Güncelleme Tarihi:
1-Sporcular vücutlarına elektrik veriyorlar.
2- Testis şekillerini isteyerek bozuyorlar.
3-Çekiç kullanarak topuklarını kırıyorlar.
PARALİMPİK Oyunları’nda madalya kazanmak için topuğunuzu kırar mıydınız? Ya da sivri bir objenin üstüne oturarak testislerinizin şeklini değiştirir miydiniz? Kendisine elektrik veren sporcular olduğunu biliyor muydunuz peki? İngiliz BBC’nin haberine göre, sporcuları takip eden biliminsanları, yarışlarda yer alacak üç kişinin performanslarını artırmak adına kendilerine işkence yaptığını ortaya çıkardı. ‘Destekleme’ya da “arttırma” adı verilen bu yöntemde sporcular kan basınçlarını yükseltmek ve vücutlarını daha verimli kullanmak adına inanılması güç metotlara başvuruyor.
Elektrik şoku ile daha iyi tırmandım
KAN basıncı ve kalp ritmi yüzme ya da koşu gibi zor fiziksel aktiviteler sırasında yükseliyor. Ancak bel kemiği sakatlığı yaşayan sporcularda vücut bu tepkimeyi oluşturamıyor. Böylece vücutlarında zaten sorun yaşayan insanlar kendilerine daha da büyük acılar çektirmeyi göze alıyor. Omurilik yaralanmaları üzerine çalışan Dr. Andrei Krassioukov ise, bu yönteme başvuran sporcuları anladığını, ancak bunun çok ciddi sorunları beraberinde getirebileceğini belirtiyor. Krassioukov, “Bunu yaparak kalbinizin durmasına yol açabilirsiniz. Bunun sonuçlarını görmezden gelmek zor” diye konuştu.
İşte o yöntemler
- Katater sıkıştırarak mesaneyi doldurma.
Londra’ya giden paralimpik kafilemize konuyla ilgili soru yönelttik ve şu yanıtı aldık: “Bizim böyle bir şeyin varlığından dahi haberimiz yok!”
Yüzde 17’si hile yapıyor
PEKİN 2008 Paralimpik Oyunları’ndan sonra gerçekleştirilen bir anket sonucunda, sporcuların kendi performanslarını geliştirmek için yasadışı simülasyon formları kullandığı anlaşılmış ve bu oranın yüzde 17 olduğu tespit edilmişti. Uluslararası Paralimpik Komitesi (IPC), 1994 yılından beri buna yönelen atletleri spordan men etmeye başlamıştı. Ancak hileye başvuran sporcuların gizli de olsa kendilerine işkence yapmaya devam ettikleri az çok tahmin ediliyor.
Kalbi durabilir felç olabilir
ZDANIVSKY, “Bu işlemi gerçekleştirmenin birkaç farklı yolunu denedim. Birkaç saat tuvalete gitmeyerek mesanemin tamamen dolmasını sağladım. Çünkü yarıştan hemen önce idrarınızı yaptığınız zaman kan basıncınız normale nazaran daha yüksek oluyordu. Bu en kolay ve yaygın yol olarak söylenebilir. Ancak büyük riskler taşıdığını da bilmek gerekiyor. Kalbiniz durabilir ya da aşırı basınç nedeniyle beyin felci geçirebilirsiniz. Bu çok tatsız, ama sonuçlarını inkâr etmek zor” şeklinde konuştu.