Jose Mourinho basın toplantısına neden katılmadığını açıkladı: 70 dakika bekledim, saygısızlık | Hiçbir zaman kaçmadım

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Eylül 25, 2024 11:20

Fenerbahçe'de kötü geçen Galatasaray derbisi sonrası gözler UEFA Avrupa Ligi'ndeki Union SG mücadelesine çevrildi. Sezonun ilk derbisinde ezeli rakibine kaybederek zirvenin 5 puan gerisine düşen sarı lacivertlilerde basın toplantısına katılmayan Jose Mourinho'nun sözleri merak ediliyordu. Portekizli çalıştırıcı Union Saint-Gilloise maçı öncesi konuştu.

Haberin Devamı

Fenerbahçe'de Galatasaray mağlubiyeti sonrası gözler UEFA Avrupa Ligi'ndeki Union SG maçına çevrildi. Yarın akşam saat 19:45'te Ülker Stadyumu'nda oynanacak mücadele öncesi Jose Mourinho, basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Kuşkusuz derbi gecesinin en çok konuşulan konularından biri Mourinho’nun basın toplantısına katılmayarak stattan ayrılmasıydı.

GALATASARAY'DAN CEVAP GELDİ

Mourinho'nun açıklamaları sonrası Galatasaray Spor Kulübü Futbol A Takımı Medya ve İletişim Yöneticisi Coşkun Gülbahar bir açıklama yaptı: Konuyla ilgili kamuoyuna yanlış bilgilendirme yapıldığı için açıklama yapma gereği duyuyorum. Derbi saat 22.00’de sona erdi ve TFF talimatları gereği iki takım maç sonu flaş röportajlarını 25 dakika içerisinde tamamlamakla yükümlüdür. Ancak ev sahibi kulüp saat 22.40’ta halen futbolcu flaş röportajlarına başlamamıştır. Futbolcu röportajlarına gerekli süre içerisinde başlayamayan ve TFF talimatlarını ihlal eden rakibimizin röportajlarının bitmemesi nedeniyle teknik direktörümüz Okan Buruk ‘hazır olmasına rağmen’ rakibimizin röportajlarının bitmesini beklemek zorunda kalmıştır. Hocamızı röportaja götürmek için yayıncı kuruluş temsilcileriyle görüştüğümde “F.Bahçe henüz oyuncularını getirmedi. Onlar bittikten sonra hocayı alabiliriz” demeleri nedeniyle flaş röportaja katılma süremiz gecikmiş, flaş röportajın hemen ardından basın toplantısına geçilmiştir. Basın toplantısı için de süre sınırı her bir kulüp için 20 dakikadır. Ancak o gün basın toplantımız 14 dakika sürmüş, limitten 6 dakika erken sona ermiştir. Özetle kendi oyuncularının röportaja geç gitmesi nedeniyle rakip takım teknik direktörünün basın toplantısına katılımı gecikmiştir, kamuoyunun bilgilerine.

'KENDİMİ HAZIR HİSSEDİYORUM'
KENDİMİ HAZIR HİSSEDİYORUM

Buraya geleli çok zaman olmadı. Her futbolcu için yeni bir takıma gittiğinde zamana ihtiyaç vardır. Daha önce İtalya ve İngiltere'de oynadım ama burası farklı bir yer. Çok fazla zamanım var diyemem. Hoca bana ihtiyaç duyduğunda en iyisini vermeliyim. Fiorentina'da sezon başını geçirdim, oynayarak geldim. Kendimi hazır hissediyorum ve sabırsızlıkla oynayacağım maçları bekliyorum.

AMRABAT: BÜYÜK HAYAL KIRIKLIĞI YAŞADIK
AMRABAT: BÜYÜK HAYAL KIRIKLIĞI YAŞADIK

Selamunaleyküm herkese, yarın çok önemli bir maç oynayacağız. Reaksiyon verme imkanımız olacak. Çok önemli bir maçı kaybettik sahamızda. Ben stada girdiğimde, sahaya çıktığımda müthiş bir atmosfer vardı. Bize büyük destek verdiler, bizim de onlara yeni bir şeyler sunabilmemiz gerekiyor. Elbette aldığımız neticeden dolayı büyük bir hayal kırıklığı yaşıyoruz. Yarın elde edeceğimiz bir galibiyetle onları mutlu etmek istiyoruz. Tabii ki hocamız da büyük hayal kırıklığı yaşıyordu. Bu durumun üstesinden gelebileceğimizi söyledi. Bizim de reaksiyon göstermemiz gerekiyor. Tabii ki çok şey söylemek istemiyorum konuşulan şeylerle ilgili. Elimizden geleni yapacağız, güçlü bir oyun ortaya koymamız gerekiyor. Avrupa Ligi'ne güçlü bir başlangıç yapmak da bizim için önemli.

