İtalya 0-0 Türkiye / Maç sonucu

Güncelleme Tarihi:

İtalya 0-0 Türkiye / Maç sonucu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 05, 2024 02:35

A Milli Futbol Takımı, Avrupa Şampiyonası öncesi hazırlık maçında karşılaştığı İtalya ile golsüz berabere kaldı.

Haberin Devamı

A Milli Futbol Takımı, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) hazırlıkları kapsamında deplasmanda İtalya ile özel maçta karşı karşıya geldi.

Renato Dall'Ara'da oynanan mücadele gol pozisyonu açısında kısır geçerken başladığı gibi golsüz sonuçlandı.

Milliler, bir sonraki hazırlık maçında 10 Haziran Pazartesi günü Polonya ile deplasmanda karşılaşacak.

MAÇTAN DAKİKALAR 

19. dakikada ceza sahası dışı sol çaprazından Pellegrini’nin kullandığı serbest vuruşta meşin yuvarlak kalenin hemen üzerinden auta çıktı.
24. dakikada Hakan Çalhanoğlu’nun sol taraftan kullandığı köşe vuruşunda ceza alanında topa iyi yükselen Kaan Ayhan’ın kafa vuruşu üstten dışarı gitti.
45. dakikada sağ taraftan İtalya’nın kullandığı köşe vuruşunda Pellegrini ortasını ceza sahasına gönderdi. Altıpasta Cristante’nin kafa vuruşu direkten oyun alanına döndü.

Haberin Devamı

52. dakikada sol kanattan gelişen İtalya atağında Dimarco’nun ceza sahasına yerden gönderdiği ortaya ön direkte Retegui’nin gelişine vuruşu kaleci Altay’da kaldı.
64. dakikada Hakan Çalhanoğlu’nun sağ taraftan kullandığı köşe vuruşunda ön direğe gelen topu Kaan Ayhan kafayla arkaya aşırttı. Arka direkte meşin yuvarlağın sahibi olan Merih Demiral’ın yerden çektiği şutta kaleci Vicario topu oyun alanına çeldi.
90+3. dakikada Cambiaso’nun sol kanattan ceza alanına yerden gönderdiği pasta Raspadori’nin vuruşunu kaleci Altay Bayındır kontrol etti.

VİNCENZO MONTELLA'DAN 7 DEĞİŞİKLİK

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Vincenzo Montella, son oynadıkları Avusturya maçının 11'ine göre İtalya karşısında 7 değişiklik yaptı.

Almanya'nın ev sahipliğinde 14 Haziran - 14 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda mücadele edecek olan A Milli Futbol Takımı, özel maçta Bologna şehrinde bulunan Renato Dall'Ara Stadyumu'nda İtalya ile karşı karşıya geliyor.

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Vincenzo Montella son oynadıkları Avusturya karşılaşmasının 11'ine göre İtalya karşısında 7 değişiklik yaptı. Ay-yıldızlılarda Ferdi Kadıoğlu ile Yunus Akgün de tedbir amaçlı maç kadrosunda yer almadı. Takımları ile UEFA Şampiyonlar Ligi finalinde yer alan Arda Güler ile Salih Özcan ise mücadeleyi tribünden takip etti.

Haberin Devamı

Milliler karşılaşmaya; Altay Bayındır, Zeki Çelik, Ozan Kabak, Abdülkerim Bardakcı, Mert Müldür, Kaan Ayhan, Hakan Çalhanoğlu, Oğuz Aydın, Yusuf Yazıcı, Kenan Yıldız ve Barış Alper Yılmaz 11'i ile başladı.
Yedeklerde ise Mert Günok, Uğurcan Çakır, Merih Demiral, Samet Akaydin, Okay Yokuşlu, Orkun Kökçü, Kerem Aktürkoğlu, İsmail Yüksek, Cenk Tosun, Cenk Özkacar, İrfan Can Kahveci, Berat Özdemir, Abdülkadir Ömür, Semih Kılıçsoy ve Can Uzun bekledi.

Montella'nın 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası öncesi açıkladığı 35 kişilik geniş aday kadrodan Enes Ünal ve Çağlar Söyüncü sakatlıkları nedeniyle çıkarılırken, Bertuğ Yıldırım da Ümit Milli Takım'a geçiş yaptı. Ümit Milli Takım'ın İskoçya ile oynadığı maçta forma giyen Doğan Alemdar ve Ahmetcan Kaplan da İtalya müsabakasının ardından yeniden A Takım kadrosuna dahil olacak.

Haberin Devamı

Karşılaşma öncesinde iki federasyon arasında yemek organizasyonu yapıldı. Yemeğe Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi ile yöneticiler ve İtalya Futbol Federasyonu Başkanı Gabriele Gravina ile İtalya Futbol Federasyonu yöneticileri katıldı.

MAÇTA GOL SESİ ÇIKMADI
MAÇTA GOL SESİ ÇIKMADI

İtalya'da oynanan hazırlık maçında gol sesi çıkmadı.

İKİNCİ YARI BAŞLADI
İKİNCİ YARI BAŞLADI

İlk yarıda iki takım soyunma odasına eşitlikle girdi.

İLK YARIM SAAT GOLSÜZ GEÇİLDİ
İLK YARIM SAAT GOLSÜZ GEÇİLDİ

İtalya - Türkiye maçının ilk yarım saatlik bölümünde net bir gol pozisyonu olmazken golsüz geçildi.

"HEDEFLERİMİZ ÇOK BÜYÜK"
HEDEFLERİMİZ ÇOK BÜYÜK

Hamit Altıntop: "7 maç derken bunu inanarak söylüyorum. Tabii ki hedeflerimiz çok büyük. Birlikte çalışarak bunu yapabiliriz. Ayrılacak oyuncular için de şunu söyleyebilirim ki maalesef bu işin bir parçası bu. Bunun zorlukları var ama futbolun cilvesidir bu, rekabeti artırır. Burada olayı olduğundan büyük görmemek lazım. İmkanlar ve kurallar net."

İLK 11'LER

İtalya'nın 11'i: Vicario, Di Lorenzo, Mancini, Bastoni, Dimarco, Cristante, Jorginho, Orsolini, Pellegrini, Chiesa, Retegui.

A Milli Takım'ın 11'i: Altay Bayındır, Zeki Çelik, Abdülkerim Bardakcı, Ozan Kabak, Mert Müldür, Hakan Çalhanoğlu, Kaan Ayhan, Oğuz Aydın, Yusuf Yazıcı, Barış Alper Yılmaz, Kenan Yıldız.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!