmak ve futbol sporunun itibarını zedelemek sebeplerinden ceza verilmiştir.

NE OLMUŞTU?

Haberin Devamı

2 Temmuz Salı günü oynanan ve A Milli Takımımızın 2-1'lik zaferiyle sonuçlanan Avusturya maçı sonrası oyuncumuz Merih Demiral hakkında soruşturma başlatılmıştı.

UEFA'dan yapılan soruşturma açıklamasında Merih'in yaptğı bozkurt işareti için 'uygunsuz hareket' ifadesi kullanılmıştı.

TFF'DEN 30 SAYFALIK SAVUNMA

Türkiye Futbol Federasyonu, bugün sabah saatlerinde yerli ve yabancı avukatlarca hazırlanan 30 sayfalık savunma dosyasını, UEFA Disiplin Kuruluna gönderdi.

Dosyada, daha önce yaşanmış çok sayıda örneğe yer verilip, bozkurt işaretinin Anadolu, Orta Asya ve dünyanın birçok yerindeki Türk kökenli halkların 1000 yıllık simgesi olduğu öne çıkarıldı.

BAKMADAN GEÇME!