'BAŞKANIN GÖREVİ SAHANIN ÇOK ÖTESİNDE'
BAŞKANIN GÖREVİ SAHANIN ÇOK ÖTESİNDE

Ali Koç'a istifa çağrısı hakkında bir şey söylemek istemiyorum, söylemeye de hakkım yok. Taraftarlara saygı duymam gerekiyor. Biz bir maç kaybettik ve bu maçın normal bir maç olmadığını anlıyorum. Oyuncular o maçı sahada oynuyorlar. Benim de bir etkim oluyor değişikliklerle. Maçı başkanımız oynamadı. Başkanın görevi ve rolü sahanın çok daha ötesindedir. Taraftarlara sorulması gereken soru şu; çalışabilmemiz, kazanmamız, huzur duygusunu, birlikteliği vermek için kondisyonu sağlıyorlar mı? Yoksa kötü bir atmosfer mi yaratmak istiyorlar? Bizler profesyoneller olarak onlara saygı duyacağız ve her gün ne yapıyorsak elimizden gelenin en iyisini yapacağız.

'İRFAN CAN OYNAYACAK'
İRFAN CAN OYNAYACAK

Taraftarlara katılıyorum, İrfan Can Kahveci yarın oynayacak. Ben maçı kazanabilmek için elimdeki en iyi koşuldaki oyuncularla oynayacağım. Rakibimizi iyi analiz ettik ve harika bir taktik antrenman geçirdik. Hangi oyuncuların oynayacağına bakacağım. İrfan Can oynayacak ama rotasyon için oynamayacak. Kendisi çok iyi çalışıyor, kulübeden geldiğinde bize hep katkı veriyor. Normalde 3'lü oynuyorlar, yarın 5'liye de dönebilirler. İrfan'ın özelliklerinin yarın bizim için önemli olabileceğini düşünüyoruz. Önceki maç kulübede olup, bu maç 11'de oynayacak 2-3 isim olacak.

'SORUMLULUK BEN VE OYUNCULARIMDA'
SORUMLULUK BEN VE OYUNCULARIMDA

Yarıştığımız bütün kulvarlarda şansımız olduğunu düşünüyorum. Bizlerin taraftarlara saygı duyması gerekiyor. Aslında modern dünyada birazcık sosyal medya tarafından manipüle edildiğini düşünüyorum taraftarların. İnfluencerların etkisi altındalar. Onlar sadece modada değil futbolda da varlar. Ortaya bir düşünce yaratıyorlar, bunlar başarılı kulüplerin doğasına aykırı düşünceler. Bizler dengeliyiz. Bizim aramızda bir denge var. Kendi aramızda tartışmalarımızı yapıyoruz, iyi şeyleri de adaletsiz şeyleri de görüyoruz. Kendi içimizde pozitif anlamda eleştirilerimizi yapıyoruz. Gerçeği yansıtmayan manipülasyonlar yapılabiliyor. Futbol dünyası güzel ama garip bir dünya. O maç oynandı ve bitti. O maç için hocanın etkisi var, hakemlerin etkisi var diyebilirsiniz ama maç saha içinde oynanır. Maç içinde oynanan sonucun başkan ya da ikinci başkanla herhangi bir bağlantısını göremiyorum. Tabii ki birlik olarak kaybettik, birlik olarak bakmamız gerekiyor. Eğer ayrıştırarak bakmalıysanız dürüst olmalısınız, sorumluluk hoca ve oyuncularda demeniz gerekir.

