Liverpool’un en büyük kabusu Real Madrid! Mohamed Salah'ın rekoru gölgede kaldı

Güncelleme Tarihi:

Liverpool’un en büyük kabusu Real Madrid Mohamed Salahın rekoru gölgede kaldı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 27, 2023 07:00

İngiliz temsilcisi Liverpool son yıllarda İspanyol devi Real Madrid'den çektiği kadar hiçbir kulüpten çekmedi. Son 7 maçta 2’si Şampiyonlar Ligi finali olmak üzere 6 kez kaybetti, 1 kez berabere kaldı.

Haberin Devamı

Avrupa’nın dev kulüpleri arasındaki rekabette Liverpool, son dönemde Real Madrid’den çektiğini hiçbir takım çekmedi. Şampiyonlar Ligi’nde son 5 yılda Real Madrid’e 2 final kaybeden İngiliz ekibi rekabetteki son 7 maçta galibiyeti unuttu.

MAÇ BiTTi SANILIRKEN

2009’dan bu yana çıkılan 7 maçta 6 galibiyet, 1 beraberlik alarak yenilmezliğini sürdüren İspanyol devi, önceki gece Şampiyonlar Ligi son 16 turunda 14. dakikada 2-0 geri düşmesine karşın Liverpool’a tarihinin en ağır yenilgilerinden birini yaşattı.

SADECE 9 ŞUTTA LİVERPOOL’A 5 GOL ATTI

1-  Real Madrid’e 5-2 yenilen Liverpool, Şampiyonlar Ligi tarihinde 2-0 öne geçip 3 farkla mağlup olan ilk takım oldu.

57- Liverpool 57 yıl sonra ilk kez bir Avrupa kupası maçında kalesinde 5 gol gördü. İngiliz ekibi 1966 yılında Ajax’a evinde 5-1 mağlup olmuştu. 

Haberin Devamı

5- Liverpool, Şampiyonlar Ligi’nde sahasında ilk kez 5 gol yedi.

9- Real Madrid, 2003- 04’ten beri Şampiyonlar Ligi maçında 10’dan az (9) şut çekmesine rağmen 5 gol atma rekoruna sahip ilk takımı oldu.

Liverpool’un en büyük kabusu Real Madrid Mohamed Salahın rekoru gölgede kaldı

VİNİCİUS, CRUYFF’TAN SONRA İLKİ BAŞARDI

1- Ballon D’Or’u kazanan Real Madrid’in Fransız yıldızı Karim Benzema, Şampiyonlar Ligi’nde bu sezon ilk defa gol attı.

5- Vinicius Junior, Liverpool’a karşı oynadığı 4 maçta kaleye çektiği 9 şuttan 5 gol çıkarmayı başardı.

2- Vinicius Jr, (22 yıl 224 gün) 1966’da Ajax formasıyla duble yapan Johan Cruyff’tan (19 yaş 233 gün) bu yana Anfield’da Liverpool’a karşı 2 gol atan en genç konuk oyuncu oldu.

REKOR GECESiNDE MOHAMED SALAH’IN SEViNCiNi REAL GÖLGEDE BIRAKTI

42- Mohamed Salah, 42 golle Liverpool’un Avrupa kupalarında en fazla gol atan futbolcusu olarak tarihe geçti. 

8- Mohamed Salah, UEFA Şampiyonlar Ligi tarihinde bir İngiliz kulübü için 8 farklı maçta hem gol hem de asist yapan ilk oyuncu oldu. 

44- Mohamed Salah, Devler Ligi’nde 44 gol atarak Drogba’yı yakaladı ve turnuva tarihinde en çok gol atan 2 oyuncudan biri oldu.

Haberin Devamı

KLOOP’LA REKABETTE ANCELOTTi 6-3 ÖNDE

Real Madrid Teknik Direktörü Ancelotti, Liverpool’un hocası Kloop ile arasındaki rekabette üstün durumda. İki isim Şampiyonlar Ligi’nde 8, Premier Lig’de 3, FA Cup’ta 1 kez olmak üzere 12 kez karşı karşıya gelirken 6 kez Ancelotti, 3 kez Kloop kazandı, 3 maçta eşitlik bozulmadı. Devler Ligi’nde de 5-1 Ancelotti önde.

BENCE CARLO BiTTi DiYORDUR

Jürgen Klopp: “Bence Carlo Ancelotti eşleşmenin bittiğini düşünüyordur. Ben de öyle düşünüyorum. Ancak İspanya’ya gitmeli ve 3 gol atabilmek için riskler almalıyız. Kazanmaya çalışacağız. Mümkün mü bilmiyorum ama göreceğiz. 5 golün tamamını hediye ettik. Ama kırılma anı 3. goldü”

Haberin Devamı

M.CiTYMAÇINDAKi GERi DÖNÜŞÜ DÜŞÜNDÜM

Carlo Ancelotti: "Özellikle maçın nasıl başladığına bakarsanız Anfield’da böyle bir sonuç almak çok zordur. 2-0 geriye düştüğümüzde aklıma 2-0 geride olduğumuz M.City maçı geldi. Aynı geri dönüşü yapabilir miyiz diye düşündüm. Daha da iyisi oldu. Avantaj elimizde ama bizim için zor olacak. Henüz bitmedi."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!