'BAZI DİNAMİKLERİ DEĞİŞTİRECEĞİM'
BAZI DİNAMİKLERİ DEĞİŞTİRECEĞİM

Farklı maçlar, farklı rakipler... Aklımda zaten maç maç oyuncuları değiştirmek vardı. Yarın yapacağım şey basit bir rotasyon olmayacak. Bazı dinamikleri de değiştireceğim. Biz kimseyi cezalandırmıyoruz. Sadece oynamayan ya da oynamayı hak eden oyunculara karşılık vermek diyebiliriz.

'ACI ÇEKTİK, REAKSİYON GÖSTERMELİYİZ'
ACI ÇEKTİK, REAKSİYON GÖSTERMELİYİZ

Bir maç kaybettiğinizde acı çekersiniz, maç önemliyse iki kat eğer ki derbiyse 3 kat acı çekersiniz. Şu anda İstanbul'un en mutlu insanlarıyız diyemem, acı çekmedik diyemem. Ancak bizler profesyoneliz. Bir reaksiyon göstermemiz gerekiyor. Büyük bir galibiyet beni aya çıkarmaz, büyük bir mağlubiyet de beni cehenneme düşürmez. Acı çektik, canımız yandı ama oyuncularımız motiveler. Bu mutsuz durumdan çıkmamız gerektiğini biliyorlar. O gün basın toplantısına çıksaydım sabaha karşı stattan çıkacaktım. Ertesi gün 10'da toplandık ve analizlerimizi yaptık. Dünkü idmanımız da uzun bir idmandı. Canımızı yakan derbi mağlubiyeti bizim için motivasyon olabilir.

BASIN TOPLANTISINA NEDEN KATILMADI?
BASIN TOPLANTISINA NEDEN KATILMADI

Bu sorunun sorulmasına mutlu oldum. Sorulmasa ben açıklamak zorunda kalacaktım. 24 yıllık kariyerimde hiçbir zaman basın toplantısından kaçmadım. Hiçbir zaman gazetecilerden ve sorularından korkmadım. İlk defa olmuyor bu, Alper'e de söyledim. Bir basın toplantısı yapmak için 75 dakika beklemenin hiçbir mantığı yok. Maç çoktan bitmişti, ben de rakip hocayı tebrik ettim ve flaş röportaja gittim. Oraya gittim, kapısında bekledim ancak girmeme izin vermediler. Anlamadığım bir şey. Deplasman hocasının ilk olarak girmesini anlıyorun ancak iki takım da İstanbul takımıydı. O gün 70 dakika bekledim ve halen girememiştim. Tıpkı Rize ve Göztepe'de yaptığım gibi ilk olarak girerim toplantıya ancak 70 dakika beklemem. 70 dakika beklemek saygısızlık. Size saygısızlık olarak düşünüyorsanız asıl saygısızlığın yapıldığı kişi benim.

JOSE MOURİNHO'NUN AÇIKLAMALARI ANBEAN SPOR ARENA'DA
JOSE MOURİNHONUN AÇIKLAMALARI ANBEAN SPOR ARENADA

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho'nun açıklamaları saat 12:00 itibarıyla bu sayfada olacak.


Portekizli teknik adam, UEFA Avrupa Ligi'nde karşılaşacakları Union SG maçıyla ilgili değerlendirmelerde bulunacak.

Jose Mourinho'nun Galatasaray maçındaki basın toplantısı krizine dair de konuşması bekleniyor.


NE OLMUŞTU?

Okan Buruk'un basın toplantısı devam ederken Fenerbahçe Teknik Direktörü'nün 2 defa toplantı odasının yakınına kadar geldiği, daha sonra da toplantının çok uzun sürdüğünü ifade edip, "Ben bu kadar bekleyemem" diyerek stadyumu terk ettiği iddia edilmişti.

Jose Mourinho'nun Fenerbahçe’nin başına geçtiği ilk günlerden beri Türkiye’de basın toplantılarının çok uzun sürmesinden şikayetçi olduğu biliniyor. Hatta tecrübeli çalıştırıcı imza töreninde de bu konuya dokunarak “20 yıldır futbolun içindeyim, yaptığım en uzun basın toplantısı” demişti.

Haberin Devamı

Bu nedenle sürenin uzamasının Portekizli teknik adamı patlama noktasına getirdiği ve bu nedenle stadı terk ettiği öne sürüldü.

Tartışmaların hedefi olan Portekizli teknik adamın bu konuyla ilgili açıklamalar yapması bekleniyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!